reklama
My mamy 12 tydzień, jest trochę marudny, dziś na spacerze płakał pół drogi i nie dało się go uspokoić.
Ale jakieś dwa tygodnie temu martwiłam się że nie chce podnosić główki za bardzo, nie kręci nią, a tu minęły jakieś dwa dni i zaczął wysoko trzymać główkę, macha nią na wszystkie strony, chętnie tak leży, a do tego już z 5 razy przekrecił się z brzucha na plecy.
Do tego córka odstawiła pieluchy jakiś miesiąc temu
Mam też niestety problem z Mikołajem, wrasta mu paznokieć u rączki. Spuchł mu paluszek. Ale na szczęście moja ciocia miała to samo i mi doradziła- spiłowałam troszkę, posmarowałam Rivelem i zrobilam opatrunek, tak przez dwa dni i już jest dużo lepiej. Ale muszę uważać na ten paznokieć, bo będzie znowu wrastał
Ale jakieś dwa tygodnie temu martwiłam się że nie chce podnosić główki za bardzo, nie kręci nią, a tu minęły jakieś dwa dni i zaczął wysoko trzymać główkę, macha nią na wszystkie strony, chętnie tak leży, a do tego już z 5 razy przekrecił się z brzucha na plecy.
Do tego córka odstawiła pieluchy jakiś miesiąc temu
Mam też niestety problem z Mikołajem, wrasta mu paznokieć u rączki. Spuchł mu paluszek. Ale na szczęście moja ciocia miała to samo i mi doradziła- spiłowałam troszkę, posmarowałam Rivelem i zrobilam opatrunek, tak przez dwa dni i już jest dużo lepiej. Ale muszę uważać na ten paznokieć, bo będzie znowu wrastał
A moja właśnie nawet specjalnie zainteresowana nie jest zabawkami. Jak jej grzechocze macham to nawet nie patrzy na nią. . No może czasami zawiesi oko ale bez szału. Jedyne co ją interesuje to telewizor i jak się grucha gada i szczerzy do niej to wtedy potrafi się skupić. : )
Tak to jest niestety ze kazda z nas chciałaby mieć dziecko idealnie wpasowujace się w wytyczne książek a nawet je przescigajace. Ja sama marze o tym by moja spala tak jak inne dzieci. I stwierdzenie że każdy maluch rozwija się inaczej wcale nie pociesza. Moja lubi się bawić. Może jest kwestia jej nadaktywnosci i temperamentu. Najbardziej lubi jak leży na przewijaku i robimy nawzajem miny. Nawet pół godziny tak gadamy. Grzechotki słabo. Tak samo leżaczek.
etsa
Fanka BB :)
Mój synek jak leży w leżaczku i ma zabawki wiszące to sięga po nie. Chwyta je, ale jeszcze niezgrabnie. Przewraca się też z plecaków na boczek a czas mi nawet na brzuszek. Każde dziecko rozwija się inaczej i w innym stopniu przyswaja pewne umiejętności☺
reklama
asiaf
Fanka BB :)
Piotrek łapie swoje ręce i zaczyna łapać przedmioty choc to idzie mu słabo. Za długo tez nic nie utrzyma. Chętnie rusza zabawki nogami i łapie się za nogę. Telewizor tez lubi oglądać No i przewraca się na boczki i niby z brzucha na plecy ale to chyba przez przypadek mu wyszło.