reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Jolka mi mija 3 tydzien i jeszcze krwawie delikatnie. Wydaje mi sie ze za szybko u Cb to sie skonczylo moze lepiej zadzwon do gina i to skonsultuj?
Co do witamin to ja podaje tak jak dziewczyny pisaly.

reklama
Dziewczyny a jak to jest u Was z odchodami poporodowymi- u mnie właśnie mija drugi tydzień i już cisza - trochę mnie to martwi...

Skonsultuj to ze swoim lekarzem,mi tez po 2 tyg.zanikly...alr zrobil mi usg...bo czasem wstrzymuje i moze zrobic się stan zapalny. U mnie ns szczescie bylo ok...za to po kolejnych 2 tyg.troszke poplamilam 2 dni

Dzięki za odpowiedzi. Rzeczywiście mi tez wbito tak w książeczkę. Dziś mija 6 doba. Nie ogarniam jeszcze. Mała chce jeść co półtorej godziny i je przez godzinę ;) Śpię w ciągu doby może 3-4 godziny. Na głowie jeszcze ogarnianie rzeczy po przeprowadzce do tego cały ten polog i krwawienie. Ja pomyślę ze to potrwa jeszcze tyle tygodni to mi słabo. A Wy jak przezylyscie nawał mleka?

Maja86- u mnie to samo z przeprowadzka, tak naprawde zdazylam odpakowac kilka toreb. wszystko jednak lezy, bo nie mam kiedy zrobic. maly tez je co ok 2 godzin, a ssie godzine ponad.

z mlekiem uporalam sie dopiero teraz, po 7 dniach jest lepiej. ale nie obeszlo sie bez temperatury. sciagalam caly czas, polecam najprostszy laktator ok 10zl on jest z pileczka na koncu, szybko i sprawnie sciaga pokarm, mama mi taki polecila bo kiedys taki uzywano i rzeczywiscie sprawdzil sie!
najgorsze co mnie meczy to, ze strasznie sie poce w nocy i budze sie cala mokra i tak caly czas.

Maja86- u mnie to samo z przeprowadzka, tak naprawde zdazylam odpakowac kilka toreb. wszystko jednak lezy, bo nie mam kiedy zrobic. maly tez je co ok 2 godzin, a ssie godzine ponad.

z mlekiem uporalam sie dopiero teraz, po 7 dniach jest lepiej. ale nie obeszlo sie bez temperatury. sciagalam caly czas, polecam najprostszy laktator ok 10zl on jest z pileczka na koncu, szybko i sprawnie sciaga pokarm, mama mi taki polecila bo kiedys taki uzywano i rzeczywiscie sprawdzil sie!
najgorsze co mnie meczy to, ze strasznie sie poce w nocy i budze sie cala mokra i tak caly czas.

Z nawalem mleka chyba każda z nas powalczyła.Ja mialam przez 4 dni bardzo wysoką gorączkę z tego powodu,ale regularnie ściagalam,do tego przeciwkoraczkowy paracetamol 500 i powrocilam do świata żywych ;-) Co do pocenia w nocy to też to normalka...minie po ok 2-3 tyg.

Dzięki za odpowiedzi. Rzeczywiście mi tez wbito tak w książeczkę. Dziś mija 6 doba. Nie ogarniam jeszcze. Mała chce jeść co półtorej godziny i je przez godzinę ;) Śpię w ciągu doby może 3-4 godziny. Na głowie jeszcze ogarnianie rzeczy po przeprowadzce do tego cały ten polog i krwawienie. Ja pomyślę ze to potrwa jeszcze tyle tygodni to mi słabo. A Wy jak przezylyscie nawał mleka?

Dziecko nie powinno jeść tak często. Może ona chce sobie tylko possac? Pr9bowalas dac smoczek?,Bo w ten sposób dziecko będzie przejedzone i może je bolec brzuch a ty będziesz miała nad produkcję mleka.

reklama
Asia Gratuluję!

Ściąganie ręcznym nie wystarczyło musiałam kupić elektryczny. Teraz odciągnąć pół piersi przed karmieniem a mała jzada druga połówkę o popija na koniec z drugiej. Mam nadzieję że za tydzień będzie lepiej.
Zrobiłam wyniki z krwi. Żelazo krytycznie niskie. Do tego niedobór białka i niskie dedimery choć to może jeszcze przez krwawienie. Lekarz zapisał mi jakieś dopalacze witaminowe i kazał pić odżywiające nutridrinki. Mam nadzieje ze będzie lepiej niedługo. Za to jak musiałam zostawić Hanie na te 3 godziny na badania to myślałam że mi serce pęknie.
A powiedzcie jak spacery z maleństwa mi? Lubią wyjścia? ;) ja zaczynam od poniedziałku.

Do góry