reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Do terminu porodu wg om zostało mi 49 dni :). Rodzic mogę nawet szybciej :). Jakoś nie mogę się doczekać mimo, że jeszcze nie poprane, nie wszystko kupione i jeszcze mam plany na kwiecień. Zmęczona jestem tą ciążą mimo, że samopoczucie ostatnio lepsze. Pierwszej ciąży nie wspominam tak źle mimo, że brodziłam w śniegu z rwą kulszową. Albo po prostu nie pamiętam :confused:

Janka11 jak wsiadać na przystanku początkowym i tramwaj jest pusty a masz przed sobą 40 minut jazdy to chyba byś usiadła.
Ja dojeżdżam normalnie do pracy tak nawet 1.5 h jak są korki i jak mam możliwość to siadam a jak trzeba to ustępuje miejsca.

reklama
Wróciłam z warszawy uhuu :D

Do agata meble nie pojechałam. Stwierdziłam , że przekładam to na inny dzień. Zaliczyłam w jednym okręgu sklepy (ikea, leroy, abra meble, brw, jysk) troszkę mi twardnial brzuszek ale tak to czuję się super . W ikei posiedzialam sobie na uszaku jestem w nim zakochana , do karmienia rewelacja ale ta cena mnie dobija . Jeśli zmieści mi się w nowym mieszkaniu u Oskarka w pokoju to mąż mi kupi a jeśli nie to będziemy szukać czegoś mniejszego . Kupiliśmy zyrandol i zasłony do dużego pokoju :) no i meble sobie dokładnie obejrzalam i jestem zdecydowana na stuva :)
W leroy kupiłam 12 próbek farb :D w tym oczywiście szarości :D
W miedzy czasie miałam odpoczynek u siostry Marcina , obiadek itp :)

Teraz leżę w domku i jak na razie nawet plecy mnie nie bolą , tylko trochę stopy :p

Siadam i Was nadrabiam teraz :)

Witajcie drogie Panie,
chwilkę mnie nie było, nie jestem pewna czy nadrobiłam wszystkie zaległości nie pamiętam w którym momencie skończyłam być na bieżąco. :(

cieszę się, że u Was dobrze.

U nas też nie najgorzej, trochę się męczę ostatnio, nie mam siły za dużo chodzę ale przynajmniej szybko zasypiam i to przy mężu! - nawet jego chrapanie nie było mi straszne. :) mieliśmy też jechać do ikei (od piątku nie możemy dojechać) chciałam tą szafę wreszcie zamówić, cóż może w przyszły piątek się uda - oby :) remont powoli do przodu, aczkolwiek i tak daleko w lesie patrząc na całokształt, zapowiedziałam mężowi że za 2tyg zamawiam już łóżeczko i liczę że będzie znaczna poprawa wyglądu pokoiku :)

co do ustępowania miejsc - w piątek byłam w sklepie z firankami (oczywiście nic nie kupiłam bo jak na złość jeden model babeczka miała tylko na 2m a ja 4,5m potrzebowałam ;( a drugiego modelu nie było wersji długiej.. jutro robię kolejne podejście gdzie indziej i liczę że coś zakupię!) wracając do sklepu było tam krzesełko na którym siedział starszy pan, nawet nie wiem czy nie dziadeczek z racji tego, że kolejka była dość spora do pani obsługującej przemiły pan wstał i zaczął mnie przepraszać, że mnie wcześniej nie zauważył i wręcz nakazał mi spocząć, zrobiło mi się naprawdę aż ciepło na serduchu, że niektórzy ludzie pomimo, że są starsi zwracają uwagę na ciężarne..

czuję się znów zmęczona, idę po lody śmietankowo truskawkowe i będę się lenić przed tv przy masterchefie :)
jutro powinnam być już na bieżąco z Wami! :) spokojnej, przespanej nocki Wam życzę, w razie gdybym się już nie zjawiła dziś.. :)

Ja juz mam dość :) rano pierwsze skurcze mega bolesne potem w kościele nie mogłam wystać wróciliśmy o 11 i zaczęło sie gotowanie szykowanie stanie przy garach bo rodzinka nas odwiedziła... :) moje plecy odmówiły posłuszeństwa a mala teraz buszuje w brzuszku jeść nam sie z mężem zachciało zjemy sałatkę :)

reklama
Do góry