reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

No ja miała w miare zględy poród bo miałam ZZO i wtedy to się super rodziło :p Ale póxniej jak ZZO prztało dziłac a ja miałam już 8 cm i za kilka minut miałam już iść do rodzenia i mieć parte to te kilka minut zamieniło się w godzine takich bóli ze prawie nieprzytomna byłam. Okazało się że młoda do kanału nie schodziła i w sumie nie wiadomo było dlaczego puki się polozna nie zcaiła że mam pełny pechez, jak mi złożyła cewnik i jak chlupło to natychmiast główka weszła w kanał, i zaczęły się tylko parte, więc szybko na łóżeczko i w 10 minut młoda była na świecie. Ale tej godziny to bym najgorszemu wrogowi nie życzyła... Ale w miare szybko zapomniałam :)

reklama
Czesc kobietki dawno mnie tu nie bylo.Widze ze gadacie o porodach i wozkach ja wozek juz mam upatrzony od zeszlej ciazy;-) a o porodzie nie bede opowiadac bo bardzo zle wspominam:-D ale KA_tka ma racje nic tak nie cieszy jak mysl ze jeszcze troche i dzidzia bedzie w ramionach a nie w brzuchu:tak:

Lisica dobrze ze wszystko w porzadku.Teraz lez i relaksujcie sie z Fasolkiem:tak:

Miałam leżeć cały dzień w łóżku, ale przez wspomnienie o bigosie idę po kapustę i mięsko :D
Apetyt mam zerowy i zamiast przybierać na wadze, spadam. Ale mam nadzieję, że widok i zapach bigosku pobudzi moje zmysły ;)

Matik - ja dopiero teraz furę zobaczyłam i powiem tak :) wszystko rzecz gustu mi wizualnie za bardzo się nie podoba... Ale jeżeli np super się prowadzi, jest lekki itd to czemu nie ;)
Co mi np po ładnym wózku skoro kitowo by się go prowadziło ? :confused: akurat przy wózku dla mnie najważniejsza jest funkcjonalność. I jeżeli ten bebe comfort wam odpowiada to super :)

Ewelinax - mi nie miało co goić się po porodzie więc się nie wypowiem ;)

Ostatnia edycja:
Po poporodzie naturalnym jak nie pekniesz albo niewiele albo cie tylko ciutke natna to nic nie boli poza obkurczajaca sie macica ( jak okres mniej wiecej) i sutami jak karmisz.

Matik pewnie zajmuje mało miejsca bo oparty na wózku parasolce. Moim zdaniem będzie lekki ale trudny do prowadzenia chyba ze masz równe chodniki.
Ewelina trudno powiedzieć. Ból gorszy porodowy ale kilka godzin i po a ten ciągnie sie przez miesiąc a tu przy dziecku nie ma litości. Pobudki w nocy częste. Ja ciągle byłam niedospana bo pobudka co 3 godz a karmienia odbicie pampersy godzina i znów za 2 pobudka.pierwsze 2 tyg mąż musiał mi małego przynosić na karmienie odbijać przewijać bo bolało mnie przy wstawania kładzeniu sie siedzeniu.potem robiliśmy tak ze 2 noce mąż spał małym 2 ja.od 1 miesiąca odciagalam pokarm bo miałam tak duże dziury w sutkach ze ryczalam karmiąc. Noce niestety mieliśmy z pobudka mi do 16 miesiąca po 2- 3 pobudki.

Moj porod ok. Zaczelo sie o 2 a o 11.30 bylo po wszystkim :-) bez znieczulenia, bolalo bardzo ale np w porownaniu z wyzynaniem z kosci zatrzymanej osemki to pikus ;-) gorzej po porodzie bo i bylam nacieta i rozerwalo mi pochwe i lozysko do konca nie wyszlo wiec kilka dni po porodzie jeszcze bylam lyzeczkowana. Krocze tez nie chcialo sie goic. Ja gorzej wspominam czas po niz sam porod ;-)

reklama
Do góry