reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Engacka nie zaszkodzi tylko pytanie czy ci siebto uda i kiedy. Bo jak sie uda za 2 tygodnie to bez sesnu bo juz ci sami przepisza cos bo uznaja ciaze za wystarczajaco "dojżala"

Myślę, że najpóźniej w piątek miałabym już leki u siebie.

Po wczorajszym jestem totalnie negatywnie nastawiona do lekarzy tutaj, wątpie że cokolwiek przepiszą, dlatego myślę że sama sobie zorganizuję tabletki i pojadę do dobrego polskiego ginekologa tak czy inaczej w tym tygodniu. Choćby na drugi koniec anglii.

Matik czy ty bys byla w stanie pomic w organizacji wyjazdu albo polecic kogos, na Kanary w przyszlym roku w październiku lub listopadzie??? Bo mnie kusi meza wyciagnac tylko musze cos tanio zorganizowac dla nas naszej trzylatki wtedy i dzidiola malutkiego :p

To liteine dopochwowo sobie zaltw , najmniej skutkow ubicznych ma i najlepiej jest przysfajalna, tylko jaka dawke to chyba niech ci dziewczyny biorace doradza.

Asiaf oczywiście :) jak bedziesz miała jakieś pytania to pisz :)

Ja biorę 200 rano o 200 wieczorem

Ultragestan

A powiedzcie mi kto mądry wymyślił nazwę progesteronu Luteina skoro Luteina jest lekiem na oczy :)

reklama
Hej! Mam nadzieję że niektóre z Was jeszcze mnie pamiętają (pisałam jakieś 200 stron temu :tak:). Nie miałam czasu wcześniej napisać, bo mi się dzieciaczki pochorowały troszkę i się jeszcze kurujemy. W międzyczasie kilka razy byłam u diabetologa, bo podczas pierwszych badań krwi wyszedł mi za wysoki cukier. Ostatecznie zdiagnozowano cukrzycę ciążową i muszę cztery razy dziennie mierzyć cukier glukometrem. Poza tym dolegliwości ciążowe stopniowo ustępują. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego i wreszcie dowiem się, co słychać tam w środku. Ostatnio byłam cztery tygodnie temu, więc powinno się dużo zmienić. Oby było OK.
Wszystkim dziewczynom, którym ciąże zakończyły się przedwcześnie i niepomyślnie ślę serdeczne wyrazy współczucia :-( Wiem, jak to jest bo i mnie nie ominęły te przykre doświadczenia w przeszłości. Trzeba mieć jednak nadzieję, że wkrótce i Wam dane będzie cieszyć się zdrową ciążą :tak:
W tej chwili nie pamiętam, ale któraś z Was pytała o zakres referencyjny norm cukru w ciąży. U mnie na wynikach z krzywej cukrowej jest na czczo 60-99.

Do góry