reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

mandrzejczuk zapraszam hihih:-D
jeszczsd beziesz miałą czas tv pooglądać :-)

a tak przy okazji... czy wasze maluszki mają jeszcze mleczko w piersiach (oczywiśce te które miały)

bo mojej małej już prawie zeszło....

Ostatnia edycja:
reklama
o no właśńie coś takiego :-)

jolek mi położna kazaa mała stawiąc w wózku przy oknie żeby właśnie słońce łapała...:tak:
no i wiesz nawet w cieniu słonko siega więc ta witamina sie wytwarza mimo wsyztskow jakimś stopniu
dlatego nie napisałam ze sie jej nie daje , ale daje rzadziej czy jakoś tak;-)

nie wiem dokładnie więc piszę tylko co mi sie odbiło o uszy

bubbles, moja ma podawana witaminkę D3 od urodzenia, od 8 dnia życia, dodatkowo mamy podawać witaminę K. obie dostępne są w PL bez recepty. Wczoraj kupowaliśmy :tak:

U mnie lekarz zalecił jedną kapsułkę twist-off 1 raz dziennie(junior nie cierpi tego smaku, wykrzywia się zawsze i fuka).Preparat nazywa się Vita K+D i nie jest na receptę.Stosuje się od 2 tygodnia, a do 2 tygodnia dostawał samą wit D(dostałam za darmo w aptece , bo dają taką próbkę do opakowania K+D).Witaminę K biorą tylko noworodki karmione piersią, mleko modyfikowane już ją zawiera.

U nas też pępuszka już nie ma. Odpadł w niedzielę.

Teraz walczymy z brzydkimi potówkami - takie a ropą podeszły.Normalnie w szoku byłam bo się w jedną noc zrobiły. Dobrze że akurat wczoraj położna do nas przyszła to powiedziała co robić. Przy okazji zrobiła z tego tragedię narodową ale co tam. No i na okoliczność że ona wyjeżdża na urlop to koleżankę będzie przysyłała w zastępstwie.
Kurcze nie spodziewałam się i to wcale nie gdzieś pod pieluszką tylko na udach. No to kąpię go w kalii, Wogóle to te potówki trzeba ścierać i później przykładać oktanisept. Już ładnie się goją ale teraz muszę pilnować żeby nowe nie wylazły. No i oczywiście nie przegrzewać.
Tak więc mody leży sobie w krótkich bodziakach i skarpetach. tylko lekko przykryty - normalnie król.
A to moja mama taka mądra głowa - przykryj go bo to piecuszek, gdyby mogła to by go do piekarnika wsadziła. No i proszę.

Kurcze chyba tego młodego to na golasa będę trzymać żeby mu się te potówki nie robiły. Jak mu niedawno zmieniałam pieluszkę to aż brzuszek miał mokry.
Już sama nie wiem. Sięgnęłam do babciowych rad i przesypałam mu brzuszek i pachwiny mąką ziemniaczaną no i luźniej pieluszkę zapięłam. Zobaczę co z tego da.

marsta może masz za ciepło w pokoju gdzie śpi mały?
bo jak teraz Ci się tak poci,to jak zaczną się mu robić fałdki(u mojego już zaczynają) to będzie więcej miejsc do zapacania

reklama
marsta wietrz pokoj i nie ubieraj go za grubo ja swojemu zakladam albo samego spiocha ale body na dlugi rekaw i portki dresowe, bez czapeczki i jak spi to przyrywam go takim cieniutkim bawelnianym kocykiem i jak na razie nie mam problemu z potowkami,co innego bylo jak tesciowa mi go owinela jak kokon...ale wietrzenie pokoju to podstawa u mnie maly wtedy lepiej nawet spi.

Dziewczyny co wy piszecie, to male dzieci maja mleko w piersiach? Pierwszo slysze :szok:

Do góry