reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej dziewczyny ! Jestem tutaj nowa wczoraj dowiedziałam sie że jestem w 5 tygodniu ciąży :) chociaż jestem młoda bo pod koniec września skończę 20 lat to jestem bardzo szczęśliwa i podekscytowana ale i trochę się martwię ponieważ mieszkam od niedawna w Szkocji i nie do końca wiem jak tu to wszystko wyglada ale jutro idę do ginekologa i mam nadzieje ze jakoś wszystko bedzie dobrze :) pozdrawiam :*

Miło, że do nas dolaczylas :) Jak wrócisz od lekarza napisz czego się dowiedziałeś.

Kolorowych snów dziewczyny :*

reklama
Wróciłam właśnie do domu :/ nie wiem co myśleć, ginekolog powiedziała że zarodek ma 4,3 mm więc odpowiada jakby 4 tygodniowi ciąży a według ostatniej miesiączki (25.07) to powinien już być prawie 6 tydzień. Więc albo dni płodne mi się przesunęły albo coś jest nie tak. Kazała zrobić jutro ponownie bete i na USG w przyszłym tygodniu.
Wspominała coś o nieregularnycj kształtach zarodka, nie wiem o co chodzi :/ no ale jeżeli beta będzie ok 1200 lub więcej no to chyba będzie dobrze. Jutro się wszystko okaże ;<strach>

Kryniu daj znać jak wrócisz od lekarza bądź dzielna.

Ja bete powtórzę jutro po pracy więc wyniki będą w piątek.
Zastanawiam się nad wynikiem i tygodniem ciąży - beta wyszła 66,5 - w przedziale 3 tydzień w kalendarzu ciąży wychodzi 5 tydzień więc jak mam to liczyć ostatnia @ była 04.08. ktoś to ogarnia??

Przyszłe mamuśki po pierwszych wizytach niech dadzą znać jestem w pierwszej ciąży więc nie wiem nic a nic :-)

Kochana ja tez pierwsza ciąża i nawet nie wiem jak sie liczy tc :p moja ostatnia @ tez byla 4.08 więc jesteśmy na tym samym etapie :) powtórz bete po 48h od poprzedniej i sprawdź przyrost.

Happymamusia gratulacje :)

Krynia kochana mam nadzieję, ze to jednak nie najgorsze.. trzymam za Ciebie kciuki !
Alez sie tu dzieje :)

Afrodyta - ja już też mam zgagę i lekkie mdłości, a beta wcale jeszcze nie jest wysoka, ciekawe co później będzie :-D
Kasik - no ładnaaaaaaaaaa beta :-D poszłaś nieźle . Może rzeczywiście bliźniaki? Chciałabyś? Mnie mąż straszy bliźniakami (miał w rodzinie) :-D
Kacha, a nie możesz od razu iść na L4? no sorry, ale nie ma usprawiedliwienia dla takiego zachowania, człowiekiem trzeba być.I jeszcze to kobieta? A czemu mówisz, że Twoja beta biedna? ile miałaś i kiedy?
Krynia - przykro mi bardzo :-( może powtórz jeszcze za 2 dni betę?

happymamusia witaj i gratuluję. pewnie, że dasz radę, tego się nie zapomina :tak:
Agata - ciąże liczy się od I dnia om więc jesteś w 5 tyg ciąży.

Hehe :D duzo osob mi sugeruje ta ciążę blizniacza, male na to szanse bo u mojego męża w rodzinie nie bylo blizniakow, a u mnie gdzies w dalekiej rodzinie, nawet nie znam tej rodziny :p troche bym sie przerazila, nie powiem ale zawsze to podwójne szczęście jak cos :D

Witajcie nicola i megi :)
Świetnie, ze dołączylyscie do nas. Majowki powiekszaja sie na potęgę :) i świetnie!

Jagoda w takim razie trzymam kciuki za wysoka betke!

Kciuki za wszystkie wyczekujące wynikow i wybierające sie na wizyty :)

Ja planuje jutro pomowic bete, a zapisać sie do gina prywatnie na przyszly tydzien, mam nadzieję ze sie jakoś wcisne na wizyte :)

Kładę sie. Dobrej nocki kochane :*

dzieńdobry ......... kasik u mnie zajscie w ciaze bliźniacza wynosi 1 na 1000000 nikt zrodziny ojca jak i matki nigdy nie miał bliźniaków ...... tak ze to by było dziwne jak bym ja miała biźniaki ,,,,, ale jesli nawet sie tak okaze po usg to tez bede sie cieszyc wkncu to nowe doswiadczenie , wyzwanie któemu musze podłac i obdarzyc miłoscia nie jeszcze jedno tylko dwójke dzieci niewazne ile jeszcze sie urdzi kazde bedzie kochane tak samo

reklama
Do góry