reklama
Chemia jest nieprzyjemna. Narażanie psa na cierpienia związane z procesem leczenia są sprzeczne z moimi poglądami.
Tzn. uważam, że lepiej, jak pies żyje krócej, a komfortowo, niż jak żyje długo, ale męczy się go leczeniem. (tzn. mam na myśli długotrwałe i bardzo nieprzyjemne leczenie, nie dające pełnej gwarancji na sukces, a jedynie wydłużające życie! Wszelkie jednorazowe operacje uważam za OK).
Zwłaszcza, że w tej chwili nie wiadomo, czy są jakieś przerzuty czy nie ma, więc trzeba by było podawać chemię na wszelki wypadek to raz.
A dwa. Ni mogłaby tej chemii dostawać u nas w domu. Ze względu na moją ciążę. Musiałabym ją komuś oddać na czas leczenia, a to kolejny stres dla niej.
Jutro podzwonię po znajomych wetach i popytam, co radzą robić.
Czy robić cokolwiek, czy czekać mając nadzieję, że będzie dobrze.
Ona ma już 11 lat, to nie jest młody pies. W dodatku serce też jej zaczęło szwankować. :-(
Tzn. uważam, że lepiej, jak pies żyje krócej, a komfortowo, niż jak żyje długo, ale męczy się go leczeniem. (tzn. mam na myśli długotrwałe i bardzo nieprzyjemne leczenie, nie dające pełnej gwarancji na sukces, a jedynie wydłużające życie! Wszelkie jednorazowe operacje uważam za OK).
Zwłaszcza, że w tej chwili nie wiadomo, czy są jakieś przerzuty czy nie ma, więc trzeba by było podawać chemię na wszelki wypadek to raz.
A dwa. Ni mogłaby tej chemii dostawać u nas w domu. Ze względu na moją ciążę. Musiałabym ją komuś oddać na czas leczenia, a to kolejny stres dla niej.
Jutro podzwonię po znajomych wetach i popytam, co radzą robić.
Czy robić cokolwiek, czy czekać mając nadzieję, że będzie dobrze.
Ona ma już 11 lat, to nie jest młody pies. W dodatku serce też jej zaczęło szwankować. :-(
Ostatnia edycja:
Domi11
Fanka BB :)
Właśnie dostałam maila z wynikami hitopatologii mojej Jagny, suki.
Załamka...
Byłam pewna, że to będzie gruczolak i luzik.. Wycinałam go głownie ze względu umiejscowienia, żeby nie przeszkadzał jej za parę miesięcy.
Wynik mnie zmroził.
Rak zatoki okołoodbytowej. A więc złośliwiec.
Teraz będę żyć w strachu i szukać przerzutów. Przerzuca się to dziadostwo drogami limfatycznymi do wątroby, nerek, płuc..
Rokowanie ostrożne. :-(
Strasznie się zdenerwowałam. Nie wiem, co ze sobą zrobić.
Rukmini współczuje Ci bardzo :-( Przykro i smutno :-( Oby się okazało, że był na tyle szybko wycięty że przerzutów nie będzie, bardzo Wam tego życzę! A póki co cieszcie każdym dniem spędzonym z psiakiem i dawajcie sobie dużo miłości.
Domi11
Cześć wiosna2013 ;-)
Witam się z Wami po Nowym Roku i każdej życzę szczęśliwego rozwiązania a potem samych radości.
U nas wszystko ok będzie na 100% chłopczyk Kacper lub Dawidek,mały na polowkowym w 21 tyg i 3 dni miAal 440 g i 28 cm jest zdrowiutki ponadto hemoglobina spadła mi do 10 i biorę taryferon,dostałam większą dawkę euthyroxu i zobaczymy może tsh zacznie wkoncu spadać bo utrzymuje się cały czas 3,45 a tak pozatym to już nie możemy się doczekać naszego maleństwa .pozdrawiam was cieplutko
U nas wszystko ok będzie na 100% chłopczyk Kacper lub Dawidek,mały na polowkowym w 21 tyg i 3 dni miAal 440 g i 28 cm jest zdrowiutki ponadto hemoglobina spadła mi do 10 i biorę taryferon,dostałam większą dawkę euthyroxu i zobaczymy może tsh zacznie wkoncu spadać bo utrzymuje się cały czas 3,45 a tak pozatym to już nie możemy się doczekać naszego maleństwa .pozdrawiam was cieplutko
Matik2012
Molisek super gratuluje No to też masz dużą dzidzie
reklama
katagorka20
Molisek witaj po przerwie. Gratuluję chłopca;-)