reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Ewelina nie bój się może będzie dobrze naprawdę każda dziewczyna jest inna i inaczej to przechodzi.mam koleżankę dla której poród jeden i drugi to było 15 minut bólu nawet nie pękła.

reklama
Ewelina- grunt to pozytywne nastawienie :-) Ja teraz najbardziej stresuję się tym jak sobie poradzę z dwójką małych dzieci, bo różnica wieku to będą tylko 23 miesiące

Co do wózków, to planuję pozostać przy tych co mam- bebetto nico i maclaren tecno xt :-)

A co do wieku, to ja jestem z pośredniego pułapu, bo 29lat ;-)

Moja ciotka poerwsze dziecko urodzila normalnie ale szybko, Drugie dziecko urodzila u poloznej na fotelu ginekologicznym jak ta z nia wywiad przeprowadzała, na porodówke nie zdażyła. Przy trzecim jej lekarz powiedział zeby w terminie nie oddalala sie wiecej niż 10 km od szpitala a jak beda to godziny szczytu to zeby nawet z domu nie wychodziła tylko dzwonila poblekarza do porodu w domu. Na trzecie sie jeszcze nie zdecydowali :p
Najlepsze jest to ze wystarczu zeby przez 2 dni miala kolonsiebie niemowle i zaczyna mieć mleko w cyckach. To sie nazywa predyspozycja do macieżyństwa :p

Cześć dziewczyny:) ale naprodukowalyscie, ledwo nadrobilam:) cieszę sie bardzo ze jak na razie same dobre wieści po wizytach u gina:) zazdroszczę wam tych wizyt, ja muszę czekać jeszcze tydzień a tak bardzo chciałabym juz wiedzieć ze wszystko dobrze i jest serduszko...
Co do wózka ja mam po Julku Teutonie Cosmo, lekki, zwrotny, fajnie sie składał i wg mnie ładny-ma rożne ładne wzorki do wyboru, kolka nie pompowane ale prowadził sie super,fotelik wpinany. Jedyny minus to mała gondola, mój mały był długi i szybko z niej wyrósł.
Co do porodu to zależy od kobiety, ja zdecydowanie nie jestem stworzona do porodów, małego mojego rodziłam 36 godzin a i tak skończyło sie cesarka dlatego teraz nawet nie próbuje rodzic naturalnie...
Co do l4 w pierwszej ciąży lekarz zawsze pytał czy chce, ale ja miałam duzo energii wiec nie chciałam, mam nadzieje ze i teraz tak bedzie i bede mogła pracować do końca:)
Całuje was mocno i wasze małe kropeczki:)

Czesc dziewczyny! ja juz po rozmowie z szefowa i cieszy sie razem ze mna! :-) pytala o plany urlopowe i wstepnie jej powiedziala, ale zgodzila sie pogadac o tym pozniej, jak juz bede miala plan.

Passoa jak tam plamienia? oby jak najszybciej przeszly, zebys nie musiala juz sie stresowac!

ewelina obys sobie z tym cisnieniem poradzila, bo jak nawet na sen wplywa to niefajnie :-( a co do usuniecia posta to nacisnij na dole "edytuj" a potem "usun". powinno zadzialac. serduszko ja widzialam w 6t0d. co do L4 to nie pomoge, bo ja nie bede brac.

Katka a wytlumaczysz mi co test pappa i dlaczego nie chcesz robic? ja nie mam pojecia o dalszych etapach ciazy i badaniach.

Matik a jak czesto bedziesz miala potem wizyty? ja mialam co dwa tygodnie, ale teraz juz nastepna za 3 tygodnie, a potem chyba juz raz w miesiacu.

Monika ciagniecie chyba sie w koncu uspokaja bo ja mam go juz duzo mniej :tak:

katagorka ja tez marze o grudniu! mysle ze po pierwszym trymestrze czas szybko juz leci!
co do lekow z progesteronem to ja biore mega dawke dowcipnie i najgorszy skutek uboczny to cera nastolatki, az wstyd :sorry: a w klotnie nie bede wchodzic.

karenm ale szybko zaczynalas zakupy w poprzedniej ciazy? to tak z ekscytacji? ;-)

anilek gratuluje tak udanej wizyty!!

Zahri co do filmiku to wystarczy wyciagnac komorke i sobie nagrac ;-) ja tak zrobilam juz drugi raz i planuje znow bo zdjecia albo nie daja albo jakies nieudane.
ja nie mam pojecia kiedy zaczniemy, ale mysle ze jakis ciuszek kupimy z okazji rozpoczecia drugiego trymestru ;-) a potem mysle ze bedziemy kupowac co miesiac po trochu.

dziewczyny, ktore pisza o wozkach, zalozcie prosze oddzielny watek o wozkach albo ogolnie zakupowy! ja jeszcze nie mysle o takich rzeczach, a jak juz bede planowac to bedzie sie latwiej odniesc. mysle ze inne dziewczyny tez by z takiego watku skorzystaly!

Witam dziewczyny popołudniową porą :)

Widzę że mamy dwie nowe mamusie! Witamy w naszym gronie :)
Czarnulka gratuluję udanej wizyty! Dobrze że dostałaś leki na wymioty, trzymam kciuki, żeby było lepiej.

Mamusie widzę, że zaczęły się moje ulubione tematy wózkowe. Przy Magdzie miałam 5 różnych wózków, bo w każdym mi czegoś brakowało, albo dziecko rosło, albo czynniki wizualne decydowały. Ogólnie lubię być na bieżąco w tych tematach :sorry:Teraz też już miałam dwa typy ale, jak się okazało, że są dwie fasolki to poszukiwania muszę zacząć od nowa :) Ogólnie to mi wózki bliźniacze się nie podobają więc będzie ciężko. Na tą ciąże zostawiłam sobie parasolkę Cybex- super wózeczek, to mi go ukradli ze strychu jak mieszkałam w bloku.:wściekła/y:

Co do wyprawki to zacznę coś szykować po nowym roku, jak donoszę tą ciąże to od ok. 28 tygodnia do rozwiązania- około 34-35 tygodnia będę w szpitalu cały czas, więc muszę się przygotować odpowiednio wcześniej.

Co do porodu to mam opisany dokładnie cały przebieg, bo miałyśmy na forum w 2009 taki wątek. Pamiętam, że u mnie było szybko i wesoło, ale córcia mała 2460 i 50 cm więc nie bolało tak bardzo. Najgorsze dla mnie było karmienie- jego początki, po prostu masakra, ale jak się córa rozochociła to karmiłam ją do 14 miesiąca:zawstydzona/y:

Aha i zapomniałam Wam jeszcze napisać, że wczoraj dowiedziałam się że moja bliska koleżanka z pracy, jest też w ciąży- 7 tydzień, termin ma na 14 maja :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, u mnie porażka po wizycie u lekarza... Wiecie jak wyglądała? Weszłam do gabinetu, lekarka zapytała co mi jest, ja powiedziałam ze jestem w ciazy a ona ze gratulacje :-) tyle z konkretów!
Powiedziała ze plamienia mogą występować i jak przez tydzien ich nie bedzie to mam zadzwonić do położnej i sie umówić na wizytę, nie zawyżyła mnie, nie zapytała czy pale, nie zleciła cytologii, badania krwi,nic, aha i jak juz ubrana( w kurtkę, bo nic wiecej nie rozbietalam) byłam i wychodziłam to zapytała czy jem kwas foliowy? Straszne, niech żyje UK i służba zdrowia w Szkocji!

Plamienia ustały, dzis była mała kropeczka i nic wiecej, wczoraj tylko ten jeden skrzep, malutki. Dzis juz sie trochę uspokoiłam. Aha babka powiedziała ze to jest normalne i ze jak nic nie boli to dobrze, a jak zacznie boleć, to mam dzwonić na emergency do szpitala.

Suselku nie wiem co ile bedzie wizyta ale tak myśle ze ci 2 będę zaglądać

Dzis odebrałam wyniki wiec idę na wizyte o 18.30 u was 19.30
Za wysoki mam cukier za nisko żelazo wiec znowu mnie czeka. Sprawdzanie glukozy jak ja tego nie lubię ImageUploadedByForum BabyBoom1411662896.998955.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1411662896.998955.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411662896.998955.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 51
Ja dzisiaj też jakieś kłucia i ciągniecia w brzuchu czuję:-( kurcze ja jestem ciągle głodna a ciężko.mi jeść.
Passoa współczuję takiej wizyty czyliwiesz tyle co nic

reklama
Do góry