reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Ja pewnie będę najmłodsza z was ;)

Mam 23lata, a mój M 33:) córcię urodziłam jak miałam 19 i był to naprawdę ciężki czas w moim życiu. Teraz decyzja o dziecku była w pełni świadoma to i w 100% mogę cieszyć się świadomym macierzyństwem...

Hankaskakanka - w poniedziałek oddam siuśki do analizy :) bo boję się tych cholernych infekcji tym bardziej, że z Nikolą też na początku mnie męczyły :(

Kokardka, alevandra - witajcie :* :)

reklama
Witaj, dołączam do majowych mam ;)

6 dni temu (w 10 dpo) zrobiłam pierwszy test i zobaczyłam bladziutkie ledwo widoczne II kreski. Dziś już jestem po terminie spodziewanej miesiączki i moje kreski na teście są piękne, grube i tłuste :-)

Witajcie, dołączam do majowych mam ;)

6 dni temu (w 10 dpo) zrobiłam pierwszy test i zobaczyłam bladziutkie ledwo widoczne II kreski. Dziś już jestem po terminie spodziewanej miesiączki i moje kreski na teście są piękne, grube i tłuste :-) termin porodu wg obliczeń to 8 maja ;)

Dziewczyny dziś powtórzyłam test i znów takie ledwo widoczne nie wiadomo co - ale coś tam jest a nigdy wcześniej nie było - jak był negatyw to negatyw. Co prawda dopiero jutro powinnam dostać @ więc pewnie za wcześnie te testy robię. Muszę poczekać kilka dni, zastanawiam się kiedy go powtórzyć by w końcu dal jakiś miarodajny wynik?

Odnośnie wieku - ja mam 27 :) Mąż jest z maja, więc przyznam, że bardzo chciała bym być majówką :)

Czarnulka - witaj i gratulacje :))

Alevandra - jeżeli coś jest to na pewno dzidzia. Ale dla pewności możesz iść na bete i wtedy będziesz miała klarowną sytuację :)

Wczoraj urządziłam sobie z Nikolą maraton zakupowy. I wyprawka ubraniowo-przedszkolna zakończona...uff ;)
Jak przyszłam do domu to padłam jak kawka i córcia też.

Jutro mam przymiarkę sukni ślubnej u krawcowej i będę pewnie musiała powedzieć o swoim stanie bo do ślubu jeszcze prawie dwa miesiące więc coś pewnie mi tam wyjdzie z przodu :)

Dziś w planach błogie lenistwo mój M kończył dziś nockę więc Będzie odsypiać, a ja idę ogarnę chałupkę i jakiś obiadek zrobię :p
A po południu jedziemy do naszego remontowanego m. A Nikola zostanie z teściową (przyszłą).

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Czarnulka witaj :)
Alevandra ja pierwszy test robiłam dzień po spodziewanej @ i wyszedł negatywny, kolejny dwa dni później i dopiero pokazały się dwie kreski w tym jedna taka tylko tylko ledwo widoczna. Jeśli cokolwiek się pojawia to sądzę że będzie dobrze, powtórz za dwa dni lub tak jak Katka pisze zrób betę i wszystko będzie jasne :)
Katka jak przygotowania do ślubu? wszystko już dopięte na ostatni guzik? Robicie duże przyjęcie czy tylko kameralnie sama najbliższa rodzina? My w czerwcu mieliśmy 5 rocznicę ślubu a dokładnie dziś mija nam 11 lat razem, kupa czasu ;)

Ostatnia edycja:
Kokardka - robimy na 50 osób przyjęcie :) raczej nie można tego nazwać samym obiadem :p

Większość rzeczy już pozałatwiana, zostały ciasta, kwiaty, podziękowania dla rodziców, i upominki dla gości.
Buty muszę kupić, dodatki do sukienki i wybrać w końcu model sukienki na poprawiny :rolleyes:
Ostateczne menu zatwierdzić. Umówić się na próbę u fryzjera. Makijaż robię sama więc jeszcze parę kosmetyków dokupić muszę. I to chyba by było, ale do końca urlopu chciałabym się z tym wszystkim uporać. :o:confused:

Grtuluję tak pięknego stażu :)

A i jeszcze muszę Nikoli jakąś sukienkę i buty kupić bo mała będzie obrączki trztmać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe przyszłe mamusie

Czarnulka nie strasz
Bedzie co bedzie ale marzy mi sie 1 dzieciątko , bliźniaki juz mam ;)

Ja czuje się dobrze czasami brzuch pobolewa choć najbardziej w dzien terminu i jak czekałam na wyniki bety

Kiedy planujecie iść do lekarza ?

Do góry