reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

w formie muzeum tam bedzie stal, jako obiekt do ogladania:-D?

Może go jednak naprawimy... sama nie wiem.

Citrus współczuję. Może następnym razem do innego szpitala musicie jechać. Przykra sprawa.
A historia Bolka jest bardzo smutna.
To chyba wychodzi ignorancja pełną parą.

Kaja i Monia to lecicie do Polski tego samego dnia :-D

reklama
Dziewczyny piersi fajne ze wam rosną zazdroszczę. Mnie to nie chcą tak rosnąć, na początku cos podrosly i bardzo bolaly teraz juz nie wszystko ustalo:/tylko swedza moze to znak ze bedą rosły hmmm? Ja jeszcze 3 godz i koniec pracy;) pozniej imprezka;) a za 10 dni lecimy do Pl nie mogę sie doczekać;)

jak swędzo to skóra się rozciąga ;p smaruj kremem bo rozstępy murowane

Dziewczyny mamy pierwsza(?) wpadke na liscie:przeczuwany chlopiec okazal sie byc pozbawiony przyrodzenia! :-) Takze bedzie coreczka :-D Malzonek poczatkowo byl bardzo zdziwiony-w koncu to on mial "przeczucia".Ja za grosz...:sorry2: Ale tez sie cieszy.W zasadzie nie ma innego wyjscia.Zaraz wszystko w wizytwym watku naskrobie.

Piersi mnie w tej ciazy w ogole nie bolaly.Urosly tez nieznacznie jak dotad.W pierwszej ciazy mialam juz balony Cycoliny i bolaly jak cholera.Nie trzeba bylo dotykac wystarczylo schodzic po schodach...:dry:

Cytryna to chyba nie mozna im tak odpuscic? Polecam skierwanie od rodzinnego na cito wydebic i jak beda robic problemy-zastraszyc skargami.Moze pomoze?Pytanie czy tesciowa chce trafic znow pod ta wspaniala opieke...

Cholera jasna znowu mi niedobrze :zawstydzona/y: A takich ierozkow ruskich szkoda by bylo...

Mdła, gratuluję dziewczynki! :-)

Sęk w tym, że teściową po tygodniowym pobycie w domu lekarz domowy skierował wczoraj z powrotem do szpitala i jest tam od wieczora. Nic to, zobaczymy co będzie dalej.

Spadam na wykład i do pracy :dry:

Witam
Zaraz was ponadrabiam bo ostatnio znow wiele na glowie i 2 dni nie zagladalam.
Mdla nie pierwsza wpadka na liscie przeczuc majowych mam juz chyba wikkii zaznaczalam kilka dni temu ze bedzie dziewczynka a miala przeczucie chlopca

Mój ginekolog powiedział, że nie jest tak dobry w robieniu USG (?!) i dopiero koło 24 tygodnia ciąży będzie mi w stanie powiedzieć. Chyba z ciekawości w ramach prezentu choinkowego wybiorę się na USG 3D/4D i tam mi może powiedzą.
A jak już się dowiem, to wpadnę w szał zakupowy, bo póki co to mi się wszystko tak ciąąąąąągnieeee :baffled:

Miałam już ci wcześniej napisać.
Trochę mnie dziwi podejście lekarza, bo usg jest jedynym możliwym narzędziem do sprawdzenia czy maluszek jest zdrowy, czy rośnie prawidłowo i bezpiecznie. Czy łożysko jest ok, przepływy w pępowinie.
Na jego podstawie określa się prawdopodobieństwo wad genetycznych w 12 tyg. i również na jego podstawie ocenia się dziecko i jego narządy na połówkowym.

Więc jak ginekolog może być w tym kiepski?
Pomacać szyjkę sama możesz. Znam kobiety które to robią i mają trafne diagnozy - jakkolwiek dziwacznie to brzmi.

No dziwnie jakoś. Może po prostu ten lekarz mało mówi :confused:

Rysia kurcze jakby mi ginekolog wypalił z takim tekstem, to bym od niego uciekła nawet goła z tego łóżka.
Może to nie ginekolog a bezrobotny hydraulik albo murarz, co dorobić się chce udając lekarza.

Mdła gratulacje:) Mdła a czemu Ty wróciłas do pracy , ciągłe wymioty, złe samopoczucie ?

reklama
zapominajka - a mnie w sumie nie dziwi takie stwierdzenie lekarza.. ja tez chodzę do mojego gina 1x/m-c na wizyty i wtedy zawsze robi mi USG, ale na te 3 USG tzw. genetyczne mam u typowego specjalisty w tej dziedzinie - który robi TYLKO USG ciąży i posiada certyfikat PTU w tym zakresie. Nawet jakbyś go poprosiła o obejrzenie jajników, to pewnie nic by nie powiedział, bo to nie jego działka. Ale przynajmniej wiem, że USG ciąży robi najlepiej. No, i druga sprawa - ma USG 1000x porządniejsze niż mój gin! a to tez istotne...
A mój gin - USG na takim poziomie, żeby dzidziula zmierzyć, określić czynność serca, wody płodowe, łożysko, szyjkę itd to robi bez problemu, ale np. co do płci to się upewnię na 100% dopiero w styczniu na połówkowym, bo zdaję sobie sprawę, że może się pomylić... I chyba to jest fajne, że nie robi z siebie alfy i omegi - poza tym jest specem w leczeniu niepłodności i na co dzień przyjmuje w Novum w Wawie.
rysia 420- co innego, jeśli Twój lekarz zawsze robi Ci USG, także te "genetyczne", a nagle rzuca takie stwierdzenie... to by mnie zastanowiło... :dry:
wiolonczela - sorry, za ciągłe edycja .. ale nie wiem, skąd u Ciebie takie podejście? że to może np. murarz?? Przecież zarówno USG jak i RTG (roentgen) to tzw. techniki obrazowania i w tej dziedzinie specjalizują się lekarze radiolodzy... tak więc specjalista ginekolog w żadnym wypadku nie jest zobowiązany do robienia takich badań! Może coś potrafić na własny użytek, to dobrze, ale to nie jego obowiązkowa działka! Ortopeda też np. dostaje RTG złamania z opisem od radiologa i to już jest normalne?

Ostatnia edycja:
Do góry