reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

A ja dzis u mamy zostałam oddelegowana do robienia obiadu a dzieci babcie wyciągnęły na plac zabaw. Ja we wtorek mam wizytę ciekawe jak moja mala jest ulozona bo w 30 tygodniu byla tak lekko na ukos.

reklama
Tirli mój Mały cały czas główkowe poprzeczne ćwiczy ;/ raz z lewej, raz z prawej. Jak panu pasuje :) Ale u Ciebie to czas najwyższy na główkowe. Zazdroszczę tego 34 tygodnia już.

O dziewczyny ja leżę przy córce jutro lekarz ręce opadają dziecko 3 dni w przedszkolu i zaś chora normalnie masakra :( leniwa niedziela.

13x13 ja łykam rutinoscorbin. Mam cały czas katar i to taki zatok owy i mi się zatyka wszystko. Rano się budzę ze strupami w nosie.

Ja muszę też poleżeć, bo coś mnie boli krzyż. Pogoda nie sprzyja spacerom. Ale na chwile będzie trzeba wyjść się dotlenić.

Hej, u nas w krakowie dzis pogoda nie nastraja do działania. Szaro-buro, od południa w mieszkaniu swiece swiatło, zeby nie byc tak senna. Za to moj malec w brzuchu ma imprezke, mały kangurek z niego. Trzy dnintemu był ustawiony glowka w dol, ale teraz to juz chyba znowu sie przekecil w poprzek.

Ja nie wiem jak moj maly jest obrycony bo czuje i na dole i na gorze. Pogoda tez szaro buro ale ja i tak bym nie wyszla bo z cora siedze w domku wiec dla mnie to i lepiej ze taka pogoda bo chociaz nie jest jakos smutno ze trzeba siedziec w domu .Za dwa miesiace juz bedziemy w 4:) kiedy to przelecialo :o

Mój jest ułożony główkowo i często głowę ma lekko po lewej stronie. Więc jak leżę na lewym boku to nie za bardzo mu się to podoba. Poza tym jak ma czasie to też czuje juz z jednej strony a czkawke ma o tych samych porach często. Nogami jeździ pi żebrach tak czasem boli. Kuba tak mnie nie kopał po żebrach a też był aktywny w brzuchu.

Patrzałam na prognozę i oby się sprawdziła, bo od świat ma być cieplej i utrzyma się tak w kwietniu.

Niestety taka znieczulica teraz panuje, właśnie głównie wśród młodych, z reszta nie tylko...
GosiaLew prawidłowo zrobiła Twoja koleżanka. Tez bym nie zeszła i tez bym naskoczyla. A niechby się tylko coś odezwała :D
13x13 rozumiem o czym mówisz, że mózg matki ułomny. Jak jest mała to chce chwile dla siebie, ale jak już ja mam to nie wiem co począć ze sobą ;)
U nas już ułożenie glowkowe i moje żebra mają chwilami dość.
dzisiaj rosołek na obiad jak pewnie u większości Polaków ;)

Edytaaaaa bylam pewna ze dzis sb! i tak mysle jutro zrobie rosolek bo mam kosc... heh.. a teraz zrobilismy gar bigosu wiec juz nie mam nawet w czym zrobic :/ no nic.. zamroze miesko na inne czasy ;)

a tu w UK wcale nie lepiej a mowia ze tu predzej ustepuja.. nic bardziej mylnego. Jechalam ostatnio autobusem i nikt nie wstal... malo tego jedna kobieta miala zmeczone reklamowki!! no ale ze brzuch juz troszke jest to nie mialam nawet checi sie przeciskac... a stalam obok niej a ona nic... ale ja to ogolnie mam nerwy na tych ludzi tutaj... stalam sie bardzo antyspoleczna odkad jestem w uk :/

moja mala od 22tc ma wpisane ze glowka w dol... 5.04 mam kolejne usg to sie okaze jak tam dalej jest... ale czuje ja wszedzie i ciagle... moze jakis ukryty blizniak?! haha ...

reklama
Haha, ukryty bliźniak, to tez by pasowalo do akcji mojego maluszka. Raz nawet mialam sen ze sie okazalo ze mam w brzuchu nie jedno dziecko a pięcioraczki, zaraz poźniej obudziłam się bo mały tak zapalczywie kopał.

Co do komunikacji, to ja juz od lat mam zasadę... nie siadam wcale to i nie narazam sie na ataki, takie jak przezyla kolezanka Gosi...oczywiscie w ciazy bym usiadla, bo bezpieczniej tak podrózowac.

Do góry