reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
No jeśli to nub a nie kawałek nogi czy pępowina to wyglada na dziewczynke

Ale emocje :)
To niesamowity czas prawda ?
Dowiedzieć sie kogo nosimy pod serduszkiem :) super

Czarnulka tak u ciebie
Bo u mielineczki nie dokładnie widać

zadzwonilam dzisiaj do gin zapytac czy warto przyjechac i powiedziala ze mam przyjsc. okazalo sie ze wszystko jest ok, a plamienie bylo najprawdopodobniej po weekendowym seksie, zwlaszcza dlatego, ze lozysko umiejscowilo sie na dole, na szyjce. no ale ogolnie jestem zadowolona, dobrze ze poszlam, przynajmniej wiem co i jak. co ciekawe na USG juz nie mierzyla dlugosci od glowki do pupy, tylko dlugosc nozki, szerokosc brzuszka, glowki itp. i tak jakos malo mi te wymiary mowia.

Beata w poprzedniej ciazy jak mi sie podobne plamienie pojawilo to od razu lecialam do gin bez zastanawiania sie, az pamietam ze kilka dziewczyn na watku ciazowym mi pisalo ze przesadzam i panikuje, ale wtedy jakos od poczatku czulam, ze cos jest nie tak. a teraz jest zupelnie inaczej, mimo plamienia czulam ze jest ok. nasza intuicja jest zadziwiajaca ;-) dzieki za rade i ze o mnie wypytywalas :blink:

pietrucha dzieki za rady! a Ty znalazlas fajnego lekarza? kiedy wizyta?

Niesmiala a masz juz brzuszek? co z sukienka? pamietam jak ja szalalam przed slubem, wcale Ci sie nie dziwie ;-)

katagorka ale Ty sie biedna nameczysz. obys sie w koncu wyleczyla!

widze ze powaznie zajelyscie sie zgadywaniem plci ;-)ja jakos chyba wytrzymam do nastepnej wizyty.

zadzwonilam dzisiaj do gin zapytac czy warto przyjechac i powiedziala ze mam przyjsc. okazalo sie ze wszystko jest ok, a plamienie bylo najprawdopodobniej po weekendowym seksie, zwlaszcza dlatego, ze lozysko umiejscowilo sie na dole, na szyjce. no ale ogolnie jestem zadowolona, dobrze ze poszlam, przynajmniej wiem co i jak. co ciekawe na USG juz nie mierzyla dlugosci od glowki do pupy, tylko dlugosc nozki, szerokosc brzuszka, glowki itp. i tak jakos malo mi te wymiary mowia.

Beata w poprzedniej ciazy jak mi sie podobne plamienie pojawilo to od razu lecialam do gin bez zastanawiania sie, az pamietam ze kilka dziewczyn na watku ciazowym mi pisalo ze przesadzam i panikuje, ale wtedy jakos od poczatku czulam, ze cos jest nie tak. a teraz jest zupelnie inaczej, mimo plamienia czulam ze jest ok. nasza intuicja jest zadziwiajaca ;-) dzieki za rade i ze o mnie wypytywalas :blink:

pietrucha dzieki za rady! a Ty znalazlas fajnego lekarza? kiedy wizyta?

Niesmiala a masz juz brzuszek? co z sukienka? pamietam jak ja szalalam przed slubem, wcale Ci sie nie dziwie ;-)

katagorka ale Ty sie biedna nameczysz. obys sie w koncu wyleczyla!

widze ze powaznie zajelyscie sie zgadywaniem plci ;-)ja jakos chyba wytrzymam do nastepnej wizyty.

Oj trzeba się nacierpieć:-( ale dla dzidziusia wszystko wytrzymam

Jestem po.
Maleństwo młodsze o 3 dni, z usg termin wychodzi na 25.05. Widziałam piękne serduszko.
14.11 mam usg prenatalne.

Trochę mocz niebardzo, badanie do powtórzenia bo jakieś śladowe ciała ketonowe powychodziły. No i ciśnienie wysokie, z Danielkiem też miałam nadciśnienie indukowane ciążą, póki co do obserwacji.

reklama
Matik ja czuję u mnie to połowa 13 tyg ake od kilku dni czuje przesuwanie w brzuchu i to nie jelita zwłaszcza czuje jak leżę plackiem rozciągnięta.
Z synkiem czułam p 16tyg

Do góry