reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

taaa,kształt jak na zdjęciu,
heh, no ja wlasnie ostatnio sie zorientowalam ze maly ssał te same od urodzenia prawie :/ :) w sumie kilka na zmianę ale jednak te same...no i te 6+ są zdecydowanie większe,
osattnio gdzieś znalazłam właśnie taki jak Twój Jaipur,ale taki malusi mi się wydawał i rzeczywiście Osek nie bardzo go chciał,a te duuuże...mmmm zassysa że aż mu się uszy trzęsą ;):DDD

reklama
A ja chciałam zrobić tu małą reklamę, mianowicie skończyła mi się ziajka do kąpieli i akurat nie mieli jej u nas w sklepie. Wypatrzyłam natomiast inny olejek "Linomag" Ziołoleku. Słuchajcie to jest naprawdę rewelacja, natłuszcza skórę lepiej niż wszystkie Oilatum i Balneum razem wzięte. Kosztuje grosze, bo jakieś 8 zł, ale naprawdę ja jestem zachwycona a myslałam że to tylko taki zamiennik na raz. Jedyny knyf że zawiera rumianek więc jak któreś maleństwo jest uczulone to nie można stosować.

O! Dzieki za info Salsera, moze wyprobujemy, nie wiedzialam, ze jest tez Linomag do kapieli, bo masci uzywamy od urodzenia i jest ok.

Apropo smoczkow Pola uzywa tylko Aventu z Philipsa i jakis czas temu zamienialam jej rozmiar 0-3 na 4-6 - i tez latwo nie bylo, bardzo lubila ten malutki, ale kilka dni minelo i sie przyzwyczaila. Za niedlugo czeka nas kolejna zmiana na 6+ . Mysle, ze warto je zmieniac w miare regularnie..

karolka my mamy szczoteczkę jordan step by step i nia myjemy zabka :-)
jak będzie więcej to kupię pastę dla niemowląt:tak: bo samą szczorteczką to wiadomo że sie nie domyje osadu z jedzenia i mleczka

co do smoczków nie pomogę bo moja całkiem bezsmoczkowa więc nie znam się w tym temacie

hm a ja ostatnio zauważyłam u małego,że na środku usteczek ma takie jakby sine, już jakiś czas temu też takie miał i chyba zeszło ,ale znowu się pojawiło...nie jest to wokół ust ( bo wtedy to chyba coś z serduchem wyczytałam) ale dosłownie na środku i tylko dolnej wargi...czy może wiecie od czego to może być,albo czy to objaw czegoś ? tak gdybam,że może uderzył się jakąś grzechotką albo zassał wargę...no ale sama nie wiem...

reklama
Do góry