reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

reklama
Witajcie Kochane Majóweczki :)

Nie piszę, ale czytam cały czas i przeżywam wszystkie tragedie.Bardzo dużo majowych aniołków, strasznie to przykre. Ale musimy być silne i trzymać się razem , wierzę, że dotrwamy i okażemy się najszczęśliwszym wątkiem na forum.

Moje ciąże to pasmo niepokoju, strachu i wyczekiwania. Nie jest to dla mnie stan błogosławiony...Odliczam każdy dzień, tydzień...

Ze względu na obciążony wywiad (pierwszy poród 23tc- aniołek, synka ziemskiego urodziłam w 33tc) będę miała zakładany szew w połowie listopada, profilaktycznie na jeszcze wydolną szyjkę.

Mam wielką prośbę do AsiaF (bez obrazy proszę....) ale Twoje porady medyczne sprawiają, że włosy stają mi dęba...... Np. ostatni na temat nerek. Ja w drugiej ciąży przeszłam poważną infekcję nerek, z kolką nerkową włącznie, I początkowe objawy to tylko kłucie w dole pleców i częste oddawanie moczu, a sytuacja była naprawdę poważna i skończyła się w szpitalu. Wiec nie trzeba wyglądać i czuć się tak jak to opisujesz Przykładów podobnych jest mnóstwo, wypowiadasz się na temat wszystkich objawów, powikłań i chorób i niestety większość z tego co piszesz to niestety bzdury.... Musisz mieć na uwadze, że czytają nas dziewczyny, które mogą uwierzyć i zastosować się do tego co piszesz i jednocześnie zaszkodzić sobie i dziecku. Nie wolno udzielać takich porad, jeśli nie ma się 100% pewności.Weź to proszę pod uwagę. Wiem, że chcesz dobrze, ale takie porady i opinie wygłaszać powinni tylko i wyłącznie lekarze.

Pozdrawiam Was Kochane i mam przeczucie, że to już naprawdę koniec "majowych tragedii" i od tego momentu tylko dobre wieści.

A Wam Aniołkowe Mamusie życzę dużo siły i wiary, bo lepsze dni nadejdą, wiem o tym doskonale....

Engacka ściskam mocno , strasznie mi przykro :* :*

katagorka mnie życie nauczyło żeby wszystkie niepokojące obawy konsultować z lekarzem. Jak byłam o coś niespokojna ( zdarzyło mi się 3 razy) to jechałąm na IP i okazywało, że te moje niepokoje nie kończył się olaniem lekarzy. TO jest ciąża i masz prawo do niepokoju i weryfikacji tego.
asiaf piszesz o jakimś skrajny przypadku zapalenia nerek, a to już w ciąży byłoby bardzo niebezpieczne.

Milly witaj :) rozgaszczasz się u nas?

mamcia2015 witaj :)

Engacka tak mi przykro... Scisam mocno :** tak bardzo chciałam żeby było dobrze... :((

Witam nowe mamusie :)

Ostatnia edycja:
Nowa nie jestem pisałam jakieś kilkaset stron wstecz :-) Nie udzielalam się bo dopadły mnie smuteczki i musiałam się wziąść w garść. Wizytę mam za tydzien we wtorek i jak wszystko będzie dobrze ustalimy datę założenia szwu. Mam nadzieję, że wszystko się powiedzie i uda się uniknąć rygoru leżenia bo przy moim 5 latku i prowadzonej działalności sparalizowało by to moje życie... Mam nadzieję że chociaż jedna ciąża upłynie mi w miarę spokojnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Milly ale piszez ze pocztakowe objawy to klucie w dole plexow i czeste oddawanie moczu ale chyba nie z tego powodu ppjechalas do lekatza. Czy moze kazda z nas co ma w ciazy kłucie w dole plecow i czeste oddawanie moczu ma jechac na IP? Czy ka dziewczynie naposalam ze ma nie jechac? Albo ze to napewno nie nerki?? No sorry napisalam tylko jakie objawy jeszcze sugeruja nerki, bo jednak bol w dole plecow i czeste oddawanie moczu nie jest typowym objawem stanu zapalnego w nerkach w ciazy nieprawdaż?? Bo co druga z nas by to miala... Wiec nie czepiaj sie ze dziewczyny z niepewnymi objawami nie gonie na IP. Tylko sugeruje co jescze moglo by wskazywac nerki zeby sie mogla szybko zorientowac.

Do góry