reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Molisek, może sprzęt stary i tyle. Dlatego nie widać wszystkiego. Nie przejmuj się.

Mi się właśnie przełożył na czwartek ostatni dzisiejszy piesek do strzyżenia. Nawet się ucieszyłam, bo w ramach odstresowania pomalowałam sobie paznokcie i jeszcze nie do końca wyschły. Teraz mogą schnąć w spokoju. :happy2:

reklama
O mamo 10 minut temu wyszłam z pracy i w końcu czuję, że żyję ;)

Ewelinaxx - gratuluję <3, strasznie się ciesze :*
Molisek - dobrze, że dzidzia rośnie, 8t 5d to już calkiem spore maeństwo. Może sprzęt słaby i dlatego serca nie było widać. Nie masz możliwości iść do innego gina upewnić się, że na pewno jest oj? Ściskam :*

Widziałam, że o brzuszkach pisałyście więc u mnie już też coś wiadać ale nie jakoś bardzo :)
Za to siusiać bym mogła 24/24 :D

kciuki za wizytujące && i miłego popołudnia wam życzę :)
Buziaki!!

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy,bo nawet zdjęcia mi nie dał ani nie pokazał tylko tyle co sama podejrzałam,skoro rośnie i jest większe to pewnie wie co mówi. I wiecie co kiedyś nie robili Usg i człowiek bał się ale jakoś to było inaczej teraz to poprostu boję się o wszystko.teraz czekam do 9 października zobaczymy co tam powiedzą a na prenatalnych mają konkretny sprzet więc szybciutko obliczą:)

Dobra wiadomość moja fasolka ma 8tyg i 5 dni tak wyszło dziś z Usg niestety nie bylo widać bijącego serduszka i nic więcej oprócz ciemnej plamki ale pan doktor powiedział że sporo urosło od zeszłego tygodnia.Mnie to jednak nie uspokoiło,będe chyba bardziej spokojna jak wkońcu zrobią mi badania prenatalne,mam na 9 października ale czy to zrobią nie wiem bo robią dobiero między 11-13 tyg ciąży a u mnie będzie ledwo 9 wiec okarze że sami mnie tak zarejestrowali.I co ważne mam juz zapewnione L4 do końca ciąży

Ewelinax5 gratulacje wspaniałe wieści:)

Nie zrobia ci prenatalnego w 9 tygodniu bo to za wczesnie na pomiary, dziecko jest jeszcze za malutkie a chrzastki nie sa na tyle utwardzone zeby moc cos pomierzyć. Musisz sobie przelozyc to badanie na później o te 2-3 tyd. A mialas usg dowcipne teraz ??

Molisek ja bym za kilka dni pościemniala ze skrzep zywej krwi zobaczyłas na wkladce i pojechala do szpitala połozniczego zeby ci usg zrobili nabdobrym sprzecie i zobaczyli co z tym serduszkiem.

Tak tez własnie mój gienek powiedział ale chociaż może pokażą mi jak wygląda moja fasolka skoro już tam będę i jak bije serduszko tyle mi wystarczy narazie dopełnego szczęscia uspokoje się choć troszkę. asiaf Usg było brzuszne,

Tak tez własnie mój gienek powiedział ale chociaż może pokażą mi jak wygląda moja fasolka skoro już tam będę i jak bije serduszko tyle mi wystarczy narazie dopełnego szczęscia uspokoje się choć troszkę. asiaf Usg było brzuszne,

To może dlatego nie było nic widać może dowcipnie było by o wiele więcej widać

Wszystko możliwe sama poprostu nie wiem,ale skoro mni zbadal,potemzrobił Usg i powiedział że dzidzia urosła tzn że jest dobrze i tego muszę się trzymać bo inaczej oszaleje, całkiem osiwieje i nie wiem co jeszcze.Kobieta z wiekiem to robi się nie do zniesienia ja sama siebie nie poznaje masakra jakaś:):):)

Ostatnia edycja:
Molisek na slabym sprzecie w 8 tygodniu przez brzuch jeśli jeszcze masz troszke ciałka i nie miałas pelnego pecheża mógł serca nie znaleźć, nic w tym dziwnego. Upewnij sie jak to jest z tym prenatalnym bo jednak inaczej sie na niego ustawia czasowo zebys nie miała później nieprzyjennosci przez to. Moze faktycznie lepiej to przesunac a za tydzien gdzies do szpitala podjechac tylko sprawdzic czy wszystko ok.

reklama
Na to badanie rejstrowałam się osobiscie ze skierowaniem w miejscu w którym je wykonują czyli U nas na Borowskiej,tą date obliczyła mi pani która robi to badanie, ja jej sugerowałam że to będzie za wcześnie ale ona kazała mi się tak zgłosić więc co ja mogę więcej pójdę tam 9 jak mi nie zrobią to mnie przerejstrują to przeciez nie ja ustalam terminy

Do góry