reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
Ja dzisiaj poluję na mocz do kontroli, ale na razie porażka. Jak już mi zaczęła sikać po 25 minutach, to nie zdążyłam z podstawieniem pojemnika.
Chyba z refleksem u mnie coś nie tak :-)
Za chwilę jeszcze spróbuję, ale mam mało czasu, bo tylko do 11 przyjmują.
Zauważyłam, że najszybciej dziecko sika po przebudzeniu z głębokiego snu i rozwinięciu z ciepełka. A Lenka rano nie śpi mocno, tak podrzemuje tylko :-(

no właśńe szukałam gdzie mam o tym moczu pisać
dzwoniłam do koleżanki
i na wstępnie się poprawię że mały jej nie miała bakterii coli tylko jedną z odmian paciorkowca
no i tak
po 1 mówiła ze lekarz kazał jej zmienić pieluszki bo w każdej pieluszce inaczej siuśki pachną
więc trzeba zobaczyć czy w innej też maja taki straszny zapach jeśli tak to trzeba zrobić badanie moczu
trzeba też podawać dziewcku dużo płynów żeby tą bakterię wypłukać najlepiej wodę takiemu malcowi
jej syn miał 6 msc jak mu zaczał "śmierdzieć" mocz
i jemu też lekarz zalecił podawanie do picia wywaru z natki pietruszki
ponieważ to rusza nerki ale nie wiem czy nasze maleństwa nie są na to za młąe jeszcze , więc trzeba spytac lekarza
i teraz uwaga..
trzeba rzobić tak żeby dziecko nasikało bezpośrednio do pojemniczka (woreczki są niedobre bo dotykają siusiaczka u chłopców oczywiście i skóry dziecka a także rąk may przy zaklejaniu woreczka)
musi być sam strumyk sików bez dotkniecia żadnej skóry ewentualnie trzeba będzie badanie powtórzyć jak wyjdzie coś nie tak dla pewności
no i później zanieść do laboratorium do zbadania
jeśli wyjdzie bakteria to dziecko dostanie antybiotyk to by było na tyle

Ja zapomniałam dodać że pielęgniary w szpitalu zanim przykleiły woreczek to oktaniseptem przemywały siusiaka.

a ja mam pytanko, czy Waszym dzieciaczkom zdarza sie ulać, a bardziej chlusnąć czymś wodnistym, wygląda jak woda, ale bardziej pachnie jak wymioty, mimo iz wody dziecko nie pilo, tylko mleko, i to tak np 2 h po jedzeniu...obilo mi sie o uszy ze to soki zoladkowe,ale czy to normalne...?

no i u nas to najprawdopodobniej pieluchy bo maly od 3tyg ma nowe i mniej wiecej tyle czasu mi "smierdzi" :D wczoraj zrobilam test i zalorzylam mu 2ostatnie - z tej firmy co nosil od urodzenia i zapachu nie bylo!
wczoraj w aptece babka mi powiedziala ze tak moze byc no i sprawdzilam.

reklama
hm moze to wlasnie slina polaczona z sokami zoladkowymi czy czyms w tym stylu...tylko ze raz sie przerazilam,bo stoje nad nim,on sie smieje, macha rekami i nogami i nagle chlust ta woda...

Do góry