reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Gorąco dziś strasznie. Dziewczyny, a jak Wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Mikołaj w ogóle nie chce spać. Może się uzbiera 2 godziny łącznie, masakra. Martwie się, bo przecież powinien spać, wtedy rośnie i się rozwija..
W nocy śpi, pierwsza drzemka od 21-3, potem od 3.30/4- 6.30/7 i koniec spania.

Ooo Efka27 to nieciekawie. U nas na szczęście póki co spanie ok. Schemat dzisiejszego dnia...
spanie 21-2 jedzonko, spanie 2-6 jedzonko,spanie 6-9 jedzonko,zabawa,spanie 11-13 jedzonko,zabawa, spanie 14-17 jedzonko,zabawa,spacer,spanie 19-20 kąpiel,jedzonko,spanie

Gorąco dziś strasznie. Dziewczyny, a jak Wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Mikołaj w ogóle nie chce spać. Może się uzbiera 2 godziny łącznie, masakra. Martwie się, bo przecież powinien spać, wtedy rośnie i się rozwija..
W nocy śpi, pierwsza drzemka od 21-3, potem od 3.30/4- 6.30/7 i koniec spania.

Mój też kiepsko sypia w ciągu dnia. Śpi po 20,30 minut 3 lub 4 razy w ciągu dnia ale ma lekki sen bardzo.

Moj śpi przez pól godziny do godziny przerwami równo 2 godzinnymi. Dłużej nie wytrzymuje raczej. Dziś spał super bo jak zasnął kolo 21 to wstał na pierwsze jedzenie o 5 rano ale watpie żeby tak było juz na stale zazwyczaj pierwsza pobudka o 3. Zazwyczaj ida mi się go przetrzymać ze spaniem do 9 rano. Wiec śpi ze 12 w nocy i ze 2-3 w dzien. Czyli w normie.

My pojechalismy nad wodę dzisiaj

Załączniki

• 1441049613241.jpg
    1441049613241.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 44
  • 1441049634023.jpg
    1441049634023.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 96
reklama
hej

juz myślałam ze mam jakiegoś pecha do karmienia ale widzę że to faktycznie jakiś kryzys .Mały pije często 1,5-2 h w dzień w nocy wcale, wierci sie z cycusiem w buzi-ból nieziemski i trudno żeby się coś podgoiło, chce karmić piersią -córke karmiłam 8 miesięcy ale teraz sił mi brak. Dziś z tego wszystkiego otworzyłam marchewkę i mały dostał 2 łyżeczki-zjadł ze smakiem-zresztą on bardzo smakował ostatnio leki które dostaje i wiedziałam ze nie bedzie mial oporów-wiem że jest wcześnie z córką czekałam do końca 4 miesiąca, ale odziwo po tych dwóch łyżeczkach i cycu po jadł dopiero po 3 h-to mega długa przerwa. Długo myślałam czy już podac małemu pierwsze warzywa, maly nie ma kolek, w dodatku jest ma Żelazie zapisanym przez pediatrę bo słabo przybiera i badania na granicy. Jakoś wolałam przyśpieszyć te 3 tygodnie warzywa niż iść po mleko modyfikowane.Teraz go bacznie obserwuję, jutro podam też 2 łyżeczki i poczekam pare dni na reakcję -jeśli nie bedzie krostek podam marchewkę z ziemniaczkiem, mysle że tak zejdzie mi dobry tydzien na jedno warzywo.

Do góry