reklama
karolq8
Fanka BB :)
U nas dzis w koncu pepek odpadl a juz krecil sie w kazda strone i sie balam go
Bubbles
Fanka BB :)
Dzieki Kamcia, dobry patent z tym pieniazkiem. Ale faktycznie niech sie wpierw zagoi. Smarowalam dzis sola fizj. a sprobuje jeszcze jutro tymi pseudo gazikami ze spirytem,one bardzo sztywne sa,ale sprobuje tam na plasko przylozyc,niech to osusza.
potwierdzam Octenisept - rewelacyjnie się sprawdził! W szpitalu widziałam, że też tym psikają, a właśnie aplikator w formie sprayu sprawdza się super... Ja ten preparat miałąmw domu, ze względu na różne otarcia, zbite kolanka, skaleczenia itp Pani w aptece poleciła, a potem zobaczyłam, że właśnie w szpitalu tym psikali - i pępuszek u Ali odpadł bardzo szybko. Bartuniowi bawiłam się fioletem-pioktaniną, i szczerze, nie wiem czy miało to wpływ, ale odpadł mu późno - choć to nie ważne, ale minus okropny, że wszystko miałam uciapane - ciuszki, przewijak a nawet podłodze się urwało!
Tylko, że octenisept jest w dość dużej buteleczce i stosunkowo więcej kosztuje niż np zwykły spirytus 70%, na pewno się tego nie zużyje do samego pępka - ale pomocne może być też później!W składzie ma lekki antybiotyk antyseptyczny, więc podejrzewam, że tu tkwi kwestia ceny...aaaa świetny też na pryszczyki sprawdzonejak mnie w ciąży obsypało....
Tylko, że octenisept jest w dość dużej buteleczce i stosunkowo więcej kosztuje niż np zwykły spirytus 70%, na pewno się tego nie zużyje do samego pępka - ale pomocne może być też później!W składzie ma lekki antybiotyk antyseptyczny, więc podejrzewam, że tu tkwi kwestia ceny...aaaa świetny też na pryszczyki sprawdzonejak mnie w ciąży obsypało....
Dziewczyny u nas też pępulo jeszcze nie odpadł, ale wydaje mi się że się goi, cały czas gdzieś tam się kruszy i odkleja nie ma zaczerwień wkoło no i nie pachnie brzydko więc myślę że jest ok. Acha ja przemywa spirytusem po kąpieli, dziewczynką też tam myłam i poodpdały same.
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
a na czym ten zabieg polega/
Podziel się: