reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hahaha :D
Maui urodzinki masz teraz?
Na szczęście w listpadzie- zawsze jakoś człowiek "zyskuje" na roczniku :wink:

Przy okazji- chyba mi się wczoraj dziecko wywróciło - jutro na USG zobaczę czy głowa na dole czy nogi, ale mam taki ucisk niemiłosierny między nogami, że spakowałam się dziś dokumentnie do szpitala. Pępek jest tak wywalony, że gotowy do skoku. Kończę się moje drogie...

reklama
Maui to jeszcze nie czas! Jeszcze wytrzymaj chwilę!

Ja dostałam ochoty na chipsy i muszę kilka zjeść.

Piję wodę litrami- mineralna z cytryną. Na wodę mam właśnie ostatnio największe zapotrzebowanie, ale zakwaszaną cytryną koniecznie!
Malutka wg kalendarza muszę 3 tygodnie wytrzymać, ale zaczynam się zastanawiać w jaki sposób? Czuję dziecko między nogami prawie że....
Z dnia na dzień mi tak zaskoczyło. No wcześniak to nie jest dobry pomysł, będę ściskać nogi do 10 kwietnia.

tez tak czuje juz od 26tyg miedzy nogami... no i ponoc to normalne jak dziecko glowka w dol.. ale jak na moje to mala szaleje zbyt mocno... ale w uk ta sluzba zdrowia wszystko uwaza za normalne... juz bym chciala ten 36tydz i urodzic i miec spokoj z tym szpitalem bo na glowe dostane za chwilke...

a tak w ogole czemu moje foto avatarowe sie dodalo przy cytacie? malutkiej..

Zaciskaj nogi, zaciskaj! To ja od dłuższego czasu muszę codziennie zjeść pieczarki marynowane w occie. Haha. Uwielbiam.
Od kilku dni śpię tylko w koszuli, najlepiej z odkrytymi nogami i byłoby super, gdyby okno było otwarte. Ale mąż marudzi, że za zimno. Duszno mi na wieczór strasznie.
Oglądam film na tvp2, jakiś thriller. Wkręciłam się.

Hej. Pospalam 2h na kanapie przy nudnym filmie i teraz jak znam zycie bede miała problem z zaśnięciem.

Tez ostatnio czuje jakby dziecko miało za moment wyjsc. W ciagu dnia bardzo często twardnieje mi brzuch, nieraz boleśnie. Ciazy mi juz bardzo. Wiem, ze Pola jest z tych większych i mocno napiera główka, wiec chyba wybiorę sie w tym tygodniu na IP bo wizyta dopiero 31 marca, a mam naprawdę jakies kiepskie przeczucia.

Ja dzis przesadzilam... bylismy u tesciow i przedobrzylam z jedzeniem, no ale kurcze swinke zabili wiec jak tu nie poprobowac? :) dodatkowo tesciowa ciasto upiekla, galaretke zrobila i tak pod palnik zjadlam ze pod wieczor Mala to myslalam ze mi brzuchem na druga strone wywali. Z dobre 2 h ruchow i to bolesnych, ewidentnie za duzo cukru na raz. Teraz sie zbieram spac obolala po tych jej hecach i pewno swoje odczuje z rana:/

Mi ostatnio jakas Pani ustapila miejsca ku mojemu szokowi bo po mnie ciazy pod kurtka to ledwo ledwo widac ;)
Ale jak mnie wpieniaja tzw. "Kasy pierwszenstwa"! Funkcjonuja jak normalne kasy i nie raz szlam do innej bo po prostu tam normalniw stali i Cie nie przepuszcza, a specjalniw brzuch eksponuje :D

Ale jestem zła. Teściowa z mężem wrócili z nocki. Narobili takiego hałasu, że się obudziłam. Super. Wstałam ich opieprzyć i dzięki nim już nie śpię. Kuba się już od rana wierci, ja nie wiem czy to dziecko kiedyś śpi. Czkawka go męczy :(

Jasmina, ja przy kasach z pierwszeństwem nie czekam na przepuszczenie. Sprawdzam czy w kolejce nie stoi nikt z uprzywilejowanych i idę od razu do kasjerki z uśmiechem nr 122 i tekstem - czy mogę być teraz obsłużona? Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś odmówił czy o dziwo burzył z kolejki.

Niesia, ty też zaciskaj nogi!!! Za wcześnie dziewczyny, za wcześnie!

Spróbuje jeszcze się położyć spać, bo dziś intensywny dzień mam. Nie chcę, jak zombie wyglądać.

Też jestem obudzona od jakiegoś czasu ale na szczęście wyspana, ostatnio starcza mi już 7 godzin snu i jest dobrze :)

Wczoraj miałam aktywny dzień więc oczy mi się same zamykały już po 21, dziś powtórka z rozrywki więc zaraz wstaje, prysznic, kawka, śniadanko, będzie git :D

Kolejny tydzień przed nami a nasze porody coraz bliżej :D

reklama
witamy sie :) dzis zaczynamy 34tc - rany jak ten czas leci :)

Tez obudzona przez męża ... taki ma.jakis dziwny kaszel , że mnie wybudza :/ wyspać jestem wyspana Ale chciałam jeszcze dłużej pospac :p mój mały tez się już kręci i tez ma czkawke teraz .
Ja po wczorajszym wypadzie na wawe tez juz padłam około godziny 22 z tym ze wstawalam w nocy 5 razy .

Od przedwczoraj zaczęły mnie cycki bolec i sutki swedza (a zauważyłam , że zaczęły mnie siedzieć odkąd używam masci maltan) któraś z Was ma.moze podobnie ?

Zaciskajcie dziewczyny nogi zaciskajcie , jeszcze troszkę musimy dać radę !

Ja wczoraj w gazecie wyczytałam ze wcześniejsze porody są spowodowane np różnymi infekcjami - no i oczywiście nakladalam sobie w głowę , że mnie to może spotkać :/ co za głupi rozum :/

Dobrego dnia majoweczki :*

Do góry