reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

paula kochana trzymam kciuki za dobre wyniki &&&
Co do przemywania oczków - mi w szpitalu kazano przemywać wodą taką jak do zastrzyków w ampułkach od zewnętrznej strony do kącików oczka w kierunku noska. Tą samą wodą kazali przemywać pępuszek w środku patyczkiem do czyszczenia uszu-jak najczęściej. Też byłam zdziwiona,że spirytusem już sie nie smaruje:eek:
U nas wczoraj mąż zgłosił do środka zdrowia urodzenie małego i za chwilkę mieliśmy juz patronaż położnej:szok:Z małym wszystko w porządku, dostał tylko trochę rumień noworodkowy po tych paskudnych szpitalnych ciuszkach,ale kąpiemy go w sodce i już skórka robi sie ładna.
Niestety tylko musimy jechać za kilka tygodni na kontrolne badanie słuchu,bo mały w szpitalu nie kazał sobie zbadać...ehh..

reklama
aaaa przypomniało mi się, że na rumień noworodkowy pielęgniarka od noworodków polecala kąpiele-do 2 razy dziennie w krochmalu.Juniorowi już zeszło, tak się zastanawiam czy nie na skutek obniżenia temp w domu.Bo najpierw wystraszeni ze zmarznie podkręciliśmy temp w domu do 24 stopni,mały leżał szczelnie owinięty.Potem nam pediatra powiedział,że nie ma sensu- trzeba utrzymywać taką temp jak była do tej pory, więc skręciliśmy na 20 i wietrzymy pokoje przed spaniem jak kiedyś i rozwijamy małego z becika jak chce pofikać.I małemu ustąpił rumień, spi dłużej a i my możemy nareszcie funkcjonować normalnie.

paula trzymam kciuki i mam nadzieję że wyniki będą prawidłowe &&&&&

persefona ja też tak przemywałam właśnie...
to są ampułki z solą fizjologczną:tak:
ja przemywam tym małej oczka , o pepuszek też przemywałam tylko raz dziennie rano , a wieczorem wod a z kąpiel

Wiecie co :( a moj Filipek ma juz katar :( niestety podziebil sie Aleks i kichnal 2x w poblizu Filipa i katar gotowy! Klopot jest taki, ze z katarem ciezko sie ssie cyca, wiec odciagam to Frida, najgorzej jest nad ranem bo mu to zasycha i wtedy najpierw zakrapiam sola fizj. do noska, a dopiero po chwili odciagam gluty :( wtedy dopiero moze normalnie wypic porannego cyca, czyli ok. 6 rano...

A po drugie niestety odparza mu sie dupka szybko :( staram sie czesto zmieniac pieluszke, ale On prawie z kazdym pierdkiem puszcza troszke kupki i czasemnawet ciezko to wylapac kiedy piernal, bo jestem np. w drugim pomieszczeniu. Wietrze go tez kladac z gola dupka na brzuszku i smaruje tez posladki Beapanthenem bo wierze w niego, bo wiem jak podzialal na moje sutki...

Bubbles to współczuję. Na pupkę można jeszcze linomag bez dodatków tak grubo - przy Pauli nam się sprawdzał na odparzenia właśnie takie kupkowe. A jak już nic nie pomagało to krem leczniczy z oilatum.

Dziewczyny bardzo dziękujemy za kciuki, jesteście kochane
Mój synuś jest zdrowy, pierwszy ynik miał 4 a norma jest do 4 teraz ma 2 ięc szystko jest dobrze. Boże jak jestem szczęśliwa. Uciekam go wycałować

reklama
Do góry