reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

madzik mi to niestety wygląda na nietolerancje glutenu...zwłaszcza, że do tego dochodza jeszcze luźne stolce. Lepiej wybierz sie do lekarza

co do zabków - to my jeszcze ich nie mamy , więc ich nie myjemy;-). Stomatolog mi mowila,ze dopoki jest na piersi to nie trzeba niczym myc dziąsełek, ale teraz jak już zaczelam wprowadzac stałe pokarmy to moze by sie przydało, więc chyba pomyslę o tym w najblizszej przyszłości. Mam zamiar zakupic taka rękawice z MAM.

u nas odkąd jemy mięsko mamy problem z zaparciami - dziś znów wspomagalismy sie czopkiem glicerynowym....tylko, że jego mozna stosowac doraźnie a nie co 3 dni - aaaa no i kupka miała kolor bardzo ciemny zielony :szok: prawie taki jak smółka! :szok: zastanawiam się czy nie powinnam się udac z tym do pediatry? spotkałyście się z taką kupką u swoich dzieci?

reklama
jaipur....najpierw wydawało mi się że czarna i się przeraziłam!:szok:ale w świetle dziennym była ciemno zielona. Jadł nowe rzeczy, w pon nasza pediatra kazała wprowadzac mięsko - no i wprowadzamy - był kurczak i jagnięcina

mam jeszcze jedno pytanko - czy nadal wyparzacie butelki, naczynia, gryzaki i zabawki??? bo wydaje mi się, że półrocznemu dziecku już nie trzeba, ale już sama nie wiem....:confused::confused:

to może od nowości

Butelki wrzucamy raz na tydzień do sterylizatora, a tak to przelewamy wrzątkiem.Gryzaka załatwiłam właśnie w sterylizatorze- stopił sie, więc teraz tylko leje wrzątkiem czasami.

wisienko, moja jak zrobi bobelki, to podaję Jej sok jabłkowy. Babcia Jej codziennie gotuje taki kompocik z jabłuszka. To zawsze rozluźni kupkę i następne są już ok.
madzikk, też pomyślałam o jakimś proszku do pościeli nowym, który może Go uczulać.
marzena, mnie też czasem pieką policzki i mam takie, ale to zauważyłam że wychodzi jak dużo gazowanego wypiję, albo ostrego zjem.
gag, ja często zalewam wrzątkiem smoki od butelki i uspokajacza.

gag ja codziennie wieczorem wkładam do sterylizatora butelki i smoczki do nich, a w ciągu dnia przelewam je wrzątkiem. Misie i inne maskotki raz w tygodniu piorę :happy:
jaipur ja w ten sposób załatwiłam juz 4 gryzaki :-D

u nas odkąd jemy mięsko mamy problem z zaparciami - dziś znów wspomagalismy sie czopkiem glicerynowym....tylko, że jego mozna stosowac doraźnie a nie co 3 dni - aaaa no i kupka miała kolor bardzo ciemny zielony :szok: prawie taki jak smółka! :szok: zastanawiam się czy nie powinnam się udac z tym do pediatry? spotkałyście się z taką kupką u swoich dzieci?

u nas dzis byly dwie strasznie zbite malutkie kupki wlasnie w kolorze ciemno zielonym. I mala zrobila sie bordowa jak je robila, strasznie sie bidula meczyla:( a jadla tylko marchewke z ziemniakiem przedwczoraj:/ z nowosci..

reklama
Gluten był u nas ostatnio w niedzielę, jak byliśmy u teściowej dała młodemu piętkę od chleba. Wtedy zaraz te poliki się pojawiły po raz pierwszy, ale nigdy wcześniej nic takiego się nie działo, a też już ciamkał chlebek albo biszkopty. Zakładając, że to reakcja na gluten - może się utrzymywać tydzień? Jestem w kropce. Dziś byliśmy u znajomych, którzy mają psa w domu i wtedy stały się bardziej czerwone. Ale było tam też bardzo ciepło, więc temperatura też mogła mieć wpływ.
Proszku nie zmieniałam, cały czas piorę w loveli, myjemy się też od urodzenia w emolium tylko, kremów żadnych nowych nie używałam.

Edit: a może to zęby faktycznie?

Ostatnia edycja:
Do góry