reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Cześć Dziewczyny!!! I ja chciałabym do Was dołączyć :) Termin mam na 20 maja... W pt mam wizytę i też żyję nadzieją, że z Maluchem wszystko dobrze... Pozdrawiam Was serdecznie!
Witaj Verna!

Ja mam takiego stracha, że hej... w środę mam wizytę u innego ginekologa, żeby się skonsultować, a w czwartek u mojego. A dzisiaj już byłam krew pobrać na badanie CRP bo mi kazała zrobić.
Dzisiaj już wszyscy w pracy, a ja na L4 mam odpoczywać! Dla mnie masakra siedzieć na tyłku cały dzień :/

Beata gratuluje dużej dzidzi i udanej wizyty
Zapomnialam ze mi termin z 7 prEsunal sie na 6.05 :) a moze sie idą na 5 i beda same 5.05.2015 ha ha
Moi chłopcy maja 8.04.2002 ja mam 01.08.1981 :) śmiesznie nie :)

Jeżeli chodzi i nerwy to nie wiem widzę tylko że jak mnie ktoś sprowokujr to ciśnienie sięga zenitu co wczesniej sie nie zdazało
I zależy mi bardo na czułości od męża jeśli jej nie mam to bardzo mi z tym źle :(

No ja raczej jestem impulsywna, ale w granicach normalności. A przez weekend byle jakie żarty wyprowadzały mnie z równowagi. A kulminacja była jak mąż powiedział, że ostatnio szybko jeżdżę. Gdybym miała gdzie, to bym się zatrzymała i zamieniła... No ale jak nie jeździć szybko, jak pół drogi trzeba się wlec za kimś, kto wyciągnął samochód z garażu pierwszy raz od jakichś poprzednich świąt i wybrał się na wyprawę na cmentarz... 40km/h...

Ciśnienie ostatnio miewałam 120/80 ale puls do 88.

Czy jak na wizycie dzień przed pełnym 14 tygodniem nic nie wspomniał o przezierności i o kości nosowej, to powinnam zacząć się martwić?
Mam wrażenie, że ciągle za czymś nie nadążam, że czegoś nie dopilnuję. W opisie usg napisał ze wszystko co tam wymienił jest prawidłowe, ale jakoś nadal się stresuję.

hej hej...

ja za zamknietym watkiem czy coś jestem za, a nawet przeciw :D A to znaczy, że jak mnie weźmiecie i przygarniecie to jestem za :D :D :D

W czwartek mam wizytę jeszcze ostatnia u tego starego lekarza, i zastanawiam się czy w 13t6d ciąży dojrzy płeć malucha.... tak bym chciała juz wiedzieć ... az mnie skręca z ciekawości..

co do ciśnienie,w ciazy mam zawsze normalne, tylko puls większy...
a wczoraj nagle poleciał mi ciśnienie w dół do 90/60... czułam sie jak pijana :( w głowie mi wirowało i nie byłam w stanie głowy oderwać od poduszki...dopiero po herbacie- siekierze wróciłam do normalności...ale to była masakra jakaś:eek:

Vivid hehe też tak mam dlatego jak ognia unikam sobotnio niedzielnych wyjazdów gdzie jeden z drugim wietrzą auto i wloką sié góra 50km/ h
U mnie ciśnienie ok w granicach 110/70 a puls między 80-90

Vivid przezierność robią do 13tyd6d więc raczej już Ci tego badania nie zrobi bo wyniki nie btłyby miarodajne.

reklama
w końcu się zmobilizowałam i zaklepałam położna :)
mój dobry duszek kazał mi dzwonić , pytać jakby były problemy czy cokolwiek, a w marcu mam przyjść i zameldować juz do szpitala... bo wcześniej podpisać trzeba umowę i wypełnić dokumenty żeby w trakcie porodu i skurczów nie wypełniać papierologi, a druga sprawa będziemy oglądać porodówkę:szok:

Do góry