reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
Kamcia, gdybyś rozmawiała z tą koleżanką o bakteriach w moczu, spytaj też proszę czy maluch oprócz intensywnego zapachu miał jeszcze jakieś inne objawy, bo też się trochę zaniepokoiłam.

Julek miał co prawda robiony posiew, ale to było 1,5 miesiąca temu, więc wiele się mogło zdarzyć w tym czasie.

Kamcia a czym myjesz małą, może jakiś kosmetyk jąpodrażnia, moją starsza córkę też bolała siusia jak ja wykapałm, zaczęlam uzywać płynów do higieny intymnej i wszystko było ok.

Kamcia ja nie mam pomysłu co to może być poza tym co wykluczyłaś :(

Madzik wcale nie musi być bakterii w moczu, żeby wynik był kiepski. Nasza miała leukocyty (po szkarlatynie) a posiew czysty. Jak coś Cię niepokoi to zrób badanie bo kosztuje w sumie grosze (albo ze skierowaniem).

Kamciu właśnie mi się przypomniało,że siostra miała problemy z córką takiego typu,a jest jeszcze starsza od mojej Gabi. I właśnie kupiła płyn do higieny intymnej i przeszło.

Dziewczyny któraś pisała,że podaje dziecku CEBION MULTI. Ja też kupiłam ze wzgledu na ten nawracający katar. I moje pytanie brzmi po ile kropelek dajecie i czy podajecie jeszcze dodatkowo wit.D? Bo wyczytałam,że jest w składzie cebionu. A ja jeszcze karmie bebiolonem,a tam tez jest D więc nie chcę przesadzić

paula myję ją J&J 2w1 szampon i płyn.. od urodzenia..
wiec nie wiem czemu nagle ją coś boli... :-(
wcześniej nie narzekała na ból cipulki... a u nas pediatra polski to pewnie jak gołym okiem nie zauważy to powie że wszystko ok..
ale to taki płyn zwykły do higieny intymnej jak dla dorosłych??

Tak:tak:

edit: Dobrze też działają kąpiele w nadmanganianie potasu (ten fiolecik taki co już niemowlęta można kapac), bo działa on odkażająco i nie szkodzi w żaden sposób, oprócz tego że ręcznik brudzi tylko

persefona ja podawalam Filipkowi Cebion, ale zwykly nie Multi, bo tylko taki byl u nas w polskim sklepie, widzac utrzymujacy sie 3 tygodnie katar (podobnie jak kiedys Aleksandrowi z zalecenia pani pediatry w okresie jesienno-zimowym lub okresie infekcji), podawalam mu 3-4 kropelki dziennie (a w ulotce pisza nawet do 8) i po 3 dniach mielismy z glowy te geste, wstretne gile, ktorych nie szlo nawet wyciagnac.
nie wiem niestety jak wtedy z wit. D jezeli podajesz Multi, ale jesli w skladzie cebionu jest jej 500jm to ja bym dodatkowo juz nie dawala...

reklama
Do góry