reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
No u mnie to Maluch szaleje w nocy, dlatego piszę, że dziś pospałam, bo to jakiś wyjątek. A już myślałam, że znów nici ze spania, bo obudził się o 21.30 potem koło północy, a cały czas przez sen kopał nóżkami strasznie. A potem taka niespodzianka, spokojny sen z pobudką na karmienie.
A ja karmię piersią, to mąż tu nic nie pomoże, a do tego tak się rozbestwił, że nawet uspokajam Małego ja, bo przecież i tak wstaję to parę razy więcej nie zrobi mi różnicy. Dlatego jak Maluch się przebudza koło 6 to zabiera go z sypialni a ja dosypiam.

My po szczepieniu.Malizna zniosla je dzielnie.Na szczescie nastepne dopiero w marcu!Teraz Malizna wisi na cycu.Mam nadzieje,ze zasnie i pospi bo mam mame z mezem i kolezanke plus oczywiscie siostrzenca mezowego na obiedzie... :-) Zalatwilam jeszcze 1000 spraw.Od 9 w biegu po urzedach.Jeszcze tylko wieczorkiem konto bankowe z Nowym Lokatorem...;-)
Chce tez isc na spacer...tylko nie wiem kiedy? :confused: Malizna spacery lubi.Nowy wozek tez-tak jak ja.Wiec moze do banku udamy sie spacerkiem?3 dni temu Malizna skonczyla 4 miesiac.Teraz leci nam 5 :-) Zaraz mozna zaczac dokarmiac!Nie moge sie doczekac :-)

Evi gratuluję samozaparcia, a na męża focha nie strzelaj, kobieto kwiaty dostałas, ja juz nie pamiętam kiedy to było.
Kamila mam nadzieję , że u Ciebie wszystko w porządku.
Leskowa stan znany.
U nas też ślinienie na potęgę i podnoszenie głowy.
Mdła od kiedy planujesz dokarmiać? u mnie w szafce już też czekają kaszki.

Olga mój tak nie robi jeszcze a jest miesiąc starszy

Ja dziś też byłam z małą na szczepieniu :) tak się wydarła jak pielęgniarka wbijała jej igłę :baffled::baffled::baffled: Tak więc waga to 6,5 kg :szok::szok: jest w 75 centylu. Lekarz stwierdził, że ładnie przybiera :-) Dostała też skierowanie do poradni kardiologicznej, bo ma szmery na sercu i trzeba to skontrolować :sorry2: ale kazał się nie martwić :tak: Paula też ma szmery(robiłam jej badania i to nic poważnego).

Evi spóźnione ale 100 lat!!!!!!

Leskowa - wstyd się przyznać ale ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio malowałam :-p

Mdła Twoja mała już skończyła 16 tyg więc chyba już można podawać nowości :dry:

A co do pobudek nocnych to moje dziecię to jakiś dziwny egzemplarz, bo wcale się w nocy nie budzi, tzn. pierwsza po kąpieli pobudka jest o 4-5 rano (a kąpię ją o 20 a zasypia o 20:30 - 21).

Olga :szok::szok::szok::szok::szok::szok: Filip to dopiero jest akrobata. Moja mała podobnie przekłada rękę i przekręca się na razie na bok - tak mocno. Myślę, że niedługo też się całkiem przekręci .

Ostatnia edycja:
Olga jestem pod wielkim wrażeniem, mój próbuje, ale jeszcze potrzebuje pomocy, żeby się tak obrócić.

Leskova ja maluję rzęsy, ale ubieram się w jakieś wyciągnięte ciuchy, co to ich nie żal.

U mnie też już stoją jakieś jedzonka, doczekać się nie mogę, ale jeszcze się wstrzymam chwilkę.

Aśka - zazdroszczę ci strasznie tak ładnie śpiącego dziecięcia.

Olga -mały super :)moja tak nie potrafi ona nie znosi leżeć na brzuchu wytrzymuje góra 3 minuty a później krzyk a żeby jeszcze sama się przewracała to już by był cud.
Aśka - malutka ładnie wazy na pewno jest co nosić :)
My mamy szczepienie 10 września ostatnim razem mała płakała tylko jak pielęgniarka wbiła igłę a później było ok zobaczymy jak tym razem będzie .ja będę mała dokarmiać tak ok 4 m napoczatku zacznę od kleiku ryzowego a później marcheweczka ,ziemiaczek .

Hej dziewczyny.
Jakiś mój dzisejszy dzień taki rozlazły. Nic nie zrobione a taka jestem umęczona, że aż musiałam sie na mężowego na noc wkurzyć. No, nie musiałam ale jakoś tak wyszło. Ech pożaliłabym się ale nawet nie chce mi się rozgrzebywać tego tematu :/
Młodemu ciągle ktoś w drzemce przeszkadzał, to kurier, to sąsiad. Niedospany i marudny był. Nawet spacer nam się nie udał bo jak wysliśmy to się wystraszyłam tego wiatru, ze za słabo go ubrałam i wróciliśmy do domu. W ogóle ubieranie teraz to będzie zagadka. Było lato, było wiadomo. Body i już. W upały nawet bez :) a teraz zgadnij kurtka, bluza, spiworek??

Aśka mój syn też tak sypia. No może troszeczkę później zasypia ale zwykle budzi się dopiero nad ranem.

Ja też staram się pomalować chociaż rzęsy bo patrząc w lustro przechodząc przez przedpokój popadła bym w całkowitą depresję. Tak przynajmniej twarz mnie nie załamuje. Ale ciuchy z dna szafy. Z resztą przebieram się ze 2 razy bo wiecznie mnie zarzyga.
Najwiekszy problem mam z brzuchem. Przedciążowe jeansy z wyzszym stanem po zapięciu powoduja powstanie dwóch oponek a biodrówki zapinaja mi się pod brzuchem ale centralnie na bliźnie po cc i boli :baffled:
Olga - widac że synek rezolutny i kumaty. Mój dzieciak już tak tuż tuż, myslę że lada dzień mu się uda. Hehe ale już widzę jego zdziwienie i wkurzenie jak wyląduje na brzuchu, bo raczej nie lubi. On nawet maty za bardzo nie lubi. Kurcze a kupiłam mu taka wypasioną :sorry2:
Boniu jak mnie nadgarstki bolą od noszenia tego klocka...

Ja się w ogóle nie orientuje kiedy i co wprowadzać. A też bym chciała wcześnie zacząć bo to karmienie mm/(.) jest męczące.

My szczepienie 04.09. Już nie długo. Ale no stresss. No będzie płakał, normalka. Co dzień płacze...

Ech, wybaczcie ten spadek formy...smęcę.:-(

reklama
Ubierać nie wiadomo jak i nie ma w co, bo wszystkie cieplejsze ciuszki wyciągnięte z szafki takie jakieś za małe. Już w sobotę rampersa odwiedziłam w celach zakupowych, a wczoraj akcja allegro. No ale całe pudło ubranek ciepłych odłożone , bo teściowa już w maju postanowiła nas zaopatrzyć w cieplejsze, ale w rozmiarze 56 albo 62. Nic jej się nie dało wytłumaczyć.

Do góry