reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

w formie muzeum tam bedzie stal, jako obiekt do ogladania:-D?

Może go jednak naprawimy... sama nie wiem.

Citrus współczuję. Może następnym razem do innego szpitala musicie jechać. Przykra sprawa.
A historia Bolka jest bardzo smutna.
To chyba wychodzi ignorancja pełną parą.

Kaja i Monia to lecicie do Polski tego samego dnia :-D

reklama
Dziewczyny piersi fajne ze wam rosną zazdroszczę. Mnie to nie chcą tak rosnąć, na początku cos podrosly i bardzo bolaly teraz juz nie wszystko ustalo:/tylko swedza moze to znak ze bedą rosły hmmm? Ja jeszcze 3 godz i koniec pracy;) pozniej imprezka;) a za 10 dni lecimy do Pl nie mogę sie doczekać;)

jak swędzo to skóra się rozciąga ;p smaruj kremem bo rozstępy murowane

Dziewczyny mamy pierwsza(?) wpadke na liscie:przeczuwany chlopiec okazal sie byc pozbawiony przyrodzenia! :-) Takze bedzie coreczka :-D Malzonek poczatkowo byl bardzo zdziwiony-w koncu to on mial "przeczucia".Ja za grosz...:sorry2: Ale tez sie cieszy.W zasadzie nie ma innego wyjscia.Zaraz wszystko w wizytwym watku naskrobie.

Piersi mnie w tej ciazy w ogole nie bolaly.Urosly tez nieznacznie jak dotad.W pierwszej ciazy mialam juz balony Cycoliny i bolaly jak cholera.Nie trzeba bylo dotykac wystarczylo schodzic po schodach...:dry:

Cytryna to chyba nie mozna im tak odpuscic? Polecam skierwanie od rodzinnego na cito wydebic i jak beda robic problemy-zastraszyc skargami.Moze pomoze?Pytanie czy tesciowa chce trafic znow pod ta wspaniala opieke...

Cholera jasna znowu mi niedobrze :zawstydzona/y: A takich ierozkow ruskich szkoda by bylo...

Mdła, gratuluję dziewczynki! :-)

Sęk w tym, że teściową po tygodniowym pobycie w domu lekarz domowy skierował wczoraj z powrotem do szpitala i jest tam od wieczora. Nic to, zobaczymy co będzie dalej.

Spadam na wykład i do pracy :dry:

Witam
Zaraz was ponadrabiam bo ostatnio znow wiele na glowie i 2 dni nie zagladalam.
Mdla nie pierwsza wpadka na liscie przeczuc majowych mam juz chyba wikkii zaznaczalam kilka dni temu ze bedzie dziewczynka a miala przeczucie chlopca

Mój ginekolog powiedział, że nie jest tak dobry w robieniu USG (?!) i dopiero koło 24 tygodnia ciąży będzie mi w stanie powiedzieć. Chyba z ciekawości w ramach prezentu choinkowego wybiorę się na USG 3D/4D i tam mi może powiedzą.
A jak już się dowiem, to wpadnę w szał zakupowy, bo póki co to mi się wszystko tak ciąąąąąągnieeee :baffled:

Miałam już ci wcześniej napisać.
Trochę mnie dziwi podejście lekarza, bo usg jest jedynym możliwym narzędziem do sprawdzenia czy maluszek jest zdrowy, czy rośnie prawidłowo i bezpiecznie. Czy łożysko jest ok, przepływy w pępowinie.
Na jego podstawie określa się prawdopodobieństwo wad genetycznych w 12 tyg. i również na jego podstawie ocenia się dziecko i jego narządy na połówkowym.

Więc jak ginekolog może być w tym kiepski?
Pomacać szyjkę sama możesz. Znam kobiety które to robią i mają trafne diagnozy - jakkolwiek dziwacznie to brzmi.

No dziwnie jakoś. Może po prostu ten lekarz mało mówi :confused:

Rysia kurcze jakby mi ginekolog wypalił z takim tekstem, to bym od niego uciekła nawet goła z tego łóżka.
Może to nie ginekolog a bezrobotny hydraulik albo murarz, co dorobić się chce udając lekarza.

Mdła gratulacje:) Mdła a czemu Ty wróciłas do pracy , ciągłe wymioty, złe samopoczucie ?

reklama
zapominajka - a mnie w sumie nie dziwi takie stwierdzenie lekarza.. ja tez chodzę do mojego gina 1x/m-c na wizyty i wtedy zawsze robi mi USG, ale na te 3 USG tzw. genetyczne mam u typowego specjalisty w tej dziedzinie - który robi TYLKO USG ciąży i posiada certyfikat PTU w tym zakresie. Nawet jakbyś go poprosiła o obejrzenie jajników, to pewnie nic by nie powiedział, bo to nie jego działka. Ale przynajmniej wiem, że USG ciąży robi najlepiej. No, i druga sprawa - ma USG 1000x porządniejsze niż mój gin! a to tez istotne...
A mój gin - USG na takim poziomie, żeby dzidziula zmierzyć, określić czynność serca, wody płodowe, łożysko, szyjkę itd to robi bez problemu, ale np. co do płci to się upewnię na 100% dopiero w styczniu na połówkowym, bo zdaję sobie sprawę, że może się pomylić... I chyba to jest fajne, że nie robi z siebie alfy i omegi - poza tym jest specem w leczeniu niepłodności i na co dzień przyjmuje w Novum w Wawie.
rysia 420- co innego, jeśli Twój lekarz zawsze robi Ci USG, także te "genetyczne", a nagle rzuca takie stwierdzenie... to by mnie zastanowiło... :dry:
wiolonczela - sorry, za ciągłe edycja .. ale nie wiem, skąd u Ciebie takie podejście? że to może np. murarz?? Przecież zarówno USG jak i RTG (roentgen) to tzw. techniki obrazowania i w tej dziedzinie specjalizują się lekarze radiolodzy... tak więc specjalista ginekolog w żadnym wypadku nie jest zobowiązany do robienia takich badań! Może coś potrafić na własny użytek, to dobrze, ale to nie jego obowiązkowa działka! Ortopeda też np. dostaje RTG złamania z opisem od radiologa i to już jest normalne?

Ostatnia edycja:
Do góry