reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

zelka ja obcinałam juz w 2 dobie pazurki
hope ja wiek ze mleko to hormony , ale zastanawiam sie ile moze byc w tych p[iersiach ... Vi miała 2 tyg a Emma miesiac , ale juz czuję pod palcsami ze obrzęk zanika:-)
marsta a spróbj moze pudrem posypsac i sie zasuszą

reklama
w umnie w szpitalu też mowili ,że niby mają się połamać same, bo są kruchutkie, ale jedna połozna powiedziała, że jak mi przeszkadzają, to mogę mu obciąć. I obcięłam chyba w 5 dobie i tak mu obcinam co parę dni, bo zawsze ktoryś mu odrośnie.A macha łapkami tak zawzięcie, że napewno byłby podrapany.Najlepiej obcina mi się .. jak go karmię- zawsze ma jedną łapkę wystawioną w górę, to podaje mu palec, zaciska na nim paluszki i wtedy obcinam.

Kurde, ja się chyba zastrzelę. Tak ładnie się goiły te potówki Franka, żadnych nowych nie było a te co były to się ładnie wysuszały a tu rano wstajemy, zmieniam pieluszkę a w pachwinie znowu taka duża, brzydka z ropą. Ja już nie daję rady.

Dziewczyny a czy któraś dostała skierowanie ze szpitala do poradni audiologicznej na kontrolne badanie słuchu??? Bo mi kazali się umówić tylko dlatego,że mały w żaden sposób nie kazał sobie zbadać w szpitalu-był zbyt ruchliwy. Ja tam twierdzę,że oni mieli kijowy sprzęt,ale co tam...Dołożyli mi tylko dodatkowy stres. Dziś dzwoniłam się umówić i mamy termin na poczatek lipca. Jeszcze na bioderka trzeba się umówić...O rany...

A u mojego maluszka pojawiły się krostki na twarzy i czole, takie malutkie ale jest ich sporo. Czy któraś z Was ma podobnie ?
Przemywam twarz wodą przegotowaną ale zastanawiam się czy nie pójść do lekarza. Jem to co można podczas karmienia...:-(

Persefona my nie dostalismy skierowania bo w szpitalu badanie wyszlo

Zanka U mnie na jednym policzku tak wyszlo ale doszlam do wniosku ze to od slonca chyba bo w wozku spi na boczku i wlasnie ten bok ma w chrostkach malo ale cos tak jest mimo ze staram sie odwracac wozek od slonca. Dzisiaj bede kupowala krem ochronny na slonce bo niestety zobaczylam dopiero wczoraj ze moj to pielegnacyjny a nie ochronny

zanka u mojego to samo, pediatra widział, kazał przemywać wodą termalną, rumiankiem, samo zejdzie.To od leżenia,czapeczki,czegokolwiek co dotyka buziaka małego+plus wysoka temperatura.
Faktycznie, są dni ,że jest tego mniej.
Najwięcej miał po spacerze z babcią, no ale wiadomo,że babcie to opatulą i trochę zapocą.

zanka, u mojej malej jest to samo. lekarka powiedziala ze przyczyna moga byc moje hormony. przemywam woda przegotowana . i oprocz tego ma obrzek piersi.

reklama
Dziewczyny a czy któraś dostała skierowanie ze szpitala do poradni audiologicznej na kontrolne badanie słuchu??? Bo mi kazali się umówić tylko dlatego,że mały w żaden sposób nie kazał sobie zbadać w szpitalu-był zbyt ruchliwy. Ja tam twierdzę,że oni mieli kijowy sprzęt,ale co tam...Dołożyli mi tylko dodatkowy stres. Dziś dzwoniłam się umówić i mamy termin na poczatek lipca. Jeszcze na bioderka trzeba się umówić...O rany...

Eh a co ja przeżyłam z tym słuchem...wychodziliśmy ze szpitala z płaczem, bo przy wypisie badali właśnie słuch i nic nie wyszlo, ze ani w jednym ani w drugim uszku...niby mowili,ze tak moze byc, ze maly niespokojny itp...no ale jak cos takiego sie uslyszy, to od razu mysli,ze jak to, nie bedzie slyszal...no i panika, powiedzieli ze jak nie wyjdzie to oni daja wlasnie skierowanie do jakiejs bardziej specjalistycznej placowki,
no ale kazali przyjsc za 2,3 dni do szpitala zeby jeszcze raz u nich spr, no i poszlismy, i tak babka robi i znowu nic, ja znowu az sie trzeslam ze strachu, bo wtedy juz maly byl spokojny wiec nie przyjmowalam tlumaczenia ze nie daje sobie zbadac...no ale babka mowi, ok sprobuje trzeci raz , no i wyszlo :) i w jednym i drugim uszku...podobno to wina ich sprzetu, kaza im robic to robia,ale takim dziadostwem...
wiec spokojnie...:)
a, ja w domu chyba 500 razy cmokalam i klaskalam i patrzylam czy maly mruzy oczka :) zanim poszlismy na to badanie...

Do góry