reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

paula to ciesze się że wszytsko ok..
widzisz dobrze że badają jak wychodzi wynik w granicy normy i nie olewają....

ufff ulga jak nic że wszytsko ok :-)

reklama
paula cieszę się razem z wami:-)
bubbles ja brodawki też smarowalam i teraz smaruję bephantenem,ale na pupkę Gabi nie działał,a wytrenowałam sporo kremów,bo bardzo wrażliws była na odparzenia. I co stwierdziłam-najlepszy sudocrem, a przy silnym odparzeniu tormentiol.

a nam kolejne zmartwienie doszło...tzn było juz przy wypisie ze szpitala,ale jakos z dystansem do tego podchodzilam, a teraz mam kryzys...nie umiem się opanować...:/ moze wy cos wiecie na ten temat...a mianowicie chodzi o to ze malutki dostal 7 pkt w skali, mial obnizone w 1 min za napiecie, kolor i oddech, a w 5 min za napiecie nadal, wszystko przez ciezko porod ktory powinien chociazby przez wage 4620 zakonczyc sie cc, a nie SN tak jak bylo....a ogolnie
rozpoznano po porodzie : makrosomia,umiarkowane niedotlenienie okołokomorowe i zaburzenia adaptacji, przy wypisie miał robione usg głowki i tam wyszlo, OUN - że z prawej strony jest pogrubiony splot naczyniowkowy , po lewej wyszlo ok,
echogenicznosc okolokomorowa w gr normy, przeplywy tetnicze mozgowe w gr normy, J. brzuszna bez zmian patologicznych,
juz czytalam tyle strasznych rzeczy o tym pogrubionym splocie ze masakra...
i jeszcze podobno to slabe napiecie, czym to sie objawia ? czy u ktorejs z was, moze bardziej albo mniej doswiadczonych cos takiego bylo...? :/

emikaa a co na to lekarze???? Ty się lepiej nie wczytuj w internet bo czasami niezłego stracha można sobie napędzić!

reklama
Dziewczyny, nie wiem, czy w dobrym watku o to pytam, ale nie mam czasu żeby przeszukiwać... używacie smoczka???? ja nie chciałam, bo wszędzie mi mówiono, że zaburza odruch ssania, ale mała wyje prawie non stop i juz sama nie wiem, co robić! mam smoczek aventa, w nocy chcieliśmy podać, ale nie chciała, więc jej nie zmuszaliśmy, ale ogólnie masakra.... jedzenie, odbijanie, przebieranie, dojadanie, płacz, płac, płacz..... i tak min. 1,5 godziny, nawet do 3 godzin, masakra.... sen, pobudka na jedzenie i od nowa......

Do góry