reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

ewelinax5 z tym brzuszkiem to faktycznie dziwne ale wolę już sobie nie wyrabiać nawyku "macanie" na później :)

Lipę chyba można, lekarz mi zalecił na wieczór z łychą miodu i sokiem z malin.

reklama
Ewelina najlepiej trzymać się babcinych sposobów - miód, mleko, sok malinowy. Z aptecznych jest syrop *spam* (dla kobiet w ciąży, na przeziębienie), do ssania tantum verde.
Lipa jest ok, unikaj szałwii.

Ostatnia edycja:
No ka tez slyszalam o tym dotykaniu ale to chodzi o to zeby nie glaskac brzucha ciagle bezwiednie. Bo właśnie czeste glaskanie moze powodować skorcze macicy ( czyli takie stawianie sie, twardnienie brzucha) . Ja z Ika mialam pierwsze stawiane sie brzucha w 20 którymś tyg. Ale od chodzenia to miałam

Witam :)

Wiadać, że sezon przeziębień w pełni :confused:
Współczuję dziewczyny. Ze specyfików aptecznych polecam serię *spam*, sól emską, przy wysokiej temperaturze paracetamol. A na gardło uniben - tańszy niż tamtum verde, a bezpieczny w ciąży i tak samo skutrczny,
Ja jutro do pracy więc zaraz kąpiel i spać. Mam nadzieję, że szybko w rytm się wbiję.

Spokojnego wieczoru i do jutra ;) :**

Witam wieczorowa pora :-) Melduje ze jestem i ze u mnie wzglednie wszystko ok. Przedwczoraj musialam wymusic wymioty, bo bylo mi bardzo nie dobrze i wiedzialam ze jak zwymiotuje to bedzie mi lepiej, i tak taz bylo. Nw zaparciw cuda dziala maslanka pita z rana przed sniadaniem lub do sniadania, wiec i z tym sie troche uporalam. A tak poza tym to jutro mam wizyte i mega sie stresuje, czy wszystko jest ok czy i ile bije serduszek, trzymajcie kciuki :-) Zycze milej i spokojnej nocki :-*

Cześć dziewczyny :)
Plamienia mi nie ustały więc podjechałam rano na izbę przyjęć. Lekarz bardzo fajny dokładnie mnie obejrzał. Z bąblem wszystko ok. Serduszko już bije. :-)
Te plamienia niewiadomo skąd, mogą być faktycznie po badaniu. Zadnych lekarstw nie dostałam ale miałam odrazu jechać do domu i leżeć. No i lerzałam do wieczora i było ok. Wieczorem poszliśmy na zakupy, wracam a tu znowu te plamienia :( w razie plamień mam iść do lekarza po l4 ale moj lekarz przyjmuje od 12.30 wiec nie wiem.
No i wychodzi na to ze wg usg mamy 6w0d. Czyli dużo młodsza ciąża. Może ja źle zapisałam sobie date okresu, już sama nie wiem.

Colly ale dziwne ze w 6 tyg widać echo serca, bo zazwyczaj to widoczne np w 6tyg i 2 dniu ale kto wie u każdego ciąża rozwija się inaczej. Fajnie ze z maluszkiem dobrze.

Ja czekam jak na zbawienie na wtorek i mam wielką nadzieję, że już zobaczę serduszko.

Monika kciuki za wizytę!

Mam taką chcicę na jabłka że aż się to w głowie nie mieści. Nigdy za nimi nie przepadałam ;)

reklama
Do góry