reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Ja tez juz obcinalam. A co do ubioru to ja zakladam body z dl rekawem skarpetki i cienkie spodnie takie przewiewne i jak jestesmy w cieniu to fajnie ale jak pzechodzimy gdzie jest slonce to juz goraco

reklama
Kurde a ja już nie wiem co robię źle. Młodemu wyskakują te popaprane potówki. Nie przegrzewam go. Śpi w bodziakach na krótki rękaw i skarpetach. Nawet specjalnie go nie okrywam. tylko po kąpieli lekko. Dokładnie osuszam skórę. Luźno zapinam pieluszkę żeby był dostęp powietrza, przesypuję mąką ziemniaczaną, kąpię na zmianę w kalii i rumianku. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Dzisiaj przyjdzie położna to może jeszcze coś wymyśli i poradzi.
Tylko one z tego tragedię robią jak nie wiem. A przecież ja nie robię tego specjalnie. Normalnie mnie to dobija :-(

Edit :

No dobrze. Wizyta położnej zaliczona. Jednak nie jestem wyrodną matką co to się dzieckiem nie umie opiekować. Powiedziała że potówki się robią i tyle ale te Frankowe ładnie się goją. Pielęgnuję go prawidłowo i tak mam dalej robić i powinno być dobrze. Jak się będzie pogarszać to mam dzwonić a jak będzie OK to się widzimy za tydzień.

A powiedziała też że mogę go przepajać wodą jak będzie bardzo ciepło.

Ostatnia edycja:
Żelka pazury od razu mozesz obciac u mnie ma juz obciete i jest spokoj nie drpaie sie, a caly czas mu te raczki po buzi chodza

okej okej, to widocznie coś mi się przyśniło z tymi pazurorami, boże to kolejna trauma, zaraz po kąpieli dojdzie ;)

żelka chyba nie byłas naćpana ;) bo mi w szpitalu też tak mówili, żeby nie obcinać, tylko mają się narazie same wykruszać :tak:
ale dziś już chyba nie wytrzymam i obetnę, bo Lenka ma dwa okropnie ostre, które namiętnie wbija mi w cycuchy :)

No to mojemu się wykruszyły w szpitalu,w końcu trochę tam poleżeliśmy.

Zelka jak się boisz to obetnij małemu na śpiąco pazurki przynajmniej nie będzie się wiercił.
Mój synuś ma trądzik noworodkowy na buźce, wciąż mu wychodzi. Raz się zagoi a za kilka dni znowu wyjdą nowe krostki, taki mały brzydal mi się zrobił:-)

hej hej, czy ktoras z Was orientuje cos wiecej w temacie zoltaczka, maly jest w 18 dobie, musielismy zrobic badanie krwi i przy okazji zrobilam bilirubinę całk i bezp, wyszlo podwyzszone, ale nie wiem jak duzy jest to poziom zoltaczki, całk wyszla - 7,1 , a bezp - 0,4 ,
wizyte mamy dopiero w pt u pediatry ,a moze ktos wie czy to duzo taki poziom ?

emikaa nie stresuj się bo w każdej dobie jest inna norma więc poczekaj do wizyty u lekarza on będzie wiedział najlepiej.

reklama
Do góry