reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Jeśli chodzi o wygląd to zazdroszczę tym pięknie wyglądającym. Ja z moim lusterkiem ostatnio się ewidentnie mijam, chyba doszłam do wniosku, że do muszli klozetowej nie muszę być pomalowana. Mąż na szczęście jest kochany i twierdzi że i tak wyglądam przepięknie... chyba musi pójść do okulisty:-p

Ja też już dawno najbliższej rodzinie powiedziałam, a teraz czekam na badania do 28.10 i już nie będę musiała tego ukrywać przed szerszym gronem, co staje się coraz trudniejsze, bo cały czas dostaję telefony czy gdzieś tam z kimś do kogoś bym nie wyskoczyła a ja ciągle odmawiam. No ale nie chciałam jak na razie mówić szerszemu gronu. Wiadomo, gdyby coś poszło nie tak to tłumaczenie wszystkim byłoby straszne.

reklama
Ja dzis nawet mam troche energii rano wypralam posciel i rozwiesilam a potem pojechalam do galerii kupic toner bo nawet wynikow badan nie moge wydrukować. Probowalam znslesc sobie spodnie ale albo tak szukslam albo ja nie bylo nic... dziewczyny jakie kupilyscie?? Jak tak dalej pojdzie to bede w leginsach chodzic a ja poza fomem to sie czuje w takich dpodniach jak w rajstopach...

Mnie dziś boli brzuch na dole. W zasadzie to podbrzusze. Dodatkowo dziś u nas pada i taka jakaś senna jestem.
Moja twarz to wygląda okropnie. Mam pryszcz na pryszczu, przetluszczajace się włosy i podkrążone oczy.

Do higieny intymnej używam lactacydu a jeszcze widziałam w aptece iladian pregna.

U mnie w rodzinie wie moje rodzeństwo, rodzice i teściowie. W pracy cześć osób tez wie, bo trudno nagle udawać gdy nie ma się energii a wcześniej zawsze wszędzie latał am. Dodatkowo im szybciej wybiorą za mnie kogoś tym lepiej a nie ze odchodzę na l4 i zostawiam dział bez przekazania. Jakby było zagrożenie ciąży to byłby mus. Fakt już trochę się męczę, ale niedługo mam nadzieję odpoczne.

Mi lekarz l4 nie zaproponował, nawet nie spytał jak się czuję. Pamiętam, że ostatnio to samą musiałam poprosić.

13x13 to odpoczywaj. Ja jutro to jak się wyśpię muszę choć trochę mieszkanie ogarnąć. Normalnie wstyd zapraszać kogokolwiek.

Kaylla ja też jestem z czerwca :)

Tez miałam tremę jak nastolatka przed powiedzeniem mojej mamie -M wszystkim wypaplał przy bladej 2 kresce bo to jego wymarzone i wyczekane dziecię, wziął sprawy w swoje ręce i zadzwonił do mojej mamy, żeby ją poinformować -i to było genialne bo miałam z głowy:tak:

Co do dbania o siebie... ja nie wyszłam z domu niepomalowana, nieuczesana, niewystrojona a teraz jak chochoł chodzę, mam same kiecki i spódnice, żadnych jeansów czy spodni -jedyne dresowe, które ciułam cały czas... nawet nie mam siły, żeby wybrać się po jakieś ubrania a teraz... wypryszczona jak nastolatka, włosy tłuste jakieś... dziś sobie sama grzywkę obcięłam bo nie dam rady dojść do fryzjera... DRAMAT

Mi lekarz sam dał, ale tyle się przy tym namarudziła, że jak się lepiej poczuję to do pracy wracam, że czułam się jakbym sama l4 wymusiła... olać ją i tyle, nie jedyny lekarz w okolicy...

niiikola ja sobie roluję kołdrę pod bok -tak mi wygodniej i nic mnie nie ciągnie, muszę tego rogala zamówić koniecznie

Wioleta93 oj też wyszłam z tego założenia, że wc przytuli mnie z każdym wyglądem...

GosiaLew ototot z wyglądem mam tak samo dokładnie. Ja nikogo nie zapraszam, nawet teściowa się zapowiedziała w gości to M jej powiedział, że niestety -mamy syf a on sam nie ma kiedy posprzątać, ponadto ja mam problem z ogarnięciem się z piżamy a co dopiero przygotowac się na gości i z nimi siedzieć -never

Mnie lekarz wrecz wyganial na zwolnienie po 1 wizycie - bylo juz serduszko, ale dogadalam sie z polozna ze za 2 tyg wezme bo musze ogarnac w pracy i nie chce tak z dnia na dzie a wiadomo ze prsed usg to nic nie mowilam. Jsk bylam po 2 tyg to juz nawet nie pytal bo myslal ze od 2 tyg jesstem, a polozna tylko spojrzala groźnym wzrokiem czy piszemy.... ale ja po dwoch poronieniach jestem i wiek wiec to dlatego...i wiedza jaka mam stresujaca prace
Niby w pracy obiecali mi ze przez te dwa tyg nie beda mnie stresowac i zebym tylko byla.. sle i tak sie nie dalo bez stresu a mniebjuz meczyly same dojazdy, diedzenie przed komputerem ponad 8 h i odpowiedzialnosc. Na szcxescie pomoglam w rekrutacji i odeszlam bez jakis niesnasek.

Ja z cerą też mam mega problemy teraz. Wcześniej też idealna nie była, ale jak coś wyskakiwało, to jakieś pojedyncze przed okresem, a teraz ciągle coś. Natomiast jeśli chodzi o włosy, to mi akurat teraz się znacznie mniej przetłuszczają. Wcześniej jak chciałam wyglądać jak człowiek, to musiałam myć codziennie, ewentualnie co drugi dzień, jeśli akurat nigdzie nie wychodziłam i siedziałam w domu. Teraz spokojnie wystarczy co 2-3 dzień i dalej wyglądają ok. Co prawda teraz nie mogę akurat na nie patrzeć, bo mam już mega odrosty, a jakoś nie mogę się zdecydować na wizytę u fryzjera, żeby farbować. Pytałam ginekologa, on powiedział, że spokojnie mogę farbować, ale tak się zastanawiam, czy nie odczekać jeszcze do końca pierwszego trymestru. Chociaż jak patrzę na siebie w lustrze, to jest mi wstyd, że tak wyglądam.

A wy farbujecie włosy?

Tak, ja farbuje :) jak bedziesz u fryzjera to powiedz ze jestes w ciąży żeby użył specjalnych farb bo nie wszystkimi można :)

Co do cery to u mnie codziennie "cos nowego" wyskakuje na twarzy, gdzie wcześniej raz na jakiś czas coś się pojawiło.. Włosy to gdzie kiedyś myłam co 2,3 dni to teraz umyje a na drugi dzień mam już tłuste :(

Ostatnia edycja:
Witam ...

Ja dziś zaliczyłam ponadprogramową wizytę ... Musiałam założyć kartę ciąży w Luxmedzie, żeby móc robić tam wszystkie badania w ramach pakietu, czyli za darmo :) Gin zmieniać nie będę ... u swojej prowadziłam już 3 ciążę i ciężko byłoby zaufać komuś innemu.
Maluch minimalnie urósł, serducho bije ...
Ja zleciałam z wagi 3 kg ... ciśnienie położna mierzyła 3 razy, bo pod wpływem emocji związanych z wizytą 'skoczyło' do 90/60 ...
W pon badania i cytologia, w środę USG piersi ... nabiegam się ...

Co do grupy zamkniętej ... też uważam, że na tym etapie to bez sensu ... Będzie nas tam kilkadziesiąt, po kilku miesiącach połowa się wykruszy, później zostanie garstka i więcej będzie dyskusji kogo wyrzucić i kwasów z tym związanych, niż konkretnych rozmów ... Ja bym zaczekała i zobaczyła, kto zostanie na dobre ...
W każdym razie, ja się na zamknięty nie piszę ... mam za dużo zajęć, żeby ogarniać kilka wątków
A poza tym rodzimy w maju ... nikt normalny nie będzie siedział przed kompem, raczej będziemy trzepały kilometry z wózkami ;-)

Jeśli chodzi o L4, to mnie gin wypchała sama i tym razem nie protestowałam ...
W poprzedniej ciąży pracowałam do 35 tyg. ... cały czas w biegu i w stresie ... pobudka o 5.30, żłobek, przedszkole, praca, 8 godzin ugniatania brzucha za biurkiem, potem biegiem do przedszkola, żłobka i do domu wracałam ledwo żywa ...
Gin i rodzinna stukały się w głowę, ale ja byłam mądrzejsza ...
Mały urodził się zdrowy, ale męczyła go masa różnych, niby drobnych dolegliwości, z którymi biegałam od specjalisty do specjalisty ...
Czasami się zastanawiam, czy gdybym odpuściła sobie trochę w ciąży, to mielibyśmy mniej kłopotów zdrowotnych ... ale tego się nie dowiem ...
Teraz nie zamierzam cwaniakować i udawać niezniszczalnej ...
Mój organizm jest mocno wyeksploatowany po 3 ciążach, synka wciąż karmię piersią ... mimo prawie 2 latek, wciąż budzi się w nocy po 2-3 razy ...czuję się bardzo słabo i obawiam się, że funkcjonowanie na tak wysokich obrotach mogłoby się źle skończyć ... więc tym razem grzecznie słucham gin ...

My o ciąży powiedzieliśmy tylko rodzicom i siostrze męża ... z racji zwolnienia wie też mój szef, ale prosiłam, aby nie rozgłaszał newsów dopóki nie będę mieć pewności, że wszystko jest OK ...
Z informowaniem dalszej rodziny czy znajomych nie będziemy się spieszyć ... już przy 3 dziecku większość stukała się w głowy, więc im dłużej pozostaną w nieświadomości, tym więcej biadolenia nad naszym losem nas ominie ;-)

reklama
Kochane moja twarz wyglada tragicznie!!! Pryszcz na pryszczy i to na szyi i na dekolcie i na plecach... Co sie ze mna dzieje [emoji53] na dodatek włosy musZe myć codziennie bo tak sie przetłuszczają..... A dzisiaj byłam na wizycie i bardzo zadowolona jestem :) pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka mojego maleństwa...ale jakos to nie dociera do mnie wszystko

Do góry