reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Cześć dziewczyny :) Chciałabym dołączyć do wątku bo i mi wypada termin na maj. Jest to moja pierwsza ciąża więc trochę panikuję, pomyślałam że z Wami będzie mi raźniej ;)

reklama
Cześć dziewczyny,
melduję się po przerwie:) Najwyraźniej pogoda nam się zepsuła, przynajmniej w Warszawie:(
U mnie z objawów od ok. dwóch tygodni mdłości (wymioty tylko dwa razy i małe), niechęć do mięsa i wielu innych produktów, obolałe piersi i tyle.
A i jeszcze ZAPOMINALSTWO I LENISTWO! To mi chyba najbardziej dokucza, bo prowadzę działalność w domu i teraz mi to naprawdę ciężko idzie. Jedną rzecz ogarniam cały dzień, a potem i tak o czymś zapominam:szok: Mam nadzieję, że to minie zanim klienci zaczną narzekać:)
7 października mam pierwszą wizytę w przychodni przyszpitalnej z NFZ. Wcześniej już oczywiści byłam prywatnie, ale zdecydowałam, że długofalowo skorzystam z opieki państwowej skoro płacę co miesiąc kasę na ubezpieczenia. Zobaczymy co z tego wyjdzie:)

A Wy jak? Prowadzenie ciąży prywatnie czy NFZ?

Czytam o tych lekarzach i juz sama nie wiem co mam robić. Pierwsza wizyta jeszcze przedemną. Lekarza szukałam w internecie patrząc po opiniach i zdecydowałam się iść prywatnie. Umówiłam wizytę na 29 września ale prawie od razu zaczęłam mieć wątpliwości. Znajoma poleciła mi lekarza który prowadził jej obie ciąże i z którego jest zadowolna. Za wizyty też aż tak dużo nie bierze czyli niby wszystko super ale już też słyszałam o nim opinię że milutki to on nie jest. No i nie wiem co robić. Odmówić tamtą wizyte i umówić sie do tego drugiego lekarza? Chcę chodzić prywatnie ale nie będę udawać - koszt wizyt też ma duże znaczenie.
Mam nadzieję, że nie będę musiała szukać długo odpowiedniego lekarza bo szybko się zniechęcam do takich rzeczy i później jak taka pierdoła jestem niezadowolona ale nic z tym nie robię.
Ale ze mnie maruda ostatnio...

Czesc, witam wszytkie nowe majówki.
Sluchajnie mdlości mi baaardzo zmalaly po tym jak zaczełam jesc kwas foliowy i ewentualne witaminki wieczorem a nie rano. Bratowa mi to podpowiedziała.
Ja chodze do gina na NFZ ale z polecenia.
A jeśli chodzi o zagle to troszke bym sie obawiała jednak nietyppwego wysiłku fizycznego, przy tym pracuja inne mięśnie, obawiała bym sie ze przy jakiś wiekszych falach wpadnie sie gdzieś na coś brzuchem. Mdlości nie powinny być większe jeśli wogule się jeszcze pojawią

Paracetamol działa i troszkę lepiej się czuję :)
Mój M kupił mi *spam* i mam nadzieję, że to i babcine sposoby postawią mnie na nogi.
Nikola niestety dostała antybiotyk i do końca tygodnia w domu, ale M bierze na nią opiekę więc nie muszę się martwić, że trzeba będzie się p.teściowej prosić :/

Witam serdecznie nowe mamusie :)
Ja ciąże prowadzę narazie prywatnie, choć zastanawiam się nad zmianą. Bo dosyć dużo za wizyty płacę, ale lekarz nie naciągana zbyteczne badania czy drogie witaminy. I wszystko co może daje na nfz. A w grudniu i tak będę musiała gina zmienić :)

Dziś na obiadek mąż robi rosołek i gołąbki :))
Normalnie już mi ślinka cieknie :p a teraz na budyń uciekam.
Buziaki :***

reklama
Też chciałam na nfz ale nieznalazłam nikogo kto by mi pasował bo jak już jest ktoś super to ma długie terminy. A i dojeżdżać daleko nie mogę bo pracuję od 10 do 18 więc nie pasuje mi ani rano ani po pracy.
KA_tka życzę zdrówka całej rodzince.

Do góry