reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Ja yez mam zobaczymy czy mi gin przepisze antybiotyk odrazu czy najpierw żurawinke. Ja mam stale bezobjawowy bakteriomocz ale w ciazy tzrba to leczyc bo grozi powiklaniami :( Ja nawet wiem dlaczego ale to nie zmienia faktu ze antybioryk mnienprawie na sto procent nie ominie w tej ciazy i pewnie w kazdej nastepnej tez...

reklama
No ja na szczescie zadnych dolegliwosci przez moj stan zapalny w moczu nie mam. Jedynie to moj brzuch sie juz stawia wiec magnez i magnez...

Katagorka a moze zjedz ze 2 tak mgnezu on dziala lekko rozkurcziwo moze dlatego cie boli bo ci sie jakies przykurcze robia??

Tak rzadko tu zaglądam i zawsze trafiam na złe wieści :(

Engancka, strasznie mi przykro z powodu Twojej straty :( wiem, że jest Ci ciężko, trzymaj się kochana :*

Ja dziś po szpitalu dotarłam w końcu do swojego ginekologa...no nie pocieszył mnie...bo krwiak jest dalej rozmiarów około 3,5 cm. :-( mam leżec, wstawac tylko na jedzenie i do toalety... Zapisał progesteron i magnez... i na kolejne 2 tygodnie jestem wyłączona z życia. ale czego sie nie robi na dziecka.... Najbardziej mnie przeraża, że może (a nie musi) znów pojawić się krwawienie... :-(
z pozytywnych rzeczy, mieszka we mnie mały akrobata/akrobatka...ma 5 cm z haczykiem...maluch był mierzony dwukrotnie bo tak fikał, ze ciężko było go złapać... Ale w końcu gin wychwycił moment i zdążył obfocić i obmierzyć stópkę, która ma 8 mm <3 no i już transvaginalnie bobas się zmierzyć nie dał, bo sie nie mieścił w kadrze ;-) teraz już będziemy się mierzyć przez brzusio :-)

Ostatnia edycja:
Jest sukces przespalam 6 godz. Ale znowu zaczyna pobolewac. Dobrze ze mój mąż dziś zostanie zawiezie Gabrysie do przedszkola a potem ze mną do kontroli do ginekologa.
Najbardziej mnie uspokoiło że maluszek rośnie zdrów już ponad 5 cm szczęścia!!! Pewnie musze przełożyć genetyczne usg z jutra bo ten ból będzie trudny żeby wytrzymać w pozycji na plecach tak dlugo

Witam sie wtorkowo :)

Zamiast korzystać z tego ze małej nie ma i moge pospac do 12 to obudzilam się o 7:30 :/

Katagorka życzę zdrówka :*
Czarnulka moze lepiej zebys tak jak ja po prostu zakrwawila i bynajmniej wiedziała byś ze krwiaka juz nie ma. Mnie tez ostrzrgali ze moge krwawic i temu tez nie wpadlam w mega panike chociaż przestraszylam sie. Ja mialam krwiaka 2 cm i dużo krwi bylo z tym ze od razu chluplo i przestało lecieć.

Ale Wasze dzieciątka juz duze :)

Milego dnia :*

Lisica w poprzedniej ciąży miałam szew założony juz na rozwarta i mocno skróconą szyjkę. Mimo to wytrzymał do końca, musieli go ściągnąć bo skurcze sięgały 100 i musiałam rodzić, a dobrze założony szew prędzej szyjkę "obetnie" niż puści. Pessar to plastikowy krążek który przy dużej niewydolności po prostu się zsuwa. A szew założony w odpowiednim momencie daje dużą szansę na donoszenie ciąży. Więc z pessarem nie czulabym się pewnie.

reklama
Cos skrobne bo co nadrobie kilka stron to pojawiaja sie nastepne, ale to dobrze forum tetni zyciem :)

Engancka bardzo mi przykro ze stracilas swojego aniolka :(

Witam nowe mamusie :)

Ja u fryzjera bylam chyba ok 6 tygodnia, to byla radykalna zmiana z blond na czarny

Moj maly wie praktycznie od poczatku, bardzo sie cieszy, codziennie sie wita, mowi dobranoc, albo mowi dzidziusiu wyjdz na chwile pobawimy sie autami, ale mowi ze chce siostrzyczke a jak bedzie braciszek to go oddamy, ale tlumacze mu ze z braciszkiem bedzie mogl sie bawic autami, a dziewczynka znowu bedzie miala lalki ktorych on nie ma a lubi sie bawic na placu zabaw, staram sie pozytywnie przedstawic mu obie plci

Ja jestem po pracowitych 4 dniach ktore mega daly mi w kosc, w czwartek jechalam po towar wiec bylam 42 godz na nogach potem 4 godz snu i do pracy potem znowu 4 godz snu i znowu do pracy, zaczal stawiac mi sie brzuch, takze wlaczyla mi sie lampka ze trzeba przystopowac, bralam nospe, a wczoraj oprocz zrobienia obiadu to caly dzien leniuchowalam takze na razie ustapilo. Ja mam w czwartek usg a w piatek ginka juz nie moge sie doczekac, ja jestem jakos dziwnie spokojna i czuje ze wszystko jest dobrze

Do góry