reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

tak bez recepty kosztuje 3 zł a zrobił cuda, wyleczył, po 2-3 smarowaniach było widać efekt. smarowała 3 razy dziennie, przez kilka dni. i właśnie to samo było, że na pupie nie ale wyżej. więc może coś mu zakwasiło mocz i stąd to. albo wierz brudne rączki itp.

reklama
Persefona kochana, nam na odparzenia pomagała zwykła mąka ziemniaczana.
Mam nadzieje,że jak najszybciej się z tym uporacie:)

Ostatnia edycja:
Kupiłam dziś clortimazol i mało tego aptekarz mi zaproponował robioną przez nich maść. Podobno jest dobra. Sprawdzimy:tak:Mam nadzieję,że mu szybko zejdzie to paskudztwo.

Persefona trzymam kciuki aby maść pomogła!

A u nas znowu pojawiła się ciemieniuszka i nie wiem co mam robić Oli ma tak długie włosy, że ten krem co ostatnio mu smarowałam sie nie nadaje, bo on strasznie natłuszcza i robi sie dosłownie mokry smalec na włosach! Co sadzicie o tym, że tak późno znowu mu sie ona pojawiła, czyżby to czasem nie było na tle alergicznym albo atopowym?

Alex a codziennie myjesz głowę Olinkowi?? Mocną ma tą ciemieniuchę. Natłuść mu oliwką z godzinę przed kąpielą,potem umyj głowę i wyczesz grzebieniem. albo najpierw wyczesz a potem umyj głowę.

Ostatnio myjemy główkę co drugi dzień, bo wcześniej myliśmy codziennie, mocnej tej ciemieniuszki nie ma ale muszę coś robić, żeby się nie powiększyła.

Igorowi ciemieniucha się pojawiała jak myliśmy głowę co drugi dzień jak zaczęliśmy myć codziennie to się uspokoiło. Oli ma burzę włosów, teraz robi się ciepło głowa się poci i to pewnie stąd ta przypadłość :(

Persefona trzymam kciuki,żeby maść pomogła&&&&

No to chyba tez musimy wrócić do codziennego mycia główki, bo rzeczywiście jak myliśmy codziennie to problemu nie było.

Alex, u syna moich znajomych ciemieniucha się pojawiła jak mały miał około 1,5 roku, więc to różnie może być, nie musi być u maluszków. Może faktycznie wystarczy codzienne mycie głowy, tym bardziej, że Oli taki kudłaty:) Coraz cieplej się robi, szkoda, żeby problem się nasilał przez takie głupstwo. A czemu zrezygnowaliście z codziennego mycia głowy?

reklama
Do góry