reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam teraz mogę na spokojnie napisać. Tydzień temu dostałam krwawień mój lekarz na urlopie więc poszłam do najbliższego zbadal mnie robi usg i mówi no wygląda na wczesna ciążę bo jeszcze nie widzę struktur płodu ja oczy i mowie że tydzień temu bylo serce bijące widać. Ten coś popieprzyl i dal receptę na luteinę dzis poszlamdo swojego i wszystko ok serducho bije maluszek większy niż powinien być z USG 10 tydzień i 4 dni . Kamień spadł z serca dal mi dodatkowo duphaston i mówi ze tylko do 13 tygodnia brać. Wizyta za 2 tygodnie i będzie robił wszystkie pomiary . Ale jestem happy

reklama
co do TSH mi lekarka powiedziała że najlepiej będzie jak będę się trzymała 1 to wrazie gdyby nawet podskoczyło to nie przekroczy bezpiecznej granicy, tylko że ja jestem pod dodatkowym nadzorem bo mam Hashimoto

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkich udanych wizyt :)

Justyna no to całe szczęście, ze jednak sie okazalo, ze wszystko dobrze z maluszkiem!

Dziewczyny, czy w ciąży można przyjmować węgiel? Dostałam jakiegoś rozstroju żołądka, całą noc mnie ganiało. Chyba córka mojego M. przyniosła coś z przedszkola, bo ją też męczyło w ubiegłym tygodniu.

GosiaLew ak mi usg wyliczył lekarz - to jest 11 tydz wiec ok.

Justyna nie mam slow dla tego lekarza , wyobrazam sobie co Ci nerwow napsuł. Masakra. Najważniejsze, że wszystko jest w jaknajlepszym porządku i dzidziuś rośnie.

Węgiel to ni wiem, ja sobie robie siemię lniane na takie problemy.

Mi wczoraj na wieczor jakos tak ciagnal brzuch i pobolewał ale jak sie polozylam to przeszlo wiec to chyba wzdecia tak mysle.

Kameleonleon no skoro tak lekarz wyliczył, to na pewno będzie wszystko widać. Fajnie masz, że już jutro usg, ja jeszcze czekam 1,5 tygodnia. Mnie też wieczorem brzuch ciągnął. Poleżałam i przestał, za dużo się nałaziłam wczoraj chyba. Muszę kupić sobie buscopan, bo nospy nie znoszę.

Niesia_88 nie wiem z tym węglem, jak jest w ciąży.

Justyna szkoda było twoich nerwów, niektórzy lekarze to porazka jakaś.

Nic zbieram się do pracy.

Gdzieś czytałam że komuś lekarz zalecił węgiel na wymioty. Mnie się wydaje, ze można bo on ma działać tylko w przewodzie pokarmiwym jako środek absorbujacy toksyny :-)

Czesc. Wegiel leczniczy w ciazy mozna przyjmowac na 100% wiem bo ostatnio kupowalam tesciowej i czytalam ulotke i tam pisalo. Tak jak ala mowi, wegiel do dziecka nie dotrze bo dziala tylko w przewodzie p. I sie nie wchlania.

Hej dziewczyny trochę mnie nie było tutaj ale cały czas czytałam wszystko na bieżąco ale jakoś nie miałam nawet siły żeby cokolwiek napisać, czuje się jak by ktoś cała energię ze mnie wyssał, najchętniej nie wychodziłabym z łóżka :)

Kilka dni temu jak byłam u ginekologa oznajmił żebym wzięła do końca opakowania brała kwas foliowy i żebym po tym kupiła witaminy dla kobiet w ciąży, jakie witaminy polecacie? Bo jak szukałam to jest ich trochę i nie wiem które wybrać :)

reklama
Ja ogłosiłam strajk,
nie myję się i nie wstaję z łózka póki mi nie przejdzie
jutro podjadę do szpitala bo się wykończę już, nawet jak mnie nie zostawia to może dadzą trochę płynów dożylnie
ileż można -4 tygodnie... 28 dni... to już nienormalne

kameleon będzie dobrze zobaczysz. Super, że już masz badania, takie wrażenia:-)
Ala_25 cudne wieści!!!
Anyżek nooo to jest zwykłe usg i jeśli ma coś być nie tak, to ja bym wolała wiedzieć bo chorym dzieckiem jednak od początku trzeba się inaczej opiekować... ale jak uważasz, są takie usg 3 -prenatalne, połówkowe i w 30-32 tc, wszystkich nie unikniesz chyba, że tak zdecydujesz. Poza tym niektóre wady mogą wymagać cc... Ja ważę mniej i nie nadrabiam wcale...
Niesia_88 odpoczywaj. Ja brałam węgiel raz, on się nei wchłania tylko absorbuje toksyny i wodę, ale to nie każdy -musi być taki czysty zwykły
Malutka 150 km nie wyobrażam sobie takiej drogi...
GosiaLew dobrze że dotarłaś na badania, ja się dziś zasapałam przy robieniu herbaty... nie wiem może ciśnienie
szyszunia suer!!!
kaylla przestań tak myśleć!!! przekażesz dziecku sygnał że nie wolno jeść i tyć!!! czas na chudnięcie i schizy będzie 3 miesiące po porodzie a nie teraz!!!
szpillka super, a badania zrób cukier to ważna rzecz w ciąży
madzia -normalne, tylko się cieszyć... ja się zamienię jak chcesz trochę porzygać i nic nie jeść...
Justyna no uff co za ....... jakiś ten lekarz i takim usg dają do obsługi!!!

Dziś wstałam rano z ferajną a później poszłam dalej spać -dobre się tak wyspać do 10.30 a i tak ledwo żyje...

Do góry