reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Molisek gin chyba wie co mówi g tego się trzymaj. Jakby cokolwiek było nie tak, na pewno by zareagował.

Mnie jutro czeka wyprawa do pracy. Zdaję oddział. Ciekawe ile godzin tam spędzę. I jak to wytrzymam. Chciałabym już II trymestr, może wtedy poczuje się lepiej :-/

reklama
Dziewczyny czy pobolewanie kręgosłupa i brzucha jak.na @ to coś złego ?

Tez miewam to uczucie i wtedy leze nieruchomo i czekam na rozwój sytuacji. Mimo, ze na razie wszystko przebiega bez większych objawów (jedynie węch psa), to tez za każdym razem sprawdzam, czy aby nie ma gdzies czerwonej plamki. Wczoraj wyczytalam, ze to wysadzanie brzucha, to chyba dlatego, że jak macica sie panoszy, to jelita przepycha, chyba w gore.
Poza tym dzis dzien chłopaka, a ze mąż dziewczyna nie jest i poki co tylko ja jestem domowa księżniczką, to kupilam bilety do kina i zabieram go na "Bez litości". Wiem, ze to my mamy byc teraz bardziej pupilowane przez chlopiurow, ale im tez sie cos należy :)
A co do stresu przed pierwszym usg i widokiem serduszka, to wiem jedno - przed pierwsza wizyta jeszcze nie czytałam forum i poszłam na luzie, spodziewając sie tylko co będzie. Jakbym czytała, ze połowa z Was juz widziała serduszko, to pewnie tez bym siedziala w poczekalni z ciśnieniem 200 :) trzymam kciuki za wszystkie serduszka :-*

Mitaginka masz racje,muszę opanowac emocję bo zwarjuję. Dlatego ja poszłam na zwolnienie od jutra. i tak mam 100% płatne a i odpoczynek teraz wskazany muszę się zregenerować zanim maluszek się pojawi a teraz to najlepszy jest na to czas a swoje juz przerobilam więc teraz pora aby inni za mnie popracowali:)

Molisek rzeczywiście przy usg brzusznym w tym tygodniu może nie być widać serduszka. Nie dziwię Ci się i też bym panikowała, to 2 usg może nie być głupim pomysłem, może się uspokoisz :)

Na pewno jest dobrze pewnie to wina sprzętu . Ja też miałam podobną sytuacje jak zauważyłam u siebie krew pojechałam do innego gina bo mój miał akurat cc i ten mi powiedział że wszystko ok a jak poszłam po 5 dniach do swojego to było wyraźnie widać na usg że jest nie doklejona dzidzia tak mi lekarz powiedział a u tamtego prawie nic nie było widać ledwo co widziałam kropka bo miał takiej jakości sprzęt że szkoda gadać

Ostatnia edycja:
Molisek nie martw się bo pewnie wina sprzętu, ja w pracy do 19 jeszcze pewnie... A tu przeziębienie jeszcze musze iść do doktorki może mi już da L4,a dziś po usg mówi do mnie lekarz ze mam termin na 20 kwietnia więc szoku dostałam bym miała aż o miesiąc starsza ciążę?... Ale poprawiła się zaraz że 25maja i przeprasza:=) będę miała może dzień mamy już :D

reklama
Do góry