reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

A ja stukam dwa razy o szafkę i od razu do dzioba, krople lecą aż miło. Takie voodoo odpowietrzania :-D

Emika ja zainwestowałam w Raid bo teraz komary są wybitnie uciążliwe pod koniec lata. Takie kropki mogą świadczyć o pogryzieniu ale niekoniecznie.

Na ugryzienia najlepiej działa soda z wodą, łyżeczka sody na szklankę i robić okłady. Fenistil to wielkie g... nie pomaga.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiem czy tutaj temat kupkowy był poruszany, ale mój Miki od 3 dni robi kupę z pianą. Nie jest to sama piana, ale sporo jednak tego. Oczywiście biorę pod uwagę że coś mu nie służy z pozywienia, ale czy oprócz tego może to coś innego znaczyć? Bo nie wiem czy powinnam się zacząć martwić czy tak może byc czasami i to nic złego?

Co do kupek to moj od czasu do czasu robi zielonkawe a jest tylko na mleku dodam ze sa mega smierdzace i nie wiem czy on tak ma czy wiecej dzieci?
my jestesmy na mm i Osek robi zielone kupki, i to srednio co 3 dni, pytalam nie jednego pediatry i w sumie nic nie umieli zaradzić,braliśmy biogaje ale to nic nie zmienilo...no i juz w kilku artykulach spotkalam sie z info ze zielona kupka to normalna, jesli nie jest jakas pienista,z duza iloscia sluzu itp. czasem zdarzy sie zielona z zolta ale to bardzo bardzo rzadko...
no i juz sie przyzwyczailismy do naszego ufoludka ;)

salsera kupka z pianką się zdarza czasami
mi kiedyś położna powiedziała że to takie oczyszczanie jelitek
i pl lekarz powiedział to samo (bo jakoś jej nie ufałam u nich wszystko jest normą :-p ) więc chciałam się upewnić ;-) oczywiście jeśli nie pijawia się zbyt często
ale jesli robi csały czas z pianką to nie wiem
ale znalazłam na innym forum co lekarz odpisał na podobny problem

Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Forum :: Zobacz temat - Pieniste,

Ostatnia edycja:
reklama
ano, żólta kupka jak pooddycha to się utlenia na zielono, normalny objaw. Do dziewczynek które używały biogai i są średniozadowolone, moge polecić probiotyk dicoflor 30, on jest jakis antyalergiczny dodatkowo i u nas dopiero po nim kupale piekne zoltaśne są.

Do góry