reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Dzieki za wsztko czylia sobie czekac spokojnie az przyjdzie. Skoro zus mnie przejmuje na ostatni tydzien tego moesiaca to rozumiem ze kase zobacze w grudniu ??

reklama
Czarnulka ja tez mama pazury twarde i dlugie, po wlosach szalu nie ma ale nie jest źle, na nogach inpod pachami rosna szybko niestety a jesli chodzi o miejsce intymne to ja wygalam tylko boczki i przycinam bobra zeby nie szalal. Jestem zwolenikiem posiadania wlosow na cipce a brak ich calkowity wrecz mnie gorszy. Na szczescie moj maz ma takie same upodobania :)

u mnie woski i depilatory w takim miejscu odpadają....:wściekła/y: raz, ze nie potrafię się woskiem golić, dwa potem się jeszcze klei (nigdy tego dokładnie domyć nie mogłam) a depilator powoduje u mnie nagminne wrastanie...zresztą nawet zgubiłam ta końcówkę do okolic intymnych:cool2:
a teraz? Teraz to mi nawet golarki szkoda, bo nawet golarka mojego chłopa z 5 ostrzami nie daje rady:sorry2::sorry2:

a poza tym....na plaże/basen nie chodzę....sexy mamy zabronione, więc w sumie nie muszę się tak często ogarniać :-D

Witam się piątkowo :)

Ja też nie kupuję ciążowych ubrań póki co, w poprzedniej ciąży kupiłam 1 parę spodni, ze 2 tuniki i 2 piękne sukienki w happymum (xs) i założyłam je niecały miesiąc przed porodem. Te ciążowe ciuchy są strasznie duże :/ Całe szczęście, że w sklepach można znaleźć fajne fasony nie ciążowe.

Czarnulka jaką sukienkę znalazłaś? Mi się marzy jakaś krwisto czerwona... Gdzie taką znaleźć ? Najlepiej z dużym dekoldem i ołówkowa ;)
A mi wychodzą na potęgę i paznokcie u rąk mam w strasznym stanie, ostatnio kosmetyczka mi obcięła na krotko bo powiedziała, że do niczego się nie nadają :(

Vera jak z mleka pasteryzowanego to ok, a jeszcze jak w piekarniku siedział to już zrobiony ;) Choć ja ich unikam w ciąży.

asiaf dowiedz się lepiej w zusie, bo moja szwagierka miała problemy i jej nie płacili na czad, miała duże opóźnienia w wypłatach.

Verna nie miałam problemów z wypłatami na zwolnieniu lekarskim.

U nas dziś łosoś z brokułami <mniaam>. Obejrzeliśmy wczoraj z mężusiem ( i d połowy filmu z Jasiem) Dawcę pamięci, b fajny film.

Ja na szczescie mam dwa zatrudnienia i kedna z firm zatrudnia ponad 20 osob wiec oni placa mi normalnie i odliczaja sobie z zusow. Wiec ta wyplate bede miala zawsze na czas a z drugiej formy nawet jak bedzie z 30 dniowym opóźnieniem to przezyje. Z zusem nie wygrasz wiec lepiej czekac spokojnie żeby nie zaczeli kombinowac..

Czarnulka ja tez mama pazury twarde i dlugie, po wlosach szalu nie ma ale nie jest źle, na nogach inpod pachami rosna szybko niestety a jesli chodzi o miejsce intymne to ja wygalam tylko boczki i przycinam bobra zeby nie szalal. Jestem zwolenikiem posiadania wlosow na cipce a brak ich calkowity wrecz mnie gorszy. Na szczescie moj maz ma takie same upodobania :)
ja też nie lubię na gładko, coś zawsze zostawiam, a kształt zależny od nastroju :D

Jakie tematy! :-D
Mnie strasznie irytują paznokcie. Rosną szybko, a ja niecierpię piłowania.
Włosy.. hmm.. nie zauważyłam szczególnej różnicy, bo ja należę do raczej dobrze owłosionych, niestety.
Marzę o depilacji laserowej i o ile jeszcze parę lat temu uważałam, że cena zabija.. To teraz myślę, że spokojnie sobie na nią odłożę i za rok, dwa się zabieram za laser. Najpierw bikini (z pozostawieniem części - też nie lubię na łyso.. Golę się w literkę V, trochę jak logo Rexony - od zeszłych wakacji to jest mój ulubiony wzorek).
Zastanawiają mnie tylko nogi... Bo wolałabym je zrobić w drugiej kolejności, pewnie rok później, ale w międzyczasie chcę sobie zrobić tatuaż na łydce i części uda.. Wyjdzie na to, że później będę musiała ominąć te miejsca i futro zostanie mi na dziarze. Ale nic to. Jakoś przeboleję. :-D

Tez zastanawiam sie nad laserem ale obawiam sie przebarwień w miejscach byłych włosków gdzie wypalał laser
Jedna dziewczyna pisała ze ma mnóstwo kropek po roku czasu jak pojechała na wakacje nie wiem ile w tym prawdy wiecie coś wiecej na ten temat ?

reklama
Rukmini, ja byłam jakieś 3 lata temu na IPL na rękach (ramię i przedramię) i wąsiku, bo choć mało widoczny, to mnie drażnił. Czyli były trzy strefy, za które za 6 zabiegów zapłaciłam 1200zł, bo załapałam się na różne promocje typu urodzinowa, któryś zabieg gratis i za pierwsze też zapłaciłam jakoś promocyjnie. Normalnie było chyba 99zł za strefę. Jestem brunetką, więc włosy raczej ciemne. Z perspektywy czasu patrząc na efekty, uważam, że wyrzuciłam pieniądze w błoto, bo na rękach włosów nadal jest dużo, a raczej niewiele mniej niż było przed zabiegami, których teoretycznie miało wystarczyć 5-8. Jak po szóstym włosy odrastały, to zrezygnowałam z wydania kolejnej kasy. Jakbyś więc kiedyś zaczęła rozważać laser vs. IPL, to miej to na uwadze. Nie miałam do czynienia z laserem, ale wydaje mi się, że nie bez powodu ma dobrą opinię.

Co więcej, dwa - trzy dni przed każdym zabiegiem trzeba było ogolić skórę, czego na moich rękach nigdy wcześniej nie odważyłam się zrobić, w wyniku czego zamiast nie mieć włosów, kilka pojedynczych wyrosło ciemniejszych..

Ostatnia edycja:
Do góry