reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

emilka moja też czasem sobie uleje taką wodą co śmierdzi strasznie wymiocinami
i często w tej wodzie są drobinki "serka" czyli zważonego tak jakby mleczka ...
ale to raczej nic złego jeśli dziecko nie ma tak za często i nie chliusta pod wysokim ciśnieniem non stop po jedzeniu
zawsze mozesz iść do lekarza i się dowiedzieć czy wsyztsko ok bo m oże mieć refluks żołądkowy (nie wiem jak to wygląda)

sylwia czyli tak jak pisąłam moze to byc od pampersa

reklama
Ja dziś nałapałam moczu i oddałam do badania, zobaczymy co wyjdzie. Zastanawiam się tylko czy mocz może zmieniać zapach w zależności od zjedzonego pokarmu. W sensie takim czy np. moje mleko po zjedzeniu różnych rzeczy może wywoływać takie skutki. Młody mi od 2 dni mniej śmierdzi, a ja ograniczyłam w tym czasie spożycie ogórków kiszonych, bo już mnie brzuch zaczął boleć. I tak się zastanawiam czy to "ogórkowe" mleko:) mogło mieć wpływ na zapach moczu.
Tak czy siak, czekam na wynik, zrobiłam chociaż dla świętego spokoju i dla własnej pewności, żeby się nie stresować że może być coś nie tak.

Sylwia, jakich pieluch używasz?

Odebrałam dziś wyniki badania ogólnego moczu i wszystko jest ok, tylko ciężar właściwy za niski. Mam nadzieję, że posiew też wyjdzie w porządku. Z tym ciężarem to różne rzeczy w internecie piszą, będę musiała jednak z jakimś pediatrą chyba pogadać.

madzik za duzo internetu czytasz :p a to co jesz wydaje mi sie ze moze miec wplyw na zapach moczu. Ja sie dzis obzarlam grilem wczoraj daniami syryjskimi i z młodym jak narazie w porzadku, oby tak dalej :p

Powiedzcie mi dziewczynki, malemu zrobil się taki ciemny pępek w środku, jak brudny, ale myje codziennie przeciez, zczełam przemywac Octeniseptem i ciul wie co to z czego i dlaczgo sie pojawilo. Dodam ze nie pachnie dziwnie, nic sie nie saczy z tego pepunia, no ale sie martwie. Miala któraś styczność z takim zjawiskiem ?

Eh, Żelka, nie ma nic gorszego niż wujek google i ciocia wikipedia:) Kiedyś jak nie było internetu to człowiek jednak spokojniejszy był, bo nie miał dostępu do tych wszystkich informacji, z których każda kolejna wyklucza poprzednią:)

P.S. wszystkiego najlepszego dla mojego majowego ulubieńca:)

Dziewczyny czy Wasze bąble śpią na poduszce?? Bo moja nie śpi całkiem na płasko, ale ostatnio jak to zobaczyła teściowa to stwierdziła, że jestem bez serca :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
basiekkk poduszki się dla niemowląt nie uzywa bo inaczej będzie miało główkę w jajo...
czyli tak jak się na miekkiej podusi ułozy(łatwo sobie wyobrazić)
ja miałam taką płaską wkładeczkę tylko dla starszej co to wogóle nie wyglądało nawet jak poduszka :-p
a i do tej pory nie śpi na poduszce mam płaską taką a ona ją wyrzuca jak idzie spać :-D
Emma śpi na płasko:tak:

Do góry