reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Hahaha:) powiedzcie mi dziewczęta dlaczego tak wam zależy na utrzymaniu tej tajemnicy? Praca, plotki? Długo się nie możecie ukrywać:D ale rozumiem, ja tez z pierwsza ciąża czekałam do końca trzeciego miesiąca, ze względu obawy o posadę. Tym razem poszłam na żywioł i już w 8tyg poleciałam do szefa i wypaplalam. Boss jest dobrym człowiekiem i od razu (choć w Holandii w oczach prawa ciąża zaczyna się od końca 12tyg) zmienił mi stanowisko i podchodził z wielka wyrozumiałością ;) teraz odpoczywam na zwolnieniu i tez się nie piekli, przynajmniej on, bo jego polscy zastępcy....szkda gadać:/

reklama
13x13 kciuki żeby to nic strasznego. Może to po wczorajszym usg jak miałaś dopochwowe.

Kachaa87 ja w ciaży z synem stosowałam oliwkę w żelu Penatena i była super, całą ciążę się tym smarowałam i nie mam rozstepów. No ale jej teraz nie ma, te johnsonowe mi nie podchodzą a penaten to w końcu też johnson's.

Basia89 u mnie wie naprawdę sporo osób, w pracy wszyscy oficjalnie też, poinformowałam na zebraniu, przedstawiłam mojego następce. A znajomi lepiej żeby dowiedzieli się bezpośrednio ode mnie jak się spotkamy, lub jak umieszczę zdjęcie czy coś, co będzie oznaczało, że będę chciała się pochwalić. Dla mnie pisanie tu i tam to za dużo.

Chciałam jeszcze napisać, że przestaje mnie zbierać na wymioty, mdłości się utrzymują, ale nie są takie uciążliwe i zaczęłam pić coś innego niż herbata. Nawet łyk pepsi mnie nie odrzucił. Nie chcę zapeszać, ale mam nadzieję, że dolegliwości pierwszego trymestru mijają. Nie wymiotowałam od kilku dni już.

13x13 Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Daj później znać, co i jak.

U mnie akurat mdłości i wymioty się bardzo dobrze trzymają. Nawet bym powiedziała, że są większe niż wcześniej. W weekend było ok, myślałam, że już przychodzi, a od poniedziałku wszystko wróciło z dużo większym natężeniem. Boję się cokolwiek jeść i pić, żeby nie musieć biec do łazienki.

Ja chciałabym utrzymać moją ciąże tylko do wiadomości najbliższych ponieważ zwyczajnie boję się że coś się wydarzy, to jest jeszcze wczesna ciąża, a ja nie chcę później tłumaczyć się każdemu co się stało. Poza tym nie uważam żeby facebook był odpowiednim miejscem z którego ktoś miałby się dowiadywać o moim dziecku. Każdy robi jak uważa, ja wolę chronić swoją prywatność i pozostawiać ją najbliższym.

Wioleta93 nie wolno myślec, ze się coś wydarzy! Tzn wydarzy się już maju! Piękny różowy bobas!:) uszy do góry! Ps. Macie racje twarzoksiazka nie jest najodpowiedniejszym miejscem na tego typu nowiny, chociaż u mnie jest to jedno z najbardziej odpowiedzialnych miejsc za kontakt z najbliższymi z racji kilometrów dzielących mnie z domem.

Ja chciałabym utrzymać moją ciąże tylko do wiadomości najbliższych ponieważ zwyczajnie boję się że coś się wydarzy, to jest jeszcze wczesna ciąża, a ja nie chcę później tłumaczyć się każdemu co się stało. Poza tym nie uważam żeby facebook był odpowiednim miejscem z którego ktoś miałby się dowiadywać o moim dziecku. Każdy robi jak uważa, ja wolę chronić swoją prywatność i pozostawiać ją najbliższym.
Dokladnie mysle identycznie i dodatkowo po co nam 2 watki , zeby sie rozdzielac? bo tak to sie skonczy.

To najwyżej sie zapiszecie za kilka miesięcy jak juz nie bedziecie chciały ukrywać ciazy :) jak kto woli .

Dla mnie lepszy jest Facebook, bardziej przejrzysty, lepiej mi sie tam pisze.

13x13 bedzie dobrze , zamelduj sie potem ! Trzymam kciuki [emoji11]

reklama
13x13 jakoś tak myślę że to naczynka po badaniu, wówczas jest żywa krew; podobno mamy wszystko teraz mocno ukrwione; dawaj znać dziewczynko kochana!

Do góry