reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

postanowiłam że jak skończy pół roku to wezmę sie za synusia i się udało ale nie było lekko... najgorzej z mm przez 1,5 godz wypił 30ml ale nie poddałam się ciężko było moja mi w tym pomogła i teraz jest super...
u nas życie jest jak w zegarku wszystko na godzinę bo inaczej bardzo ciężkobyło funkcjonować i gdzieś wyjść
najcześciej śpi całą noc 19:30-6:00 ale 2 razy musze wstać(śpi w swoim łóżeczku) i dać mu smoczka

tylko nie odbierajcie mniejak złą czy wyrodną matkę po prostu inaczej się nie dało

Ostatnia edycja:
reklama
Ojej, ale natworzylyscie...:)
witam nowe kolezanki :) fajnie, ze mamusie z doswiadczeniem do nas dolaczyly. Jakos jednak nie moge uwierzyc, ze im wiecej dzieci tym latwiej - haha :D
Filipia, maz zazdrosny o kolezanki z bb?:) moze ma jakies podejrzenia...;-)
U nas tez brak stalych por posilkow, bo czasami sloiczek z obiadkiem podaje malej na raty. Ogolnie tez je wszystko i lubi podjadac z mojego talerza.
Olivii wychodza gorne jedynki :/ meczy sie biedna. Ostatnie dwie noce przespane z cyckiem w buzi...

U mnie słońca też brak;) Za to akcja "kupa jest wszędzie";)

Evi, ja też lubię przepisy z internetu, ale ta książka mnie korciła od dawna. Ale już musiałam pastę zmodyfikować po swojemu;)

Judy, witaj;)

Ja się zastanawiam nad dwudaniowym obiadem, ale gdzie ja to wepchnę. Na szczęście kolacje i obiady ostatnio wchodzą ładnie. Gorzej z innymi posiłkami. Chyba zacznę go na każde jedzenie sadzać w krzesełko, może to o to chodzi. Bo jak go nie posadzę, to mi ucieka.

Kooska, mąż zazdrosny, o to że tyle czasu z Wami spędzam;)

Czesc Juddy:)
My mamy stały plan dnia, wiec wychodzi że karmię go o podobnych porach
8 cycuje potem jest śniadanie (czasem juz rezygnuje z cyca)
Głównie kanapki czasem owsianke, jogurt, bielucha z owocami ze sloiczka
Po drzemce ok 12-13 cycuje bądź nie
Ok.14 obiad-dzis zaserwowalam mu krupnik ale nie zrobił na nim wrazenia i zapchal sie bułka
Teraz idziemy na spacer (nie ukrywam nie chce mi przeokropnie) i wtedy cos podjada bułkę paluszka ciastko co mam lub kupie
Po powrocie zjada owoce ze sloiczka albo banana cos na slodko,czasem popija cycem, czasem daje mu sok
Potwm je jeszcze obiad jak M. wraca z pracy od niego z talerza
Na koniec butla przed kąpielą i do spania cyc
No a w nocy dojada z 3 razy jeszcze.
Camel sama robisz kisiel i budyn czy taki gotowy?

Ja siebie tez podziwiam:D mialam karmić max pół roku:/

Ostatnia edycja:
reklama
męczyło mnie te ranne karmienie a może bolało że ja z cycem i dzieckiem nie śpie a tatuś śpi jak zabity a teraz zmiana tata robi mm a ja śpie hehe ale brakuje mi takigoe wtulenia sie synka ale po 2msc od odstawienia moge śmiało napisać że mały budził się aby po cycać bo tak rano już o 4 wył bo chciał mleka a teraz śp do 6stej
u nas są obiady dwu daniowe bo nie wiem co mu dawać o12:30 je swoją zupe bo naszej nie chce a o 15:30 je znami obiad najczęściej kartoflez ogórkiem kiszonym - bo to lubi
mój mały ma skaze i pewne rzeczy odpadają mu z menu

jutro w biedrone jest wózek parasolka i zastanawiam sie czy nie kupić małemu taki do auta na zakupy co myślicie o tym wózku bo widziałam że jesteście na tym etapie

Ostatnia edycja:
Do góry