reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Dużo czytałam na necie o tsh i ft4 w ciąży i zaczynam się martwic. Bo moje wynosi Tsh 4.44 a FT4 0.95. Nie brałam tabletek przez miesiąc bo kazała mi odstawiać bo miałam 0.013. A teraz za wysokie a to wpływa na rozwój dziecka i boje a wizyta dopiero w piatek

reklama
Dużo czytałam na necie o tsh i ft4 w ciąży i zaczynam się martwic. Bo moje wynosi Tsh 4.44 a FT4 0.95. Nie brałam tabletek przez miesiąc bo kazała mi odstawiać bo miałam 0.013. A teraz za wysokie a to wpływa na rozwój dziecka i boje a wizyta dopiero w piatek

Przyspiesz wizyte. Nie ma co czekac tyle dni tylko od razu w pon zaczac brac leki. A jak masz leki w domu to zadzwon moze powie Ci jaka dawke i od razu weźmiesz, po co sie denerwować do piatku.
To dziwne ze calkowicie Ci kazala odstawic a nie tylko zmniejsxyla taka drastyczna roznica?

Ja dzisiaj jestem w pracy. Bo mam dyżur. Ale tylko na 4h. Jedna niedzielę mogę odbębnić. Ostatni raz w weekend w pracy byłam na początku września. Niestety w handlu trzeba też pracować w weekendy nawet na stanowisku kierowniczym.

Malutka466 ja też miałam jeden taki wieczór, że z kibelkiem się tuliłam non stop. Zjadłam tylko suchy chleb wtedy.

13x13 ja mam piciowstręt. Nic mi nie wchodzi, poza herbatą, ale tego to nie mogę pić za wiele, bo latam siku. Wczoraj kupiłam sobie sok jabłkowy gruszki ale tak średnio mi wchodzi. Po wodzie to żygam od razu i ma jeszcze taki metaliczny smak. Chyba spróbuję z kompotami. A co do poduszki to ja chyba bardziej myślałam nad piłką, ale to wielkie, drogie itd. Jak mi się zaczął ból w krzyżu to ja idę na l4 już niedługo. Chociaż chciałam wytrzymać jeszcze część listopada, nie wiem czy dam rady, bo masochistką też nie mam zamiaru być.

Ewa-dam mama pewnie jeszcze zmięknie jak się dziecko urodzi. Przykre to jest teraz, bo też potrzebujesz wsparcia. Moi rodzice kiedyś też bardzo rygorystycznie podchodzili do wielu spraw, ale dużo im się pozmieniało, np. moj brat będzie teraz mieszkał ze swoją dziewczyną u moich rodziców przez jakiś czas, bo mieszkanie kupują i nie chcą już płacić za wynajem, są bez ślubu. Kiedyś to by w życiu na coś takiego nie poszli.

Brałam dawkę25 i miałam.niski poziom teraz przestalam i mam jaki mam leki to wezmę 50 a niestety lekarz tylko w piątki jest. Do ginekologa we wtorek idę. Może on i cos powie.

Dokładnie to moze ginekolog od razu podejmie decyzje. Wtorek to juz niedlugo.

Nie ma co ciaza to piekny czas... co chwile cos ... zazdtoszcze tym co odżywaja w ciąży ... ja tam nadal j3stem za jajkiem.

13x13 wyrazy współczucia
ewaa-dam z rodzicami rożnie bywa, ja nie mam w ogóle kontaktu z moimi, ale dzisiaj same jesteśmy rodzicami i na tym zdrowo jest się skupić; to jest na końcu problem babci, nie Twój ; masz przyjaciół, faceta, już dwoje dzieci- jest dla kogo żyć ;-) moi rodzice przeżywają frustrację, bo siostra życie układa sobie pod górę, to się wyżywają na otoczeniu, ale olewanie wnuków jest paskudne i uważam, że się mści i tyle. Żyję własnym spokojnym życiem;

Mdłości już mijają, z dnia na dzień odzyskuję siebie. Wróciłam już nawet na fitness, tylko na spokojniejszy typ zajęć - pilates i joga. Myślę, że trzeba ćwiczyć, żeby kręgosłup i kondycję utrzymać w kupie. Ćwiczycie też?

Sny- mam takie realistyczne- podobnie jak piszecie - jakbym byłą na jakiś prochach ;-)

Dokładnie to moze ginekolog od razu podejmie decyzje. Wtorek to juz niedlugo.

Nie ma co ciaza to piekny czas... co chwile cos ... zazdtoszcze tym co odżywaja w ciąży ... ja tam nadal j3stem za jajkiem.
Ja też jestem za jajkiem! Albo jakimś cudownym odwróceniem ról. Nagle faceci zachodzą w ciążę!

Mdłości już mijają, z dnia na dzień odzyskuję siebie. Wróciłam już nawet na fitness, tylko na spokojniejszy typ zajęć - pilates i joga. Myślę, że trzeba ćwiczyć, żeby kręgosłup i kondycję utrzymać w kupie. Ćwiczycie też?

Sny- mam takie realistyczne- podobnie jak piszecie - jakbym byłą na jakiś prochach ;-)

Ćwiczyć trzeba. Ja niestety nie ćwiczę, nie ma nic w pobliżu. a nawet jeżeli to nie dla kobiety w ciąży. Będę musiala sama jakoś się ogarnąć.

Myślałyście już o szkole rodzenia? Ja trochę przeglądam i dużo jest teraz bezpłatnych. Fajnie. Wiem, że przy szpitalu w którym mam przychodnie planują szkołę otworzyć w przyszłym roku. Byłoby super.

Witam ...

Współczuję mdłości i wymiotów ...

Ja jestem totalnie bez życia, ale mdłości na szczęścia dają się opanować ... muszę jeść często, mało i absolutnie nie słodkie ...

madzia, też bym przyspieszyła wizytę ...

ja jutro idę na badania i proszę o kciuki ...
wciąż karmię synka i chciałabym się mylić, ale mocno obawiam się anemii już na początku ...

reklama
JoL moze jest wszystko w naknalepszym porzadku. Kolezanka karmiła właściwie do porodu, co prawda potem mały był zazdrosny ze jakiś nowy dostał cyca a on został odstawiony, ale z wynikami nie miala problemow. Do kiedy chcesz karmić?

Do góry