reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Ja nigdy pryszczy nie miałam, za to teraz na początku ciąży mnie wysypało na brodzie, ale znikło i już nie ma ;-) za to mam dookoła oka taką przesuszona skórę ze na powiece górnej aż boli i jest czerwone a jak posmaruję kremem to szczypi jak cholera ;/ i łuszczy się, tylko na górnej powiece i w kocie oka ;( zwalam to na ciążę
A z wołosami mam problemy jak wy, tluste po 2 dniach i "wilk" mi sie zrobił z tylu na czubku ;)

Swoją droga ciekawe czemu tak jest ;))

Ja słyszałam ze jak sie "brzydnie" w ciazy to na dziewczynkę bo odbiera mamie urodę ;-)

reklama
U mnie dziś na szczęście mdłości niewielkie :). Mam nadzieje, ze odejdą na dobre. Zuru nagotowalam i wcinam. U mnie włosy układają się w miarę, ale niestety wypadają, choć to zaczęło się przed ciążą sporo :/

Dzis czytałam ze na mdłości najlepiej jesc co 2 godziny, wtedy cukier nie spada i nie ma mdłości, ale ile w tym prawdy to nie wiem ;-) nie próbowałam

Zazdroszczę braku pryszczy.
Ja mam je już od jakiś 20 lat. Żaden dermatolog mi nie umiał pomóc na dłuższą metę.
Mam nadzieję, że ciąża mi już bardziej nie zaszkodzi na cerę. Ostatnie miesiące niemal z uwielbieniem patrzyłam co rano w lustro, nie dowierzając, że to naprawdę ja! Cudowne uczucie. Nie chcę się z nim żegnać.

I rozważam obcięcie włosów na bardzo krótko. Dobrze mi w takich włosach, choć mój mąż ich nie lubi.
Teraz mam takie za ucho, układam je tak, by się odkręcały na zewnątrz. Niestety trochę to trwa. Każdego ranka muszę umyć głowę, bo wyglądam jak potwór zanim ogarnę włosy. Wolę bardzo krótkie włosy, z którymi nic nie trzeba będzie robić. Przed porodem się tak ostrzygę. Będzie wygodniej.

Ja tez zbrzydlam zle sie czuje caly dzien a tak pozatym tez dzis zurek mialam... zaraz z mloda wyjdziemy do ogrodu. . Piękny dzis mamy dzień

Po ostatnich przykrych wieściach na forum, zaczęłam się zastanawiać, czy ja nadal jestem w ciąży...
Piersi już mnie nie bolą i nie są takie napompowane.
I nawet wróciła mi ochota na seks.
Tylko męczę się strasznie i wieczorami mnie mdli. I nie mam ochoty na żółty ser, a wcześniej potrafiłam go jeść kilogramami.
Teraz nam się kawałek w lodówce zepsuł, bo nikt go nie jadł.

Jak to dobrze, że nie tylko ja się czuję brzydka i nieatrakcyjna :-D

Mnie też od mięsa odrzuca, wybieram raczej nabiał no i warzywa, owoce. Dziś zjadłam pyszną zupę-krem z dyni :tak:

Dziewczyny napewno część objawów zniknie nam z końcem pierwszego trymestru. Tak mialam z Gabi . Wymioty i nudności minęły jak ręką odjął w 12 tygodniu. Piersi będą boleć etapami jak będą miały się powiększać

Ja też się czuję nie atrakcyjna, napompowana jak balon, jakbym miała wybuchnąć i sie rozerwać na strzępy, najwygodniej mi w dresie, pod kocem, przed tv, nic nie robiąc
Jedynym plusem jest seks ktory ma inny wymiar ;p haha jest mega intensywny a odczucia 100 razy lepsze niż przed zajściem ;D

reklama
Ktoś wcześniej napisał o tej teorii, że jak odbiera urodę w ciąży to dziewczynka:) Moja mama ponoć bardzo ładnie w ciąży wyglądała, więc wszyscy byli przekonani, kierując się właśnie tą teorią, że będę chłopcem. Miałam mieć na imię Bartek...aż do porodu, kiedy to okazało się, że teoria się nie sprawdziła:)

Do góry