reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

u mnie nie ma poduszki ani w wózku, ani w łóżeczku, jak widać "złotymi" radami mojej teściowej nie ma się co przejmować :tak:. Ja nawet materaca nie mam uniesionego bo kluch nie ulewa praktycznie w ogóle :tak:

reklama
Takie poduszki jak ma Kamcia sa w IKEI i chyba zakupie, bo jest jakas magia w czyms miekkim pod glowka, bo jak zostawie Filipa ( czy wczesniej Aleksa) w naszych betach to spia jak susly, az chodze sprawdzac czy wsio ok, a w lozeczku tak jak Aleks ma np. materac kokosowy, a z drugiej strony ziarna gryki to zaden komfort dla malej glowki ;) (pewnie tylko spelnia swoja funkcje fizjoterapeutyczna).
Jak Filip mial katar to tez kladlam wielkie knizki pod nogi kolyski...

A Dziewczyny, widzialyscie to? czy ktoras daje Vigantol, jak tak to sprawdzcie sobie serie...
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/wycofano-vigantol-sprawdz-serie-44055/

BUBBLES zdaje mi się że vigantol całkiem wyszedł z obiegu..
nawet moja mam jak prosiłam zeby kupiła to obleciała wszystkie apteki w pl i mówili jej że całkiem wycofiją własnie przez te artykuły bo ludzie się bali kupować całkowicie vigantol i teraz jest Devikap i ja takiego uzywam np :tak:

a ja podusię imałam w zestawie z kołderką jak kupowałam dla Vi

A widzisz, to dlatego moja mama tez przywiozła mi Devicap. A jestes zadowolona z niego? Mnie wkurza to czekanie aż splynie kropla, a tu odrazu lecą 2-3, i ten smak anyzowy, na cholerę? Mlody ciamka i robi dziwne miny. Vigantol byl bezsmakowym olejem i juz.

Znaczy mnie anyz nie odrzuca, znam takich co ich odrzuca... tylko widze, ze Filip ciamka, no i nie umiem wydobyc 1 kropelki i to szybko, tylko z pol minuty to trwa, trzepie ta butelka, przechylam pod roznymi katami - ale to akurat dotyczylo Vigantolu takze.
Tak sobie gderam tylko, o! ;)

reklama
powiedzcie mi kobietki, czy po komarach u maluszkow to moga byc takie czerwone krostki jakby, troche zgrubiałe ? bo po nocy patrze a maly na policzkach,glowce, szyi i raczkach miał takie plamki, tyle ze nie sa to typowe bąble jak nas ugryzie...i nie wiem czy dopadl go w nocy komar czy co to,ale mial to tylko na odkrytych czesciach ciala i co ewentualnie mozna stosowac zeby szybciej zniknelo ? podobno jakis zel fenistil ? ale czy on nie jest za maly ?

Do góry