reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Lekarz nam powiedział żebyśmy się przyzwyczajali. To jest jak z biernym paleniem, Mikołaj prawdopodobnie przejdzie wszystkie choroby z Majką. Pocieszeniem jest to, że może sam jak pójdzie to nie będzie tyle chorował.
Dał nam też skierowanie na usg jamy brzusznej i główki, bo okazuje się że bez tego nic byśmy nie zalatwili na tej wizycie u onkologa z naczyniakiem. Więc dobrze sie złożyło że poszlismy, bo byśmy czekali do listopada na próżno.

reklama
Moj starszy syn mial z tylu glowy takie drobniutkie plaskie zupelnie,zjasnialy mu po kilku latach i maly też na z tyłu na lewej powiece i troszke pomiędzy oczkami,ale już widzę ,że są dużo jaśniejsze . A taki wypukly na czole miala córeczka koleżanki ,teraz ma 9 lat i po naczyniaku śladu nie ma. Dobrze,że trafiliście do lekarza,który się zainteresował i porobicie wszystkie badania przed wizytą w październiku ☺mnie czeka we wrześniu potadnia laryngologiczna bo maly mial podejrzenie ,że nie słyszy na jedno ucho po badaniach przesiewowych. mysle, że to tylko pozostałości wód płodowych miał po porodzie ale dla spokoju idziemy. A mój synuś dziś poszedł do pierwszej klasy i łezka w oku mi się zakręciła ,że już taki duży jest. Mój mały skarb

Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam bo zaczynamy z młodym rehabilitację metodo bobath i ogólnie szukam info nt ćwiczeń :( Poszłam do neurologa ale tak bez powodu tylko ,żeby skontrolował czy maluch dobrze się rozwija i okazało się, że mamy asymetrię. Czy macie jakieś doświadczenia z tą metodą? Czy lepiej pomęczyć się Vojtą bo podobno szybciej są efekty?

reklama
Vojta jest straszna. Ciężka i nieprzyjemna dla dziecka. Jak Ika miała asymetrię to właśnie kazali mi vojta i na własną rękę robilam ćwiczenia bobath. Nie ukrywam ze nie były zbyt systematyczne. Za ro zwracalam mocno uwagę żeby miała ciekawe żeczy czyli mnie zabawki itd po tej drugiej stronie żeby musiała sobie główkę w ta stronę co mniej lubi obracać. A jak się juz sama obracała to ja blokowalam ze strony przykurczu tak żeby musiała na ta druga. Szybko się wyrównła. :)

Do góry