reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Ja nie wiem, ale cos nie tak ze mna... szukalam wczoraj, gdzie to ja zapytalam o cos w kwestii starszych dzieci i za nic nie moglam sobie przypomniec... juz teraz wiem, chodzilo mi o pocenie sie po zasnieciu, no i widze, ze wiele dzieci tak ma, chyba to nic zlego, w sumie ja tez jak usne smacznie to budze sie i musze sie odkrywac i ochlodzic.

A co do kupek, to u nas sa dziwne, tak jak bylo przy Aleksie, sa bardzo wodniste, czesto maja sluz, a takie musztardowe ziarenka to w sumie tylko z rana, no i tych kupek jest okolo 2-3 dziennie... ale Filip i tak jest kulturalny, bo jego brat to jak walnal strzala, to na pol plecow i polowe bodziakow musialam wywalic, bo tego nie da sie wyprac (no chyba, ze w wybielaczu, ale nie probowalam)... miedzy innymi obsral sie tak tuz przed wyjsciem na swoj wlasny chrzest, w sumie dobrze ze przed wysjciem, a nie po, lub w samym kosciele :))

reklama
moja też sika jak szalona :-)
pełne pampersy siurów..

a co do zapachu sików ponoć jak jest zbyt intensywny to lepiej zbadać..
moja koleżanka miała tak ze syn miał intensywne siurki
i nie chce skłamać bo miał jakąś bakterię w moczu ale nie wiem jaką..
zdaje mi się ze coli anie nie będę straszyć musze jej spytać

Sylwia no mnie też ten intensywny zapach zastanowił. Na szczęście pobranie moczu nie jest trudne a podstawowe badanie kosztuje grosze. Nie zaszkodzi sprawdzić ;-)

Ja bym też "pachnące" siuśki zbadała bo też spotkałam się z opinią, że nie powinny mieć szczególnego zapachu. A przy córce często biegałam na badanie bo dziewczynki szybciej infekcje łapią. Zbyt żółty mocz to też objaw do obserwacji.

Polcia tez duzo sika :p aaa ciezkie te Pampersy! ...jak bomby na podloge leca,,
Kupalki roznie, raz 3, raz 1, raz wcale,,,,noł problemos ogolnie,,,,

a ja tym razem znów przeskoczę na starszaki ..
bo moja starsza czasami mówi że ją cipcia albo dupka boli... tylko się łapie za krocze i woła ze boli boli
ale nie ma odparzonej dupci ani cipci..
kąpię ją codziennie więc zawsze jest wymyta
no i to raczej nie zapalenie pęcherza czy problem z moczem bo jak sika na nocnik to jej nie boli podczas siusiania.. i zastanawiam się od czego to może być???

reklama
kurcze, Kamcia, jak moj Aleks narzekal, ze boli go siusiek to sikal wtedy czesto i mial ten mocz metny i dostawal Furagin na polecenie Pani pediatry z PL, ale to chlopiec, co innego dziewuszka... mozliwe, ze jakies bakterie w pochwie??

Ostatnia edycja:
Do góry