reklama
mandrzejczuk
Fanka BB :)
mi na posiew tez tylko do kubeczka kazali, bo jak w szpoitalu zakladali woreczek to 2 razy wyniki byly zle
lwiapaszczka
Ja dzisiaj poluję na mocz do kontroli, ale na razie porażka. Jak już mi zaczęła sikać po 25 minutach, to nie zdążyłam z podstawieniem pojemnika.
Chyba z refleksem u mnie coś nie tak :-)
Za chwilę jeszcze spróbuję, ale mam mało czasu, bo tylko do 11 przyjmują.
Zauważyłam, że najszybciej dziecko sika po przebudzeniu z głębokiego snu i rozwinięciu z ciepełka. A Lenka rano nie śpi mocno, tak podrzemuje tylko :-(
Chyba z refleksem u mnie coś nie tak :-)
Za chwilę jeszcze spróbuję, ale mam mało czasu, bo tylko do 11 przyjmują.
Zauważyłam, że najszybciej dziecko sika po przebudzeniu z głębokiego snu i rozwinięciu z ciepełka. A Lenka rano nie śpi mocno, tak podrzemuje tylko :-(
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
no właśńe szukałam gdzie mam o tym moczu pisać
dzwoniłam do koleżanki
i na wstępnie się poprawię że mały jej nie miała bakterii coli tylko jedną z odmian paciorkowca
no i tak
po 1 mówiła ze lekarz kazał jej zmienić pieluszki bo w każdej pieluszce inaczej siuśki pachną
więc trzeba zobaczyć czy w innej też maja taki straszny zapach jeśli tak to trzeba zrobić badanie moczu
trzeba też podawać dziewcku dużo płynów żeby tą bakterię wypłukać najlepiej wodę takiemu malcowi
jej syn miał 6 msc jak mu zaczał "śmierdzieć" mocz
i jemu też lekarz zalecił podawanie do picia wywaru z natki pietruszki
ponieważ to rusza nerki ale nie wiem czy nasze maleństwa nie są na to za młąe jeszcze , więc trzeba spytac lekarza
i teraz uwaga..
trzeba rzobić tak żeby dziecko nasikało bezpośrednio do pojemniczka (woreczki są niedobre bo dotykają siusiaczka u chłopców oczywiście i skóry dziecka a także rąk may przy zaklejaniu woreczka)
musi być sam strumyk sików bez dotkniecia żadnej skóry ewentualnie trzeba będzie badanie powtórzyć jak wyjdzie coś nie tak dla pewności
no i później zanieść do laboratorium do zbadania
jeśli wyjdzie bakteria to dziecko dostanie antybiotyk to by było na tyle
dzwoniłam do koleżanki
i na wstępnie się poprawię że mały jej nie miała bakterii coli tylko jedną z odmian paciorkowca
no i tak
po 1 mówiła ze lekarz kazał jej zmienić pieluszki bo w każdej pieluszce inaczej siuśki pachną
więc trzeba zobaczyć czy w innej też maja taki straszny zapach jeśli tak to trzeba zrobić badanie moczu
trzeba też podawać dziewcku dużo płynów żeby tą bakterię wypłukać najlepiej wodę takiemu malcowi
jej syn miał 6 msc jak mu zaczał "śmierdzieć" mocz
i jemu też lekarz zalecił podawanie do picia wywaru z natki pietruszki
ponieważ to rusza nerki ale nie wiem czy nasze maleństwa nie są na to za młąe jeszcze , więc trzeba spytac lekarza
i teraz uwaga..
trzeba rzobić tak żeby dziecko nasikało bezpośrednio do pojemniczka (woreczki są niedobre bo dotykają siusiaczka u chłopców oczywiście i skóry dziecka a także rąk may przy zaklejaniu woreczka)
musi być sam strumyk sików bez dotkniecia żadnej skóry ewentualnie trzeba będzie badanie powtórzyć jak wyjdzie coś nie tak dla pewności
no i później zanieść do laboratorium do zbadania
jeśli wyjdzie bakteria to dziecko dostanie antybiotyk to by było na tyle
lwiapaszczka
U nas też dezynfekowały octeniseptem, w domu teraz też tak robię.
a ja mam pytanko, czy Waszym dzieciaczkom zdarza sie ulać, a bardziej chlusnąć czymś wodnistym, wygląda jak woda, ale bardziej pachnie jak wymioty, mimo iz wody dziecko nie pilo, tylko mleko, i to tak np 2 h po jedzeniu...obilo mi sie o uszy ze to soki zoladkowe,ale czy to normalne...?
sylwia_
no i u nas to najprawdopodobniej pieluchy bo maly od 3tyg ma nowe i mniej wiecej tyle czasu mi "smierdzi" wczoraj zrobilam test i zalorzylam mu 2ostatnie - z tej firmy co nosil od urodzenia i zapachu nie bylo!
wczoraj w aptece babka mi powiedziala ze tak moze byc no i sprawdzilam.
wczoraj w aptece babka mi powiedziala ze tak moze byc no i sprawdzilam.
reklama
Podziel się: