reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Aaaaaa zapomniałam córce dynie wykroić a obiecalam na jutro do szkoły, Kurde wszystko przez to że mnie do tej pracy sciagneli wrr. No to siedzę dziś do nocy nad tym a jutro wstaje 4.30 do pracy MASAKRA...

A jak z ubrankami dla dzieci też będziecie kupować w ciuszkach czy nowe? Ja już wiem że dużo od kuzynki dostanę o ile chłopczyk będzie i też mam taka cichą nadzieję.

Dziekuje za rady :) Maz wyprawil sie na zakupy i wrocil z 5 smoczkami, moze cos paniczowi podpasuje ;) Samo karmienie jak mowie jest ok, dopiero jak zaczyna sie ssanie powyzej godziny to czuje ze brzuch tego nie lubi... Mam nadzieje ze uda nam sie jeszcze troche pokarmic, bo przez tymi akcjami zebowymi wszystko bylo super i zero skurczy. Ginekolog na razie kazala brac magnez i nie dawac mu ssac bez potrzeby jedzenia. Sama sobie dokooptowalam jeszcze Nospe ktorej tu (mieszkam obecnie w Niemczech) nie ma w sprzedazy, ale bardzo mi pomaga.

Z zachcianek to ja mam aktualnie dwie glowne- serki Babybell i kruche ciasteczka ;P W zeszlym roku byly pistacje, banany i sorbet malinowy ;) Na szczecie moj maz jeszcze nie zapomnial przez to pol roku ze zachcianki ciezarnej sie spelnia wiec mam dobrze ;)
Kropeczka, ja przez kilka tygodni mialam jazde na pizze! Moglam jesc codziennie.

Z ubrankami to o ile bedzie chlopak nic nie bedziemy kupowac, jesli dziewczynka to pewnie jakies rozowe akcenty tylko zeby sie od urodzenia nie czula jak chlopczyca ;) W zeszlym roku, przed urodzeniem synka kupilam wielka pake uzywanych ciuchow na Allegro i bylam bardzo zadowolona :) Byly dosc drogie, bo to w wiekszosci markowe rzeczy ale nosza sie naprawde super. Mimo to chyba wiekszosc kupilismy nowych. Teraz zastanawiamy sie nad wozkiem, kupilismy dla synka porzadny wozek bo liczylismy sie z nastepnym potomkiem ale nie tak szybko, wiec jest zagwozdka. Do naszego mozna dokupic tylko miejsce stojace dla starszaka, ale 13 miesieczniak to jeszcze bedzie na takie rozwiazanie za malutki...

Ja wlasnie skonczylam walczyc z wycinaniem dyni, moja tesciowa zazyczyla sobie zeby jej zrobic na dzisiejsze przyjecie urodzinowe ;)

Ostatnia edycja:
Czarnulka ładne ciuszki.
Ja tym razem stawiam na body kopertowe i pajace.najwygodniej w tym dziecku i nie męczy się go ubieraniem. W pierwszej ciąży te przez główkę nawet nie używałam. A te zapinane na długości nie zdążyły schnac a już były potrzebne.

Kurcze pojawiło mi się zimno. Czym leczyć? Przeziębienie tez jakieś nadeszo

Witam nowe mamusie :)

Jouluatto u nas smoczek do ssania żaden się nie sprawdził, Jaś był i jest bezsmoczkowym dzieckiem. Butelke polubił aventu natural, miałam tę najnowszą medeli ale nie podpasowała mu. Od 4 mies sam się odstawił. Trzymam kciuki za smoczki! Skąd z wawy jesteś?

Ja tez uwielbiam kasztany jadalne , właściwie pod każdą postacią. Niedługo zacznę nowe potrawy kasztanowe. A zwykłe pieczone robię tak :
HILDEGAR: PIECZONE KASZTANY (MARONY)

reklama
Karenm uwazaj na zimno bo wirus opryszczy jest w ciazy niebezpieczny. Najlepiej zaputac lekaza ale walczuc trzeba szybko z tym zeby przeszlo i nie zakazic sie gdzies indziej. Nie wiem czy mozna ale te plasterki sa dobre bo sie nie papra i nie przeniesiesz wirusa.

Do góry