reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
Dziewczyny, czy wasze maluchy tez mialy taki moment, ze, dosłownie gardziły mlekiem? Mój mały possie troche, wypije z 50 ml i potem wielki płacz i krzyki....Obiadki wcina az mu sie uszy trzesa, deserki podobnie...tylko to mleko.... Dodawalam nawet kaszke ale to nie pomaga.... Co proponujecie?

don_kichot, moja nie przepada za mlekiem już od momentu odstawienia piersi, czyli jak skończyła 2 miesiące. Zawsze jadła go dużo mniej niż powinna, ale cały czas regularnie przybierała. Teraz jestem szczęśliwa, że zastępuję 3 posiłki obiadkiem, deserkiem i kaszką z łyżeczki. Pozostałe 3 posiłki to mleko jakoś wciśnięte Małej, ale w ilości o wiele mniejszej niż te podawane w tabelkach.
Chyba już tego mleka nie polubi, bo nawet kaszki z łyżeczki je bez specjalnego zachwytu.

Paula odrzuciła mleko całkowicie jak miała rok. Musiałam jej przemycać wręcz w zupach. Potem doktorka pozwoliła dawać jogurty i serki z mleka dla dorosłych żeby w ogóle jakieś jadła. Na szczęście nabiał bardzo polubiła.

karolka my myjemy zęba taką rękawiczką z Mam.
junior lubi bo go po dziąsełku masuje, a sama rękawiczka jest z frotki gumowanej.Jak będą większe kiełki to będziemy pewnie używać szczoty z zestawu.Na razie mały jej nie chce

Załączniki

• 015f44d2231890dbaca1c1675e808198.jpg.png
    015f44d2231890dbaca1c1675e808198.jpg.png
    24,1 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
reklama
Hej,jaki byscie polecily smoczek anatomiczny dla malucha? Chodzi konkretnie o ten sztalt,bo zupelnie niew iem na jaki sie zdecydowac?:)Pozdrawiam
smoczek-silikonowy-anatomiczny-6-18-babyono-711.jpg

Do góry