reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Odebrałam wynik i jest źle bardzo źle , pierwszy wynik beta był 184 , drugi wynik robiony po 48 godz wynosi 112 co niestety oznaczy tylko jedno :-(aż się popłakałam

chyba to do mnie nie dochodzi

Biegiem do lekarza, jak nie ma miejsc to mow ze cie bardzo brzuch boli i jedz na IP. Powinni zrobic badania i usg. Jeśli nie plamisz to jest jeszcze szansa. Ponów bete za 48 h od poprzedniej. Trzymam kciuki!

Jest, jest pęcherzyk i malutkie ziarenko:-Dgin mnie ostrzegl, ze pewnie nic nie zobaczymy ale okazało się, ze jest:tak:od razu dostałam L4 bez problemu i mam spokojniejsza glowe:tak:tez myslalam, ze na reke pojda a tu nic:no:chcialam zostać dopóki kogos nie znajda ale w tej sytuacji nie ma co się rozczulać:no:
Happymamusia witaj:tak:
Asia mnie bardzo boli w krzyżu a zwlaszcza jak cos podnosze:sorry:

uff.. bo juz wyobrazalam sobie ciebie z tymi dostawami. Masakra jakas. To teraza trzymam kciuki za spokojne miesiace ciązy :)

Witam dziewczyny:)
u mnie tez potwierdziła się ciąża Beta rośnie w 18 dniu po transferze (in vitro) 4700:D Test ciążowy pozytywny zachowany na pamiątkę:)
Termin wstępny to początek maja:D
Na usg był widać juz pęcherzyk z ciałkiem żółtawym:)
Cieszę się że możemy tutaj razem cieszyć się naszym szczęściem:D

super, gratuluje :)

Hej dziewczyny ! Jestem tutaj nowa wczoraj dowiedziałam sie że jestem w 5 tygodniu ciąży :) chociaż jestem młoda bo pod koniec września skończę 20 lat to jestem bardzo szczęśliwa i podekscytowana ale i trochę się martwię ponieważ mieszkam od niedawna w Szkocji i nie do końca wiem jak tu to wszystko wyglada ale jutro idę do ginekologa i mam nadzieje ze jakoś wszystko bedzie dobrze :) pozdrawiam :*

witam i gratuluje!

Wróciłam właśnie do domu :/ nie wiem co myśleć, ginekolog powiedziała że zarodek ma 4,3 mm więc odpowiada jakby 4 tygodniowi ciąży a według ostatniej miesiączki (25.07) to powinien już być prawie 6 tydzień. Więc albo dni płodne mi się przesunęły albo coś jest nie tak. Kazała zrobić jutro ponownie bete i na USG w przyszłym tygodniu.
Wspominała coś o nieregularnycj kształtach zarodka, nie wiem o co chodzi :/ no ale jeżeli beta będzie ok 1200 lub więcej no to chyba będzie dobrze. Jutro się wszystko okaże ;<strach>
Nie martw sie. w mojej poprzedniej ciązy tez tak mialam, na dodatek serduch zaczelo bic dopiero po 8 tygodniu, juz mnie prawie na zabieg wyganiali bo niby ciaza obumarała a tu cud. I teraz nasz synek jest bardzo energicznym, zdrowym chłopczykiem :) Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło po Twojej mysli :)

Ja mam straszne nastroje, smaki, bóle głowy. Objawy ciązy x10, w poprzedniej na tym etapie ledwo przyzwyczajałam sie do mysli ze jestem w cizy a teraz jest jakas masakra. W dodatku w pracy ycisk, w domu Maluch szaleje wiec nie ma lekko :)
Kciuki za wszystkie bety! i dawajcie znac jak po badaniach i wizytach.

Dziękuje :) ja niestety już nie wiem co mam robic miałam sie wybrać dzisiaj do ginekologa bo jak już wspominałam mieszkam w Szkocji a tu mnie nie chcą zarejestrować bo nie mam adresu bo dopiero co przyjechałam :( nie wiem co mam robic czy wracać do polski czy jak :( szukałam na internecie czy może w okolicy nie ma jakies prywatnej polskiej kliniki ale nic nie mogę znaleść :(

Witam nowe mamusie :)

Kryniu byłaś u lekarza?

Kciuki za wyniki bety dla tych które czekają :)

Ja od rana źle się czuje, rano znowu miałam mdłości :/
Za tydzień wizyta, już nie wytrzymuje tej niepewności czy jest ok...

Czesc wszystkim. Ale stron wypisalyscie od wczoraj.trochę mi zajęło zeby nadrobic.
Witam nowe mamy i gratuluję!
Anncka ja tez juz chcialabym byc po 1 wizycie i wiedziec ze jest ok bo swirowac zaczynam.a tak w ogole to chcialabym zaczac juz 12 tc zeby wiedziec ze mojej kruszynce juz mniej zagraza i moc sie wszystkim pochwalic bo mamy z mezem umowe ze oglaszamy dopiero w listopadzie wiadomosc o ciazu.narazie wie tylko moja mama i strasznie ciezko jest przed cala rodzina o znajomymi ukrywac. Chetnie bym wszystkich obdzwonila i skakala z radosci a tak udajemy ze nic sie nie stalo :-)

ja już jestem w domu :) no i oczywiście zaczynają sie u mnie nudnośći i senność ...... ja nie jadam śniadań ale musze sie przestawić i jeść coś ..... z moim pecherzem chyba coś nie tak bo od 3 dni latam co jakis czas do toalety moze go przeziembiłam a moze to juzod ciąży ..... ale chyba by to bylo za wczesnie

Afrodyta - z tym lataniem do w wc to od ciąży :) na początku lata się siusiu od hormonów. Ja też biegam co chwilę już

Afrodyta ja też latam do kibelka co chwila :-) i tez spalabym caly dzien no ale pracuje od 6 do 16 wiec jest z tym ciezko. Na szczescie nie mam nudnosci ale od wczoraj mam zgage i boli mnie zoladek.

reklama
Do góry