filipa my się już kiedyś poznałyśmy przelotnie n innym forum..
a co do MM to Klaudia mega cycowa była, bo do końca 6 miesiąca tylko cyc.. potem z racji niechęci do śłoiczków też dużo cyca... teraz raz na tydzień sobie przypomni że może by cyca chciała ale jakoś tylko w nocy, nad ranem i ostatnio takie coś było tydzeń temu, nie wiem czy tam coś było ale chciała to dostała :-)
ona była niebutelkowa, bo piciu to też cyc, więc zanim przekonała się do mleczka najpierw musiała zaakceptować smoczek.. wodę pije z niekapka, mleko musi być ze smoczka.. do tego nie chciała tknąć bebilonu (który jako jedyny chętnie piła najstarsza córcia) dopiero Hip.. pożyczony od koleżanki jej podpasował i teraz je bez szemrania i aż piszczy na jej widok,
Ormianka a gdzie pozytywne nastawienie .. może świeży tatuś zajmie się dzieckiem a mama "porządnie wypocznie"
Kooska- ja tak męczyłam się z córą jakiś czas temu w końcu odpuściłam i jakoś o dziwo jest lepiej..
mamy jednak o tyle problem że ona śpi z nami w salonie (połączonym z kuchnią więc my mamy to TV to inne atrakcje)
generalnie teraz kładę ją spać jak widzę że jest zmęczona, jak jest taka do "leżenia" to się przez to leżenie regeneruje i potem do 22-23 siedzi franciszka jedna...
wkładam ją do łóżeczka, pa pa i takie tam mówię że pora spać, daje smoka, przykrywam i cześć.. popłakuje ale rozmawiam z nią bez wyciągania że pora spać i już.. jak jest mega nieszczęśliwa to wyciągam, przytulam chwilkę uspokoi się i znów odkładam.. po max 5 minutach w tej chwili zasypia...
w nocy to jest mega syrena na jeść a potem odkładam i zasypia sama .. a różne cyrki już były...aa no i zaplanowałam stałe punkty dnia przez to stała się bardziej przewidywalna chociaż przy trójce dzieci nie jest to mega łatwe... fiu fiu
mdła jak miło że nie tylko moja taki ma wysubllimowany smak
Co do spacerówek, to ja od jakichś 3 miesicy już używam, więc jak wygląda przyzwoicie i stabilnie to spokojnie można kupować a czy to biedronka czy inny sklep to chyba wsio ryba... no chyba że tak jak ja kupowałam tylko ze względu na system składania, żeby jedną ręką, do tego lekki i poręczny... i został mi tylko jeden model do wyboru fiu fiu